.
 • Volkswagen defineşte viitorul în domeniul automobilelor  • Prezentarea prototipurilor pentru autoturismul de 1 litru şi E-Up!

  • Focsani, 15 octombrie 2009 – Volkswagen, contribuie la definirea viitorului cu o gamă inovatoare de modele.


  „Unul dintre elementele definitorii ale anilor următori este reprezentat de autoturismul cu motor electric destinat producţiei de serie. Un asemenea model trebuie să fie accesibil unui număr mare de persoane şi să prezinte o compatibilitate fără compromisuri pentru utilizarea în regim cotidian, pentru a înregistra un succes incontestabil“, a afirmat prof. dr. Martin Winterkorn, preşedintele consiliului de administraţie al Volkswagen AG.
  Prototipul autoturismului cu emisii zero, realizat cu coordonarea din partea dr. Ulrich Hackenberg, membru al consiliului de administraţie al concernului Volkswagen pe probleme de dezvoltare, are la bază modulele New Small Family care ar urma să fie lansată în anul 2011, se remarcă prin lungimea de 3,19 metri, dar este mai compact. Caroseria cu linii ferme şi clare a conceptului E-Up! transpune în practică elementele definitorii ale noului design adoptat de Volkswagen şi se remarcă prin potenţialul de a se transforma într-un model clasic.

  Modelul cu 3+1 locuri care dezvoltă o viteză de 135 km/h este antrenat de un electromotor cu o putere maximă de 60 kW (putere permanentă: 40 kW). La pornirea de pe loc, propulsorul modelului cu tracţiune frontală dezvoltă un cuplu motor maxim de 210 newton-metri. Rularea înainte sau în marşarier este activată de şofer prin intermediul butonului de pe consola centrală. E-Up! va oferi fără îndoială o plăcere a condusului; această concluzie este confirmată de performanţele pentru proba clasică de accelerare de la 0 la 100 km/h: 11,3 secunde. Aceste performanţe dinamice se explică pe de-o parte prin caracteristicile remarcabile pentru cuplul motor ale electromotorului, iar pe de altă parte prin masa totală redusă a modelului E-Up! de numai 1.085 kilograme.

  Volkswagen a prezentat în premieră mondială la IAA cel mai economic automobil din lume: este vorba despre Volkswagen L1. Automobilul complet hibrid reprezintă prima realizare pe drumul către producţia de serie şi cântăreşte numai 380 de kilograme.
  Din punct de vedere tehnic şi vizual, caroseria din CFK reprezintă o performanţă de top în domeniul producţiei de automobile. Elementul de unicitate: raportul dintre dimensiuni. În timp ce lungimea L1, cu 3.813 milimetri, se apropie de cea a unui Volkswagen Fox, iar înălţimea de 1.143 milimetri este similară celei unui Lamborghini Murciélago, pentru lăţimea optimizată din punct de vedere aerodinamic (1.200 milimetri) nu există o dimensiune similară pe plan mondial.
  Cu un consum mediu de 1,38 litri de motorină, acest concept Volkswagen care permite utilizarea în regim cotidian şi se remarcă prin forma sa deosebit de aerodinamică (Cw 0,195!) este modelul cu cle mai redus consum de carburant din lume. Emisiile de CO2 ale modelului L1 care dezvoltă 160 km/h sunt de numai 36 g/km. Propulsorul TDI, electromotorul şi cutia de viteze cu dublu ambreiaj şi 7 trepte DSG sunt montate în partea din spate şi formează cel mai economic sistem de propulsie hibrid din lume. În regimul standard „ECO“, motorul TDI de 800 cm3 oferă o putere de 20 kW / 27 CP (la 4.000 rotaţii/min); în regimul „Sport“ – valorificat de exemplu pentru a atinge viteza maximă – puterea creşte la 29 kW / 39 CP (la 4.000 rotaţii/min). Cuplul motor maxim al propulsorului TDI este de 100 newton-metri (la 1.900 rotaţii/min). Fără îndoială că L1 dispune de asemenea de un sistem de pornire şi oprire, care permite întreruperea automată a funcţionării propulsorului la staţionarea autovehiculului, cu repornirea acestuia cu ajutorul pedalei de acceleraţie/electrice.
  În total, marca Volkswagen a fost prezentă cu şapte premiere mondiale la Salonul Internaţional Auto de la Frankfurt 2009.
  Alături de E-Up! şi L1, versiunea Polo cu trei uşi reprezintă noul punct de pornire pentru familia Polo, fiind prezentate şi noile versiuni BlueMotion ale modelelor Polo, Golf şi Passat cu un consum redus record, la care se adaugă Golf R - cel mai puternic Golf din toate timpurile.


  Sursa: Porsche Romania / Scorpion

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.