.
 • "Audi Efficiency Challenge A to B", competitia pentru eficienta organizata de Audi, a ajuns la final - toate modelele se remarca prin eficienta


  * Noul Audi A3 1.6 TDI impresioneaza cu un consum de combustibil de aproximativ trei litri

  * Modelele de inalta performanta ies in evidenta prin valori de consum exceptionale
  * 120 de participanti parcurg un traseu lung prin Europa, in conditii reale de trafic  Ingolstadt/Focsani, 5 noiembrie 2009 – Competitia pentru eficienta "Audi Efficiency Challenge A to B" a ajuns la final. Dupa 9 zile si aproximativ 4.200 de kilometri parcursi prin Europa, de la nord la sud, valorile de consum inregistrate stau marturie pentru eficienta extraordinara a tuturor modelelor Audi. Noul "model de eficienta" al marcii este Audi A3 1.6 TDI. Cu o medie a consumului zilnic record de numai 3,3 litri la 100 km, acesta s-a mentinut mult sub consumul nominal deja excelent de 3,8 l, cu emisii de CO2 de 99 g/km. "Valorile de consum exceptionale inregistrate la competitia Efficiency Challenge demonstreaza ca eficienta este o caracteristica standard a fiecarui model Audi", a declarat Axel Strotbek, membru al Consiliului Director al AUDI AG pentru Finante si Organizare, aflat la linia de sosire in Bée. "Competitia pentru eficienta organizata de Audi ilustreaza perfect motto-ul nostru: Progres prin tehnologie", completeaza Michael Dick, membru al Consiliului Director al AUDI AG pentru Dezvoltare Tehnica.

  In Competitia pentru Eficienta Audi au participat 20 de automobile din 5 game de modele ale marcii, parcurgand un traseu din punctul A, din Insulele Lofoten -Norvegia, pana in punctul B, anume localitatea Bée situata in nordul Italiei. La competitie au participat 120 de clienti ai marcii si jurnalisti din toata lumea.

  Fiecare model Audi a fost reprezentat de cate doua automobile identice din punct de vedere tehnic. Echipe de cate doua persoane au concurat una impotriva celeilalte, in automobile identice, pentru a obtine cel mai bun consum zilnic de carburant.

  Participantii au parcurs un traseu mixt, cu portiuni de drum de tara, autostrazi si drumuri urbane, in conditii obisnuite de trafic, in noua intervale de cate o zi, prin opt tari europene, demonstrand in acest timp fara echivoc eficienta deosebita a intregii game de modele Audi. "Valorile de consum exceptionale inregistrate la competitia Efficiency Challenge demonstreaza ca eficienta este o caracteristica standard a fiecarui model Audi. Pentru ca la baza unei conduceri eficiente se afla un automobil care a fost proiectat avand in vedere in primul rand utilizarea optima a energiei", a declarat Axel Strotbek, membru al Consiliului Director al AUDI AG pentru Finante si Organizare, aflat la linia de sosire din Bée. "De asemenea, cifrele demonstreaza si faptul ca soferul are un impact urias asupra conducerii eficiente."

  Cu ocazia competitiei pentru eficienta, Audi a demonstrat clar rolul de lider detinut in domeniul tehnologiei TDI. Alaturi de noul Audi A3 1.6 TDI si Audi A4 2.0 TDI e a inregistrat o medie excelenta a consumului de 4,4 litri. Audi TT TDI si-a confirmat pozitia de cel mai eficient automobil sport din clasa sa cu un consum mediu de 5,0 litri. Chiar si modelul de varf al gamei TDI, automobilul Audi Q7 V12 TDI de 368 kW (500 cp), a inregistrat un consum mediu de 9,5 litri de carburant diesel la suta de kilometri.


