.
  • Ampera şi Volt votate 'Maşina Anului 2012'



    Geneva. Opel Ampera şi Chevrolet Volt au câştigat ieri titlul “Maşina Anului 2012”. Acordând victoria celor două vehicule revoluţionare, panelul de juraţi, format din 59 de jurnalişti auto de vârf aparţinând 23 de naţiuni europene, au acordat un tribut viziunii inovatoare a General Motor. Opel Ampera / Chevrolet Volt were au fost cstigatori incontestabili cu 330 de puncte, versus VW Up (281) si Ford Focus (256).


    Pentru prima oară în istoria titlului, selecţia finală a fost făcută în contextul Salonului Auto de la Geneva. CEO-ul Opel/Vauxhall, Karl-Friedrich Stracke, şi Preşedintele Chevrolet şi Managing Director pentru Europa, Susan Docherty, au primit titlul “Maşina Anului 2012” acordat de către Preşedintele juriului COTY, Hakan Matson.

    Ampera şi Volt au ieşit câştigători comuni dintr-un general de şapte finaliste COTY. Iniţial, 35 de modele recent lansate au intrat în competiţie. Criteriile de selecţie aplicate de către juriu s-au bazat pe atribute precum design, confort, performanţă şi tehnologii extrem de inovatoare, ca şi pe eficienţă – zone unde Ampera şi Volt excelează.

    "Este un moment de mândrie pentru noi toţi şi o onoare să primim acest premiu de la cel mai important juriu de jurnalişti auto al Europei," a spus Susan Docherty, Preşedinte şi Managing Director, Chevrolet Europe. " Maşina noastră demonstrează că a conduce electric poate fi distractiv şi de încredere chiar fără a compromite stilul de viaţă."

    “Suntem extrem de încântaţi că vehiculul nostru revoluţionar electric a ieşit câştigător dintr-o astfel de concurenţă. Şi suntem foarte mândri de acest titlu,” a spus CEO-ul Opel/Vauxhall, Karl-Friedrich Stracke. “Acest lucru ne încurajează să ne continuăm rolul de lideri în domeniul e-mobilităţii.”

    Volt şi Ampera au câştugat numeroase premii internaţionale, precum “Maşina Verde a Anului 2011” şi “Maşina Nord Americană a Anului 2011”. Au fost acordate titluri pentru siguranţă, precum cele 5-steleEuro NCAP.

    Ampera şi Volt sunt primele vehicule de pe piaţă ce pot ajunge oriunde oricând. O baterie de 16 kWh litiu ion alimentează un motor electric de 111kW/150 cp. În funcţie de stilul de condus şi de condiţiile de drum, o distanţă între 40 şi 80 de kilometri poate fi atinsă în mode exclusiv pe baterie, exclusiv fără emisii. Roţile maşinii sunt permament acţionate electric. În modul autonomie extinsă, activat atunci când bateria atinge stadiul minim de încărcare, motorul pe benzină activează un generator ce furnizează electricitate. Extinderea de autonomie permite o rază de operare de 500 de kilometri.


    Sursa: Opel Romania / Auto Aiss Focsani


    marti, 6 martie 2012, 11:14

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.