.
  • Pregatirea masinii pentru primavara-vara

    La capatul anotimpului rece, in cazul in care temperatura trece constant de 7 grade, trebuie planificata trecerea autoturismului la sezonul primavara-vara. Schimbarea anvelopelor si a uleiului de motor, verificarea placutelor de frana si a acumulatorului sunt doar cateva dintre operatiunile care n-ar trebui sa fie neglijate.


    In debutul primaverii, vizita la service va poate scuti de multe neplaceri. In perspectiva noului sezon, trebuie sa luati in calcul mai multe aspecte. Mai intai anvelopele. Daca mercurul urca in medie mai sus de 7 grade, este semn ca trebuie sa trecem la cauciucurile de vara.
    Verificarea presiunii din anvelope este si ea esentiala, mai ales ca, din punctul de vedere al statisticii, 62% dintre autoturisme sunt incorect presurizate. Cauciucurile de vara obtin un spatiu de franare mai scurt, asigura o scadere a consumului de combustibil si ofera o stabilitate sporita in mers.

    Ce verificam?
    Tot in aceasta perioada, specialistii recomanda schimbarea uleiului de motor si chiar a filtrului. Un ulei cu o vascozitate mai mare este optim pentru sezonul cald. De asemenea, lichidul de parbriz de iarna trebuie inlocuit cu cel estival, mai ales ca acesta din urma are proprietati antistatice, antiaburire si anticoroziune.
    Bujiile si acumulatorul sunt alte componente ce trebuiesc analizate la finalul anotimpului rece. De asemenea suspensiile, radiatorul si instalatiile electrice. In cazul in care habitaclul retine un miros neplacut, tehnologia ultrasonica purifica evaporatorul si tuburile instalatiei, eliminand astfel izul respingator.

    Cum scapam de zgarieturi?
    Cat priveste caroseria, expertii recomanda lustruirea acesteia cu ceara speciala, de cea mai buna calitate. Daca au aparut si zgarieturi pe timpul iernii, puteti opta pentru creioanele expres create pentru acoperirea fisurilor, dupa care aplicati un strat de polish.
    Un alt pont pentru ca vopseaua sa-si mentina luciul este sa verificati daca cei de la spalatoria auto pe care o frecventati folosesc detergenti de calitate. In caz contrar, culoarea caroseriei devine din ce in ce mai mata.


    Sursa: http://www.4-cars.ro

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.