.
  • Multiple victorii Audi in Motorsport


    Clasare pe podium pentru Audi in cursa de la Norisring

    DTM: Obtinand locul patru in cursa de la Norisring, pilotul Audi Timo Scheider si-a aparat pozitia de lider in clasamentul general al campionatului DTM. Mattias Ekström, colegul sau de echipa de la Audi, si-a asigurat un loc pe podium in cadrul uneia dintre cele mai palpitante curse din istoria campionatului DTM, in fata a 132.000 de spectatori. Timo Scheider, care a plecat din pole position, a condus cursa pana in antepenultimul tur, cand a pierdut trei locuri dupa un atac al pilotului de la Mercedes, Jamie Green. Tom Kristensen este un alt pilot de la Audi care a terminat cu puncte. Katherine Legge s-a evidentiat cu cel mai bun timp pe un tur de pista.

    Rasmus Marthen a castigat puncte in ambele curse

    JTCC: Echipa de juniori a lui Mattias Ekström a castigat puncte in ambele curse ale campionatului suedez de turisme pentru juniori (JTCC), la Knutstorp. In prima runda, Rasmus Marthen a terminat pe pozitia opt, cu un Audi A3; in a doua cursa a castigat locul sase.La mijlocul sezonului 2009, pilotul de 16 ani se situeaza al doisprezecelea in clasamentul general.

    A treia victorie a sezonului pentru Audi R8 LMS in Belgia

    Campionatul belgian GT: In cursa de 25 de ore de pe circuitul Spa-Francorchamps, echipa Phoenix Racing a obtinut a treia victorie a sezonului cu modelul Audi R8 LMS, la campionatul belgian GT. Totusi, dupa succesul la limita de vineri, Jean-Francois Hemroulle si Tim Verbergt au abandonat deja in prima parte a celei de-a doua curse. Din cauza primului abandon au obtinut doar locul doi in clasamentul general.

    Echipa Ekström Junior a fost foarte aproape de un loc pe podium

    JTCC: Rasmus Marthen a ratat la limita primul sau loc pe podium in cadrul campionatului suedez de turisme pentru juniori (JTCC), la Falkenberg. In prima cursa, protejatul vedetei DTM Mattias Ekström a avansat din pozitia sapte in pozitia patru a grilei de start cu automobilul sau Audi A3, la numai 1,3 secunde distanta de un finis pe locul trei. Din pozitia a saptea, tânarul de 16 ani a câstigat puncte si in cadrul celei de-a doua curse.

    Sase piloti Audi au castigat puncte la Zandvoort

    DTM: In fata a 38.000 de spectatori, pilotul Audi Mattias Ekström a demonstrat de ce este considerat "regele de la Zandvoort". Cu o recuperare impresionanta, suedezul a avansat din pozitia noua a grilei de start pana pe locul doi in cadrul celei de-a patra runde a DTM. In final, dublul campion DTM s-a aflat la numai 1,431 secunde distanta de cel de-al patrulea triumf la Zandvoort. Oliver Jarvis, care a pornit din pole position, a pierdut sansa la victorie dupa un derapaj in turul 14. La fel ca la cursa de deschidere a sezonului de la Hockenheim, britanicul a terminat pe locul trei. In total, sase piloti Audi au castigat puncte.

    Noi rezultate pe podium pentru Audi in Italia

    Campionatul italian GT: La Misano, Dindo Capello si Giorgio Sanna, la volanul automobilului Audi R8 LMS al Audi Sport Italia, au obtinut un nou rezultat pe podium in Campionatul italian GT. In prima dintre cele doua curse, cei doi italieni au fost foarte aproape de victorie. In primul tur al celei de-a doua curse, Dindo Capello a fost antrenat intr-o coliziune in masa si fortat sa se retraga. Drept rezultat, echipajul Capello/Sanna a ajuns pe locul trei in clasamentul general.

    Echipa Phoenix Racing concureaza in cursa de 24 de ore de la Spa

    FIA GT: Pentru a castiga un plus de experienta cu noul Audi R8 LMS, echipa Phoenix Racing concureaza in cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia). Marc Basseng, Marcel Fässler, Alexandros Margaritis si Henri Moser vor lua pe rand startul la volanul automobilului de curse GT3. Modelul R8 LMS va concura la clasa speciala„G2” si va rula in aceeasi configuratie tehnica folosita la cursa de 24 de ore de la Nürburgring.

    Inalta distinctie pentru Allan McNish

    Le Mans: Pilotul de teste Audi, Allan McNish, a primit "Trofeul Segrave", una dintre cele mai inalte distinctii ale sportului cu motor britanic, oferite de RAC (Royal Automobile Club) pentru realizarile de exceptie din sezonul 2008. In primirea acestei distinctii, scotianul l-a urmat pe campionul mondial de Formula 1, Lewis Hamilton.


    25.000 de spectatori la Donauring

    Automobile clasice: In ciuda conditiilor meteorologice nefavorabile, cu valuri de ploaie la anumite intervale de timp, aproximativ 25.000 de spectatori s-au reunit la cursa Donauring de la Ingolstadt, eveniment marcat in totalitate de aceasta data de centenarul marcii Audi. Toate automobilele importante de curse din istoria sportului cu motor Audi – incepand cu modelul Auto Union Type A din anul 1934 si pana la modelul curent, automobilul sport Audi R15 TDI Le Mans – au luat startul pe circuitul de curse istoric. Printre cele mai importante atractii s-a numarat dublul campion mondial de raliuri, Walter Röhrl, cu modelul sau Audi Sport quattro S1. Au participat, de asemenea, pilotii de teste Dindo Capello, Allan McNish, Emanuele Pirro si Marco.


    Sursa: Porsche Romania / Scorpion

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.