.
  • Caragiale, comemorat de copiii de la Centrul de Zi 'Danut'



    Cu ocazia implinirii celor 159 de ani de la nasterea marelui Caragiale, la Centrul de zi ,,Danut” Brosteni au avut loc diverse manifestari prilejuite de acest eveniment: prezentari powerpoint despre viata si opera scriitorului, vizionari de scenete interpretate de marii actori ai scenei romanesti, precum si un concurs despre personajele din schitele caragialiene.


    De asemenea, in cadrul proiectului educational intitulat ”Caragiale-contemporanul nostru” au fost interpretate de catre trupa de teatru a Centrului ,,DANUT” doua dintre indragitele piese: ,,Examenul anual” si ,,Lantul slabiciunilor”.


    Implicarea emoţională a elevilor în atmosfera comică prefigurată de autor în aceste piese a condus la cultivarea dorinţei de a citi şi alte opere ale autorului si de a le interpreta.


    Copiii, indiferent de varsta, agreaza genul acesta de activitate deoarece se creeaza cadrul favorabil exprimării libere a tuturor copiilor, se formeaza si se dezvolta spiritul de echipă, se adapteaza la cerinţele scenei, a publicului, afirmând o atitudine degajată, lipsită de emoţii şi in acelasi timp se educă ca si spectatori.

    Teatrul oferă un mijloc pentru a percepe literatura accesibil şi atractiv, în chip interactiv, care în acelaşi timp îmbunătăţeşte în chip vizibil relaţia cadru didactic - elev, întăreşte relaţia elev-elev şi dezvăluie elevului însuşi talente nici de el bănuite.


    Prin toate aceste activitati ,,micii actori“ îşi dezvoltă atenţia distributivă, memoria, gândirea, imaginaţia şi vocabularul, cunoştinţele lor cunosc un salt calitativ, se trezeşte curiozitatea, interesul, se nasc sentimente, se formează atitudini, îşi autoeducă stăpânirea de sine, perseverenţa, curajul şi spiritul de răspundere.

    Copiii s-au transpus cu usurinta în personajele interpretate, le-au indragit, contopindu-se sufleteşte cu acestea, reusind cu success sa provoace momente de veselie si sa fie aplaudati, spre incantarea coordonatorilor: invatator Jana Tigaeru, Cati Ponea, Costinel Nastase, Ioana Rosu, Elena Cristisor, Elisaveta Norocea, dar si a celor prezenti la aceasta manifestare.


    sambata, 05 februarie 2011, 12:34

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.