.
  • Chevrolet la Salonul Auto de la Geneva



    • Prototipurile Code 130R şi Tru 140S pentru tineri: clienţii din generaţia următoare sunt acum în centrul atenţiei
    • Malibu: un american la Geneva
    • Sistemul infotainment Chevrolet MyLink: integrarea smartphone-urilor
    • 2011: Vânzări record în anul de serbare a centenarului

    O premieră mondială, două debuturi europene, lansarea unui sistem infotainment complet nou şi interesant şi vânzări globale record marchează prezenţa Chevrolet la ediţia cu numărul 82 a Salonului Auto Internaţional de la Geneva, care îşi deschide astăzi porţile vizitatorilor.

    Atracţia principală este modelul Cruze station wagon, prezentat în premieră mondială, care se alătură versiunilor hatchback şi notchback ale celui mai apreciat model Chevrolet. Cele două prototipuri pentru tineri – Code 130R şi Tru 140S –vor fi prezentate pentru prima dată în Europa. Vizitatorii salonului auto vor putea face cunoştinţă, de asemenea, cu sistemul Chevrolet MyLink, cel mai recent sistem infotainment dezvoltat de cea mai mare marcă a grupului GM.

    Amplasat pe o suprafaţă de aproape 1.600 metri pătraţi, standul Chevrolet (Pavilionul 1) etalează noutăţile mărcii şi prezintă un restaurant în stil american, cu chelneriţe din restaurante drive-in, care se vor plimba pe role şi vor înmâna vizitatorilor jetoane tip cazinou, care pot fi utilizate pentru a obţine băuturi răcoritoare în zilele dedicate publicului.


    Cruze station wagon

    Modelul station wagon este ideal pentru familii şi persoane care doresc un autovehicul compact, cu mult spaţiu, adecvat unui stil de viaţă activ.

    Din vara anului 2012, patru variante de motorizare vor fi disponibile pentru întreaga gamă de modele Cruze. Pe lângă motoarele pe benzină de 1,6 l și 1,8 l disponibile în prezent, oferta de sisteme de propulsie va include un nou motor turbo pe benzină de 1,4 l şi un motor diesel de 2 l îmbunătăţit. Toate motoarele respectă prevederile standardului de emisii Euro 5.

    Spaţiul de încărcare este cuprins între 500 l până la linia geamurilor spate şi aproape 1500 l până la plafon, cu scaunele spate pliate.

    Modelele Cruze din 2012 prezintă mai multe elemente de design modificate, inclusiv partea frontală, partea interioară a farurilor şi proiectoarele de ceaţă, precum şi noi modele de jante. Designul interior prezintă modificări suplimentare de rafinament aduse consolei centrale şi o gamă mai bogată de finisaje pentru scaune.

    Printre dotările şi funcţiile noi ale modelului Cruze se numără accesul în autovehicul şi pornirea fără cheie, camera video pentru marșarier, sistemul infotainment Chevrolet MyLink (vezi mai jos) şi sistemul start-stop, în funcţie de nivelul de echipare şi de varianta de motorizare.


    Prototipurile Code 130R şi Tru 140S pentru tineri: clienţii din generaţia următoare sunt acum în centrul atenţiei

    Chevrolet implică tinerii în procesul de design pentru a se asigura că viitorii clienţi vor primi ceea ce îşi doresc.

    Două autovehicule rezultate în urma unei astfel de colaborări, prototipurile Code 130R şi Tru 140S destinate tinerilor, vor fi prezentate pentru prima oară în Europa în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Prezentatoarele echipate cu iPad-uri sunt prezente la standul Chevrolet pentru a afla ce-şi doresc tinerii de la autovehiculele viitoare şi mai multe informaţii legate de stilul lor de viaţă. Părerile acestora vor fi utilizate pentru dezvoltarea viitoarelor prototipuri.

    Prototipurile proiectate de Nicholas David şi Joe Baker de la centrul de design GM din North Hollywood explorează stilul şi funcţionalitatea pe care şi le doresc acest nou grup de clienţi de la un autovehicul.

    Modelul Code 130R cu motor supraalimentat este un coupe cu tracţiune pe puntea spate, şi profil drept. Având o parte frontală agresivă, aripile evazate tipice pentru Chevrolet, un profil lateral drept şi emblema Chevrolet cu steagurile încrucişate, Code 130R reflectă moştenirea în materie de performanţă a mărcii.

    Sistemul eAssist opreşte motorul când autovehiculul staţionează, generează un cuplu uniform în timpul accelerării şi recuperează energia de frânare, îmbinând performanţa unui motor supraalimentat cu economia de carburant.

    Tru 140S cu tracţiune pe puntea faţă este un model coupe sport exotic, cu patru locuri, disponibil la un preţ accesibil. Modelul hatchback cu trei uşi este bazat pe aceeaşi platformă ca modelul Chevrolet Cruze şi revoluţionarul autovehicul electric cu autonomie extinsă Chevrolet Volt.

    La interiorul acestor prototipuri, conectivitatea le permite şoferilor să-şi personalizeze autovehiculele, un aspect esenţial pentru generaţiile de tineri prezente şi viitoare.


    Malibu: un american la Geneva

    Modelul Chevrolet Malibu de dimensiuni medii va fi disponibil în Europa echipat cu un motor pe benzină din primăvara anului 2012*, urmat de versiunea diesel care va fi lansată în cea de-a doua jumătate a anului.

