.
  • 'Focşanii – O istorie în date şi mărturii', lansare de carte la bibliotecă



    Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea găzduieşte o nouă lansare de carte, de această dată pe cea a profesorului de istorie Cezar Cherciu, care a pregătit pentru comunitatea vrânceană cartea „Focşanii – O istorie în date şi mărturii (sec. XVI- 1950)”, apărută la Editura Endrew , 2010.



    „Am scris această carte cu multă dragoste şi pasiune, fiind un dar de suflet pentru concetăţenii mei, pentru toţi cei ce iubesc oraşul Focşani şi pământurile Vrancei străbune” cu aceste cuvinte calde ale autorului începe o carte document care a strâns între paginile sale date şi fapte de istorie ale acestui oraş.

    Cartea se bucură de o prefaţă semnată de academicianul Valeriu D. Cotea care spune despre ea „Cartea profesorului Cezar Cherciu, masivă restituţie întemeiată pe o prodigioasă muncă, apare astfel o exemplară probă de pasiune, pricepere şi devotament pentru cunoaşterea surselor, a dimensiunii formative a trecutului oraşului Focşani.”



    Vor prezenta cartea: prof. Radu Ştefan - director al Colegiului Economic „M. Kogălniceanu” şi prof. Gheorghe Zaharia.

    Vă aşteptăm vineri, 21 mai 2010, ora 11.00 la Sala de Lectură a Bibliotecii Judeţene, pentru a participa la acest eveniment.



    Director: drd. Teodora Fîntînaru
    Relaţii Publice: bibl. Maria - Cristina Olaru

    Sursa imagini: ziaruldevrancea.ro & adevarul.ro


    miercuri, 19 mai 2010, 10:55

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.