.
 • Audi castiga premiul "Automotive Lean Production"


  * Premiul pentru procesele de productie eficiente la fabrica Audi
  * Linia de asamblare pentru modelul A3 de la Ingolstadt stabileste ritmul pentru intreaga industrie


  Ingolstadt/Focsani, 5 noiembrie 2009 – Audi a ridicat din nou stacheta pentru industria constructoare de automobile. Procesele de asamblare pentru modelele Audi A3 si A3 Sportback de la fabrica din Ingolstadt reprezinta un nivel exemplar de excelenta pentru industria auto, care a fost atins cu ajutorul unor abordari eficiente si economice. Companiei Audi i se vor recunoaste toate aceste merite, urmand sa primeasca premiul "Automotive Lean Production", decernat in colaborare de publicatia specializata Automobil Produktion si de firma de consultanta in management Agamus Consult.

  Concurentii care lupta pentru castigarea premiului "Automotive Lean Production", care va fi oferit pentru a patra oara in anul 2009, exceleaza prin ameliorarea fluxului proceselor de productie in cadrul industriei auto: evitarea producerii de reziduuri si cresterea eficientei prin imbunatatiri continue.
  70 de companii din toata Europa, atat constructori cat si furnizori, au participat la competitia de anul acesta, care a inclus cinci categorii. La categoria "Constructori", Audi a depasit concurenta in lupta pentru prima pozitie.

  Peter Kössler, directorul fabricii Audi de la Ingolstadt, va primi acest premiu la conferinta "Automotive Lean Production", organizata in data de 19 noiembrie 2009 in localitatea Waldachtal, Germania. Pentru Kössler, premiul "Automotive Lean Production" reafirma filosofia Audi, care are radacinile in Sistemul de Productie Audi, concentrandu-se asupra imbunatatirii continue. "Suntem mandri ca am stabilit un nou standard pentru industrie prin intermediul liniei noastre de asamblare pentru gama de modele A3," declara Kössler. "Liniile de asamblare ale automobilelor, cu numeroasele lor procese strans legate, dar totusi distincte, reprezinta un exemplu perfect pentru o unitate de lucru care ofera ocazia atingerii unui nivel de eficienta tot mai inalt in fiecare zi. Tehnologia de astazi este cea mai avansata pe termen scurt, maine vom fi si mai buni."

  In fiecare zi la fabrica din Ingolstadt, aproape 1.800 de angajati, lucrand in trei schimburi, asambleaza aproximativ 800 de unitati din modelele Audi A3 si Audi A3 Sportback. Sectia de asamblare se intinde pe o suprafata de aproape 28.000 de metri patrati si integreaza peste 150 de procese diferite. Lantul sau continuu de operatiuni si fluxul de lucru neintrerupt sunt fructul a nenumarate idei si solutii specifice.  Un scaun de asamblare special creat si cu o pozitie corecta din punct de vedere ergonomic, de exemplu, faciliteaza instalarea tetierelor. Aceasta inovatie unica permite unui muncitor care sta asezat sa intre fara nici un efort in interiorul automobilului. O trusa care contine sculele si materialele necesare se afla la indemana. Iar operatorul nu trebuie decat sa exercite putina presiune cu spatele pentru a inclina scaunul inapoi, astfel asigurandu-se tot timpul o pozitie de lucru optima din punct de vedere ergonomic.

  Pe tot parcursul procesului de asamblare, accentul se pune cu fermitate pe muncitor. Mochete, amortizoare pentru podele, un dispozitiv special pentru manipularea mochetelor grele, magazii de materiale perfect organizate: aceste numeroase solutii transforma lucrul la linia de asamblare pentru A3 intr-un proces simplu si eficient, asigurand fluxuri de lucru lipsite de erori. Ideile care par simple au adesea cel mai mare impact.

  Alte subiecte cheie includ implementarea standardelor si optimizarea distantelor pe care le parcurge mana angajatului si miscarilor efectuate de aceasta. Principiul "one touch – one motion" (o atingere – o miscare), care denota posibilitatea realizarii unei operatii cu o singura miscare a mainii, a fost pus perfect in practica pe linia de asamblare pentru A3, in opinia membrilor juriului concurentei. Personalul de la linia de asamblare trebuie sa se deplaseze mai putin daca materialele si echipamentul sunt pozitionate in mod inteligent, de exemplu, prin utilizarea unor carucioare mobile pentru materiale. Numai in anul 2007, de exemplu, distanta pe care toti angajatii de la linia de asamblare pentru A3 au parcurs-o in total a fost redusa cu 22.000 kilometri !

  Aproape toate imbunatatirile sunt sugerate chiar de angajati. "Angajatii sunt artizanii evolutiei noastre," afirma directorul de fabrica, Kössler, "si experienta lor este principalul nostru patrimoniu. Rezerva lor de sugestii este inepuizabila iar noi punem in practica toate ideile bune cat mai rapid posibil. O ameliorare in domeniul ergonomiei imbunatateste automat calitatea si mareste eficienta."

  Numeroasele idei oferite sunt expresia nivelului inalt de motivare si a mentalitatii puternice de echipa a angajatilor Audi, si compania ii incurajeaza prin intermediul planului de sugestii al angajatilor. Personalul Audi a inscris 33.460 de sugestii anul trecut, in toata lumea. Drept urmare, Audi a economisit peste 50 de milioane de euro. O parte importanta a acestei sume a fost oferita ca recompensa pentru contributia acestor oameni geniali.

  La Audi, muncitorii de la sectiile de productie si procese joaca un rol activ in etapele initiale ale procesului de creare a produsului. Ingrijorarile celor din sectorul de productie sunt rezolvate si analizate chiar de la inceputul procesului de proiectare. Aceasta aduce beneficii calitatii si un proces de productie neintrerupt. De asemenea, pregateste terenul pentru cel mai inalt nivel de productivitate. Expertii care ofera premiul "Automotive Lean Production" apreciaza organizarea excelenta a fluxurilor de lucru din zona liniei de asamblare a modelului A3. Acest lucru este valabil pentru mai multe aspecte: de la asa-numitele supermagazii din apropierea liniei de asamblare (unde sunt asezate si, in unele cazuri, chiar pre-asamblate numeroase componente), transportul sincronizat cu precizie al acestor piese de la supermagazii la linia de productie si pana la reducerea complexitatii si duratei procesului care are loc la nivelul liniei datorita componentelor pre-asamblate organizate intr-o configuratie de tip "os de peste" chiar langa linie. Membrii juriului care acorda premiul "Automotive Lean Production" au fost uimiti de fluxul continuu al proceselor care au loc la aceasta unitate de asamblare.

  Dar Audi nu continua sa imbunatateasca numai pentru liniile de productie metoda de furnizare a materialelor, eficienta transportului si a distributiei de piese livrate. In prezent se realizeaza planurile pentru extinderea Centrului de Logistica de la Ingolstadt, ceea ce va permite furnizorilor cheie sa lucreze in imediata apropiere a fabricii.


  Sursa: Porsche Romania / Scorpion

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.