.
  • Atelier de jurnalistică pentru liceeni la Centrul de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene


    Centrul de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene Vrancea şi voluntarul american la Corpul Păcii, Zack Baddorf, derulează joi şi vineri atelierul de jurnalistică.


    Atelierul de jurnalistică, coordonat de Zack Baddorf, fost jurnalist şi corespondent de război, actualmente voluntar la Corpul Păcii SUA, propune liceenilor o serie de activităţi menite să-i iniţieze în tainele presei scrise. Arta scrierii articolelor, a reportajelor, a realizării interviurilor, arta fotografică şi editarea de fotografii, sunt câteva dintre cursurile pe care atelierul le va include.


    Maratonul jurnalistic se va derula pe perioada a două zile, 10 şi 11 septembrie, între orele 9.00-16.00, la Centrul de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene Vrancea, limba de comunicare fiind engleza.

    Participarea este gratuită, grupa de lucru pentru acest atelier constând în 30 de persoane. Participanţii înscrişi sunt elevi de la liceele din judeţ şi chiar Râmnicul Sărat (Liceul Pedagogic Spiru Haret, CN Cuza, CN Economic, CN Unirea, (Lic.nr.4) Colegiul Tehnic Ion Mincu, (Lic.nr.5)Colegiul Tehnic Valeriu Cotea, Liceul Dumitresti, Liceul Teoretic "Stefan cel Mare"-Râmnicul Sărat), studenţi şi masteranzi la jurnalistică şi alte domenii în ţară (Univ. Bucureşti - Sociologie şi Asistenţă socială, Univ Bucureşti- Facultatea de geografie, Univ. Iaşi, Marketing şi comunicare în afaceri, Univ Bucureşti-AS, Colegiul juridic franco-român, Bucureşti, Univ. Nicolae Titulescu, Bucureşti) şi în străinătate (University of Journalism, Westminster, London).

    “Locurile s-au ocupat deja din primele două zile de înscriere. Pentru că au fost şi sunt în continuare foarte mule solicitări, am deschis o nouă listă de înscrieri pentru un nou atelier în vacanţa intersemestrială de la începutul lui februarie. Am discutat cu Zack această posibilitate de a relua atelierul şi a fost de acord. Deja pe noua listă sunt 10 persoane. Mai sunt 20 de locuri libere. Principiul este acelaşi - primul venit, primul servit, deoarece şi Zack este foarte strict în privinţa numărului de locuri şi participanţi la un atelier. Oricum, ne aşteptam la un asemenea succes şi la aşa de multe solicitări.” (Anamaria Cătănoiu, coordonator Centrul de Limbi Străine)



    Director: drd. Teodora Fîntînaru
    Coordonator Centrul de limbi străine: Anamaria Cătănoiu

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.