.
  • Recital de poezie Lucian Blaga, la Biblioteca




    În Calendarul Aniversărilor UNESCO, din 2011, figurează şi comemorarea a 50 de ani de la trecerea în nefiinţă a poetului Lucian Blaga, unul dintre cei mai importanţi gânditori români.
    Lucian Blaga reprezintă o personalitate covârşitoare, în egală măsură filosof, poet, dramaturg, romancier, profesor, diplomat, jurnalist sau traducător… Lucian Blaga aduce în poezia sa o experienţă de o întindere şi adâncime cum literatura noastră n-a cunoscut de multe ori. (T. Vianu).
    Luni, 9 mai 2011, ora 1100, Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea din strada Mr. Gh. Sava, nr.4, vă invită la Recitalul de poezie – Lucian Blaga, organizat cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la moartea marelui poet (9 mai 1895 – 6 mai 1961).




    Îi vom avea ca invitaţi pe elevii Liceului Pedagogic „Spiru Haret” şi Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Focşani coordonaţi de prof. Adriana Măimăscu.

    În holul bibliotecii, iubitorii de poezie şi lectură vor fi întâmpinaţi de expoziţii de carte şi fotografii:

    • „Lucian Blaga” – expoziţie de carte curentă din viaţa şi opera poetului
    • Cartea – drum spre cunoaştere
    Vă aşteptăm, luni, 9 mai 2011, ora 1100 la Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, să păşim împreună în lumea poeziei.


    Director: drd. Teodora Fîntînaru
    Relaţii Publice: bibl. Maria - Cristina Olaru


    joi, 5 mai 2011, 16:36

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.