.
  • Clip video senzational pentru Audi S4 - Naluca din San Francisco


    Cine se ascunde in spatele celei mai recente campanii publicitare pentru Audi S4?
    Cum s-a nascut ideea acestui clip? Cum a fost realizat?
    Iata o incursiunne in culisele unuia dintre cele mai intrigante spoturi din istoria Audi.

    Pe strazile pustii ale orasului San Francisco incep as se reverse, timid, zorii zilei. Un murmur abia auzit, monoton, iti atrage atentia inca din primele secunde ale filmului. Nu stii la ce as te astepti. O umbra fantomatica apare, apoi se desprinde usor. Neasteptat, acolo, pe culmile orasului: un schior in costum rosu isi ia zborul. 'Urban Carving', noul spot Audi, recvolutioneaza codurile publicitare folosite in industria auto, reusind, in acelasi timp, sa sugereze magistral ideea propusa: transmisia quattro cu diferential sport, inaugurata pe noul Audi S4. Urmeaza un slalom printre automatele din parcare, salturi vertiginoase, schiurile imprastie furioase praful, intr-o veritabila furtuna de energie. Orasul e cucerit de schiorul care depaseste fiecare obstacol cu gratie si precizie. Ca o naluca, strabate strazile fara ezitare, evita tramvaiele, foloseste fiecare centimetru patrat de spatiu pentru a se deplasa cu o agilitate care iti taie respiratia. Un clip care te prinde si te surprinde in fiecare secunda, in care adrenalina da nastere unor senzatii tipice sportului de performanta.



    Ideea a pornit de la inginerii Audi: masina ia virajele cu atat de multa agilitate incat sentimentul pe care il ai conducand-o, sub imperiul noului sistem de transmisie quattro cu diferential sport, seamana cu senzatia pe care o ai atunci cand faci 'carving' pe schiuri. Se folosesc schiuri scurte care confera un plus de siguranta, de dinamism si, nu in ultimul rand, de placere. Echipa agentiei de publicitate preia ideea, o transforma in concept, iar producatorul Daniel Kleinman propune sa mearga contra-curent. Nici vorba sa filmeze o paralela intre condusul masinii si alunecarea pe o partie de schi. Analogie prea simpla! Plictisitor. Dimpotriva, schiorul va fi in centrul atentiei si nu oriunde, ci tocmai pe strazi! Mai exact, pe strazile cele mai intortochiate din emisfera vestica: cele din San Francisco. Scenariu captivant, imagini naucitoare... si un nou record personal pentru eroul clipului, sportivul american John Hembel, fost detinator al recordului mondial la schi viteza.

    Filmul are foarte putine imagini de sinteza. Regizate milimetric in plin oras, scenele de alunecare se leaga fenomenal de bine. Singurele 'efecte speciale' care deturneaza realitatea: John Hembel a purtat, de fapt, role pentru a putea prinde viteza pe asfalt, iar la salturi a fost ajutat de o trambulina mascata la post-productie. Cat despre multiplele aterizari, echipa a folosit saltele menite sa atenueze impactul cu solul. In cascadoria cea mai periculoasa, cea de pe California Street, in centrul orasului, tensiunea atinge punctul culminant. Tot acel periplu printre masini, trecatori, porumbei, sine de tramvai l-au obligat pe sportiv la o concentrare demna de un campion mondial...


    Iata si cum a fost facut clipul




    Rezultatul: un moment autentic de performanta, emotie si scantei reale, in momentul traversarii sinelor de metal.

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.