.
  • Redactor la 13 ani

    Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea, la început de toamnă, propune publicului, lansarea revistei „Lumina cunoaşterii”, realizată şi redactată integral de copii şi care a stârnit deja reacţii pozitive în comunitatea noastră.


    Prin această acţiune, biblioteca promovează tinerele talente şi încurajează spiritul creativ al copiilor ce încearcă să îşi depăşească propriile limite. Revista Lumina cunoaşterii, este o primă încercare a unui colectiv de elevi, cu vârsta medie de 13 ani şi este utilă colegilor lor cuprinzând, articole şi informaţii din mai multe domenii. Colectivul redacţional este format din 14 membrii, care şi-au luat foarte în serios rolurile de redactori, jurnalişti, tehnoredactori sau graficieni, încercând ca primul număr al acestei reviste să fie cât mai bine structurat şi realizat.
    Sufletul acestui colectiv de redacţie este Mihai Pavel, elev în clasa a VII-a la Şcoala „Ştefan cel Mare”, din Focşani care are deja experienţa unor colaborări cu reviste şcolare şi ziare locale.
    „Mihai Pavel este cititorul nostru de când a intrat pe băncile şcolii şi pe parcursul anilor a fost alături de bibliotecă şi a participat la multe activităţi culturale, participarea sa la Balansoarul cu fluturi, fiind una din cele mai importante. La numai 13 ani, are un spirit de iniţiativă înnăscut şi este un bun coordonator de grup, înclinaţia lui spre jurnalistică fiind dovedită deja prin acţiunile sale, iar decizia lui de a înfiinţa o revistă a fost una din cele mai importante de până acum. Considerăm că încurajând astfel de iniţiative, suntem alături de tânăra generaţie, punându-le la dispoziţie toate materialele informative de care dispunem şi îndrumându-le paşii în minunata lume a cărţilor. ”( Relaţii Publice –bibliotecar Olaru Maria-Cristina)

    Vă aşteptăm, luni 7 septembrie, ora 14, la Sediul Central - Sala de Lectură, unde va avea loc lansarea primului număr al revistei „Lumina cunoaşterii” .

    Director:drd.Teodora Fîntînaru
    Bibliotecar-Relaţii Publice: Olaru Maria-Cristina

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.