.
  • Repetitie 'Let's Do It, Romania', in Crangul Petresti




    Miercuri, 24 august 2011, in Crangul Petresti a avut loc o repetitie a actiunii de curatenie in toata tara, ce va avea loc pe 24 septembrie 2011 in cadrul proiectului Let’s do it, Romania. Scopul actiunii a fost si unul de promovare a proiectului, atat pentru cetatenii ce vor sa se implice ca voluntari pe 24 septembrie 2011, cat si pentru autoritatile publice care vor sa se alature proiectului. Echipa de voluntari a fost consituita azi din cei ce se implica in coordonarea proiectului la nivelul judetului Vrancea: Florin Rosu, coordonator judetean si Gabriela Obodariu, coordonator pe relatia cu autoritatile si pe comunicare din partea Asociatiei Pro Democratia Club Focsani, Silviu Plesa-Patrascanu, coordonator pe logistica din partea Asociatiei pentru dezvoltare durabila Focul Viu, Loredana Diac, profesor la Colegiul National “Al.I.Cuza”, coordonator pe voluntari, Elena Matache, firma Eco-x, asistent coordonator judetean, dar si din mai tinerii lor colegi, Florea Cristian, asistent pe comunicare, Dantis Octavian si Florenta Necula, Alexandra Plesa- Patrascanu, voluntari. N-au lipsit nici micutii de 4, 6 si 8 ani, copiii celor implicati in proiect, care au strans gunoaie cot la cot cu cei mari.


    In proiectul Let’s do it, Romania s-au implicat deja Consiliul Judetean Vrancea, care a contactat echipa de coordonare pentru a-si oferi sprijinul in proiect, Primaria Focsani, C.U.P Salubrizare Focsani, Inspectoratul Scolar judetean, urmand a se semna un parteneriat si cu Prefectura Focsani. La actiunea de strangere a gunoiului din Crangul Petresti au participat si doi reprezentanti ai Consiliului Judetean, Dragos Matisan si Vlad Seciu, care au ajutat la actiunea de curatenie, dar au distribuit si pliante cu proiectul “Vrancea curata” al Consiliului Judetean Vrancea.

    Cei care au participat astazi in Crang au remarcat mizeria foarte mare lasata de cei care merg la picnic si spera ca actiunea de azi sa le transmita si lor un mesaj. E plina de semnificatie intrebarea unuia dintre copii “De ce trebuie sa strangem noi gunoaiele dupa altii?” Proiectul Let’s do it, Romania are ca principal scop sa responsabilizeze cetatenii, sa-i faca sa inteleaga importanta protejarii mediului, nu doar sa curete mizeria stransa in diverse zone naturale pe 24 septembrie. Si poate ca, repetand actiunea anul acesta, copiii vor intelege de ce e bine sa strangem uneori gunoaiele altora . Pentru a arata tuturor cum e bine sa se intample lucrurile.

    Organizatorii proiectului in Vrancea, reprezentantii Asociatiei Pro Democratia Club Focsani si Asociatiei pentru Dezvoltare durabila “Focul Viu”, asteapta sa se alature in proiect si alte institutii interesate intr-o tara mai curata, dar si cetatenii care vor sa participe ca voluntari pe 24 septembrie 2011.

    In perioada urmatoare se va realiza cartarea mormanelor de gunoi, pana pe 10 septembrie, iar cei ce doresc sa participe la aceasta actiune pot accesa site-ul www.letsdoitromania.ro. De asemenea orice persoana ce vrea sa se implice, se poate inscrie pe site, fie pentru a promova actiunea, fie pentru a participa efectiv la ea in ziua de 24 septembrie 2011.



    Sursa:
    Florea Cristian, asistent pe comunicare 'Let's Do It, Romania' pe judetul Vrancea
    Sursa foto: www.adevarul.ro/locale/focsani


    marti, 30 august 2011, 10:44

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.