  Eficienta si placerea de a conduce merg mana in mana

  Si modelele cu injectie directa de benzina s-au dovedit extrem de eficiente. Audi A5 Sportback 2.0 TFSI a avut un consum mediu de numai 5,3 litri pe parcursul calatoriei sale din Norvegia in Italia. Audi S4 de 245 kW (333 cp) a stralucit cu un consum mediu zilnic de exceptie de 7,9 litri la 100 de kilometri, iar Audi TT RS a demonstrat ca la Audi eficienta si placerea de a conduce merg mana in mana, inregistrand un consum mediu de 7,4 litri.

  "Competitia pentru eficienta organizata de Audi ilustreaza perfect motto-ul nostru: Progres prin tehnologie", a declarat Michael Dick, membru al Consiliului Director al AUDI AG pentru Dezvoltare Tehnica. "Rezultatele demonstreaza succesul tehnologiilor de crestere a eficientei pe care le utilizam la toata gama noastra de modele."


  Eficienta este o dotare standard

  Media celor mai bune rezultate zilnice demonstreaza ca eficienta este o caracteristica standard pentru fiecare model Audi:

  A3 Sportback 1.6 TDI: 3,3 l
  S3 Sportback: 7,2 l

  A4 2.0 TDI e: 4,4 l
  S4: 7,9 l

  A5 Sportback 2.0 TFSI: 5,3 l
  A5 Sportback 3.2 FSI quattro: 7,8 l

  Q7 3.0 TDI clean diesel quattro: 8,0 l
  Q7 V12 TDI: 9,5 l

  TT 2.0 TDI: 5,0 l
  TT RS: 7,4 l

  Traseul a fost parcurs in conditii obisnuite de trafic


  Expresia "din punctul A in punctul B" desemneaza mobilitatea de zi cu zi – diversitatea nevoilor de transport individual, devenit banal pentru fiecare dintre noi si pentru care automobilul a devenit un instrument de baza indispensabil. Audi a abordat acest aspect ad litteram, in cadrul evenimentului Efficiency Challenge from A to B. Startul s-a dat in nordul Europei, in orasul Å din insulele Lofoten din Norvegia, traseul strabatand Suedia, Danemarca, Germania, Republica Ceha, Austria si Elvetia, pentru a se ajunge in final in orasul Bée, langa lacul Maggiore din nordul Italiei.

  Traseul a fost impartit in trei sectiuni pentru cate trei zile fiecare – in prima etapa s-a strabatut distanta dintre Å si Trondheim, in Norvegia, cea de-a doua a ajuns pana in capitala Germaniei, Berlin, ultima avand ca destinatie finala orasul Bée, cu vedere spre lacul Maggiore. Acest traseu a acoperit o mare diversitate de drumuri si peisaje, de la drumurile de coasta din Norvegia la autostrazile germane, si a inclus, de asemenea, orase impresionante precum Oslo, Copenhaga si Praga, dar si crestele Alpilor – conditii nu intotdeauna ideale pentru o conducere eficienta, insa o reflectare a realitatii de zi cu zi.  Lider in eficienta

  Cand vine vorba despre eficienta, Audi detine titlul de lider intre producatorii premium - in momentul de fata, 32 de modele au emisii sub 140 de grame de CO2 per kilometru. Cea mai recenta versiune Audi A3 1.6 TDI, cu emisii de numai 99 de grame de CO2 per kilometru, a avut premiera mondiala in cadrul competitiei pentru eficienta pe traseul "de la A la B" si a reusit sa isi demonstreze eficienta in conditii de trafic de zi cu zi. Modelul A4 2.0 TDI e, cu cei 100 kW (136 cp) ai sai, are emisii de numai 119 grame de CO2 per kilometru. Un factor important in obtinerea acestor performante impresionante il reprezinta platforma de eficienta modulara dezvoltata de Audi, care reuneste un portofoliu bogat de tehnologii de inalta eficienta. Audi implementeaza aceste solutii noi, precum sistemul de recuperare a energiei electrice, la toate modelele sale, printr-o varietate de metode.  Sursa: Porsche Romania / Scorpion

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.