    În România clienţii pot opta pentru un motor diesel de 2.0 l cu o putere de 160 cp la 4.000 rpm care generează un cuplu de 350 Nm la 1.750 rpm. Acesta poate fi prevăzut fie cu o transmisie manuală fie cu o transmisie automată cu 6 trepte de viteză.

    Varianta diesel cu intercooler, fabricată în Germania, utilizează un sistem de injecţie common rail la înaltă presiune şi este una dintre cele mai puternice variante disponibile în clasa sa de cilindree. Motorul are un consum mixt de carburant de 5,3 litri la 100 km şi un nivel al emisiilor de CO2 de 139 g/km pentru varianta cu transmisie manuală. Acesta respectă prevederile standardului de emisii Euro 5, iar filtrul său de particule diesel (DPF) nu necesită întreţinere.

    Modelul Malibu şi-a făcut pentru prima dată apariţia pe şoselele din America în anul 1964 şi s-a dovedit a fi unul dintre cele mai populare autovehicule ale mărcii Chevrolet. Autovehiculul sedan este conceput pentru a ieşi în evidenţă datorită aspectului său plin de rafinament şi interiorului stilat şi spaţios. Acesta va fi vârful de lance al mărcii Chevrolet în Europa şi în alte regiuni ale lumii.

    Caracteristicile aerodinamice, structura rigidă a caroseriei şi ecartamentul lat ale modelului Malibu se îmbină în mod armonios cu sistemele electronice de asistenţă pentru a asigura o deplasare şi o manevrabilitate dinamice, caracteristici preferate de majoritatea şoferilor europeni.

    Ecranul tactil color de 7” oferă informaţii şi divertisment atât şoferului, cât şi pasagerilor. Numeroasele funcţii, inclusiv sistemul audio, conexiunea USB, programul de vizualizare a fotografiilor, conexiunea Bluetooth şi sistemul de navigaţie la nivelurile de echipare superioare sunt reprezentate prin pictograme de mari dimensiuni. Ecranul ascunde şi un spaţiu de depozitare pentru obiecte de dimensiuni mici, precum ochelari de soare şi portofele.

    Modelul Malibu a obţinut punctajul maxim de 5 stele la testele de siguranţă efectuate în cadrul Programului european de evaluare a autovehiculelor noi (EuroNCAP) şi se numără printre cele mai sigure maşini din segment.


    Sistemul infotainment Chevrolet MyLink: integrarea smartphone-urilor

    La Salonul Auto de la Geneva va fi lansat şi noul sistem infotainment al mărcii, Chevrolet MyLink, care integrează dispozitivele personale ale şoferilor, precum smartphone-urile, şi le transformă autovehiculele în propriile staţii de andocare.

    Chevrolet MyLink include un ecran tactil color de înaltă rezoluţie şi diagonală de 7", care facilitează navigarea prin meniul funcţiilor media. Sistemul afişează datele din smartphone pe ecran prin intermediul unei mufe auxiliare USB sau prin Bluetooth.

    Acesta oferă, în plus, streaming audio stereo şi control wireless pentru smartphone, bazându-se pe funcția de apelare hands-free prin intermediul dispozitivului Bluetooth cu comandă vocală, disponibilă în prezent pe mai multe modele Chevrolet. Începând cu vara anului 2012, această tehnologie va fi disponibilă şi pentru modelele Cruze şi Aveo.


    2011: Vânzări record în anul de serbare a centenarului

    Chevrolet a vândut 4,76 milioane de autovehicule în 2011, anul în care şi-a sărbătorit centenarul, stabilind un record mondial de vânzări şi ajutând grupul GM să depăşească pragul de 9 milioane de unităţi vândute. Vânzările au crescut în toate regiunile, inclusiv în Europa.

    Cele mai multe autovehicule Chevrolet au fost vândute în S.U.A. (1.775.812 de unităţi), o creştere cu 13%. Pe locul doi a fost China, cu 595.068 de unităţi vândute pe această piaţă. Autovehiculul Cruze a fost comercializat în 670.000 de unităţi în 2011, fiind astfel cel mai bine vândut model Chevrolet.

    Chevrolet a vândut 206.400** de autovehicule în Europa Centrală şi de Vest*** în 2011, o creştere cu 1.600 de unităţi faţă de anul trecut, având o cotă de piaţă de 1,24%. Numărul de vânzări a crescut pe 20 de pieţe, iar cota de piaţă a crescut în 16 ţări.

    Spark a fost cel mai bine vândut model Chevrolet în Europa, cu 66.400 unităţi vândute şi o cotă de piaţă de 5,5 % în segmentul de autovehicule de mici dimensiuni.

    * Doar pe pieţele selectate
    ** Cifre preliminare de înmatriculări – piaţa totală de autovehicule (autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare)
    *** Europa Centrală şi de Vest include 37 de ţări (cele 27 de state membre ale Uniunii Europene plus Andora, Albania, Bosnia/Herţegovina, Croaţia, Islanda, Macedonia, Norvegia, Serbia/Muntenegru, Elveţia şi Turcia)



    Sursa: Chevrolet Romania / Auto Aiss Focsani



    marti, 6 martie 2012, 11:08

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.