.
 • Istoria siglei Alfa Romeo
  Crucea rosie si sarpele care decoreaza sigla Alfa Romeo reprezinta emblema orasului de resedinta a marcii – Milano. Crucea aminteste de Cruciade iar figurina care este mancata de sarpe reprezinta un sarazin.  Asa cum orasele Buda si Pesta s-au unit si au format Budapesta, tot la fel A.L.F.A., acronimul de la Anonima Lombarda Fabbrica Automobili, s-a alaturat celor de la Romeo (nume venit de la Nicolas Romeo, inginer care a preluat compania in 1914).

  Proiectul initial a fost fondat de catre Alexandre Darracq, care mai apoi a colaborat cu Cavaliere Ugo Stella in 1910 si a inceput constructia de automobile. Romano Cattaneo este cel „vinovat” de prezenta sarpelui pe stemele masinilor italiene. In timp ce astepta un tramvai in statia Piazza Castello din Milano, acesta a fost inspirat de crucea rosie de pe steagul milanez, care mai apoi se va alatura sarpelui verde.

  Dupa 1916, Romeo Nicolas a transformat Alfa Milano in fabrica de munitii, urmand ca dupa razboi compania sa preia numele patronului si sa devina Alfa-Romeo. Un nume greu pe acele timpuri care s-a remarcat in special in competitii, dar si prin modelele unice care adoptau un design de exceptie inspirat de celebra casa Itale Design.


  joi, 26 aprilie 2012, 10:40

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.