.
  • Biblioteca Judeteana invita elevii sa participe la Concursul internaţional de fotografie '150 ani Italia Mare'






    Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea invită iubitorii de fotografie şi latinitate să participle la Concursul internaţional de fotografie '150 ani Italia Mare' un concurs dedicat şcolilor din România, organizat de Italia cu ocazia sărbătoririi a 150 de ani de la Unirea Italiei.





    Acest concurs de fotografie made in Italy şi italienitate în România se adresează tuturor claselor de elevi cu vârste între 8 şi 19 ani şi este organizat de Ministerul Educaţiei din Italia şi de către La Fabbrica, cea mai mare agenţie din Italia pentru programe educative în şcoli.

    “Concursul propune învatatorilor si profesorilor sa solicite elevilor marturii fotografice, însotite de scurte comentarii, in italiana sau in limba materna, din care sa reiasa contextul în care au fost realizate imaginile si motivul imortalizarii lor. Fotografiile pot fi realizate individual, de un grup sau chiar si cu ajutorul familiei. În fotografie poate fi imortalizat orice tip de dovadă privind existenţa italienilor în localitatea de rezidenţă sau în oraşul în care se găseşte şcoala/ liceul; interesează atât mărturii privind contribuţia italienilor la dezvoltarea României (din punct de vedere istoric, cultural ori social), cât şi fotografii care să sugereze percepţia românilor legată de made in Italy şi italienitate. Fotografiile în format digital, cu explicațiile lor, trebuie trimise până pe 31 mai 2010.

    Toţi participanţii care au trimis fotografii vor primi o scrisoare cu felicitări din partea unui important membru al statului italian şi un Atestat de participare. Clasele care vor lua parte la această inițiativă cu un număr important de fotografii de calitate deosebită vor primi produse sau obiecte made in Italy. ”(extras din regulament)

    Pentru detalii accesaţi site-ul concursului www.scuola.net/150anni şi adresele de mail 150annigrandeitalia@lafabbrica.net şi dpavel@lafabbricaedu.eu sau solicitati relaţii la Sediul Central al Bibliotecii Judeţene (persoană de contact Maria - Cristina Olaru, tel.0237/214562 sau 0237/215468).



    Director: drd. Teodora Fîntînaru
    Relaţii Publice: bibl. Maria - Cristina Olaru


    joi
    , 13 mai 2010, 13:43

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.