.
  • Contestatie radar - bine de stiut!


    Pentru vizualizare 'Full Screen' folositi butonul din dreapta-sus.
    Pentru a printa documentul folositi butonul 'More-->Print'



    · Contestatia, împreuna cu copii dupa procesul-verbal, BI/CV si permisul de conducere, o depuneti la Inspectoratul Judetean de Politie a judetului în care vi s-a încheiat procesul-verbal trimisa prin posta, recomandat cu confirmare de primire (cine nu stie ce înseamna acest lucru sa solicite informatii la posta la trimiterea contestatiei) în termen de maxim 15 zile de la întocmirea procesului-verbal (este bine cât mai repede). IPJ va trimite contestatia dvs. la Judecatorie si trebuie sa va dea raspunsul ca a facut acest lucru în maxim 30 de zile de la primirea contestatiei. Dupa aceasta veti primi citatie din partea Judecatoriei unde vi se va preciza data si ora când trebuie sa va prezentati.
    · Prin contestatie nu depuneti probe si nu faceti comentarii la încalcarile legii facute de politisti la încheierea procesului-verbal. Nu trebuie sa aiba timp sa-si acopere matrapazlâcurile. Acestea le prezentati doar instantei care va decide.
    · În instanta, daca probele depuse de Politie sunt contrare prevederilor Normelor metrologice pentru functionarea radarelor, Ordonantei 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor sau altor acte normative, solicitati anularea procesului-verbal, anularea punctelor si exonerarea de la plata amenzii, precum si obligarea agentului constatator care v-a încheiat procesul-verbal la plata cheltuielilor de judecata. Pastrati toate chitantele pentru cheltuielile facute pentru deplasarea la Judecatorie si retur, precum si pentru orice alte cheltuieli facute pentru aceasta actiune pentru ca, în baza lor puteti cere cheltuielile de judecata. Daca acuzatia adusa nu a putut fi probata de politie si dvs. ati avut de suferit de pe urma acestei acuzatii (de exemplu: ridicarea permisului a dus la desfacerea contractului de munca sau concediu fara plata pe perioada suspendarii permisului) puteti cere si daune morale sau materiale.
    · Contestatia duce la suspendarea tuturor masurilor luate de catre Politie pâna la obtinerea unei hotarâri judecatoresti definitive si irevocabile. Din momentul în care ati depus contestatia, nu mai trebuie platita amenda decât daca pierdeti procesul, iar daca vi s-a ridicat permisul, Politia din localitatea dvs. TREBUIE sa va prelungeasca dovada cu câte 30 de zile pâna la obtinerea hotarârii judecatoresti definitive si irevocabile.

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.