.
  • Serial: 100 ani de Audi - 100 ani de Motorsport. Episodul 9: 1987 - Audi Sport quattro S1 Pikes Peak



    Audi Sport quattro S1 Pikes Peak

    Cele 12,5 mile din Pikes Peak aparţin celui mai dificil traseu oferit de motorsportul american. Startul are loc la o înălţime de 2.862 m, iar sosirea este la o înălţime de 4.302 m, care iţi taie respiraţia. Intre ele sunt 156 de curbe pe un drum de macadam care se întinde pe o porţiune cu stânci abrupte şi prăpăstii adânci.



    Pikes Peak se află în statul american Colorado. Muntele este plin de capcane, dar dacă eşti sincer, recunoşti că pentru Audi - şi tehnologia quattro - o „câmpie cosită" este exact acelaşi lucru. Audi mizează pe victorie cu un Audi Sport quattro S1, condus de Walter Rohrl. Cei 5 cilindri de câte 2,1 l ajung la 620 de cai putere, iar o puternică pompă de alimentare se opune cu succes presiunii aerului muntos prin alimentarea la aproape 3 bari.



    Apropo de aerul de munte: spoilerul-monstru din faţă şi spate asigură chiar şi la înălţime, suficientă aerodinamică. Pe scurt, Walter Rohrl ajunge la sosire în 10:47,85 de minute. Legendara cursă montană 'Race to the clouds' a înregistrat un nou record, iar comentatorul ştia că numele germanului se pronunţa cel mai bine 'Roarl' şi că Audi a scris un nou capitol din istoria motorsportului american.










    Episodul 8: 1984 - Audi quattro A2 Rallye
    Episodul 10: 1990 - Audi V8 quattro DTM

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.