.
  • Clubul de fotografie eFotografi@mea - Proiect derulat de Biblioteca pentru Copii si Tineret Focsani


    Detalii: http://efotografiamea.winfast.ro

    Proiectul 'eFotografi@mea' se va derula in perioada 19 decembrie 2008 - 21 martie 2009 si isi propune implementarea unui model de petrecere a timpului liber care sa stimuleze participarea copiilor de etnie rroma la viata culturala si educationala desfasurata de comunitate prin crearea unui Club fotografic in cadrul Bibliotecii pentru Copii si Tineret.
    Proiectul eFOTOgrafi@mea vrea sa puna in mana copiilor o oglinda, sub forma de aparat foto digital, pe care acestia sa o arate apoi comunitatii sub forma de imagini si expozitii. Acest club va continua sa organizeze astfel de cursuri si pe viitor, propunand diferite teme de documentare fotografica. Fiecare curs va incerca sa ajute la inlaturarea stereotipurilor culturale celor care iau parte la el.
    In acelasi timp, prin parteneriate cu diferite institutii unde vor fi gazduite expozitiile si prin prezenta fotografiilor in spatiul virtual, imaginile si textele copiilor vor oferi privitorilor posibilitatea sa isi cunoasca mai bine comunitatea.
    Proiectul se adreseaza unui grup de 12 copii, din care 6 de etnie rroma, utilizatori ai bibliotecii si se va desfasura dupa cum urmeaza:
    - Realizarea de cursuri lunare pentru invatarea utilizarii aparatelor foto, a computerelor, precum si deprinderilor de folosire a Internetului.
    - Biblioteca va lansa un concurs de fotografie cu tema Cunosti obiceiurile de sarbatori? Copiii participanti vor face fotografii in Focsani, in diferite locuri din comunitatea noastra. Ei vor trebui sa isi insoteasca fotografiile cu scurte descrieri ale locurilor vizitate. Dupa ce au fotografiile gata, tot copiii le vor posta pe Internet impreuna cu comentariile lor, iar publicul va putea vota cea mai buna fotografie. Votarea va fi anuntata in presa locala si pe situl http://efotografiamea.winfast.ro
    - Realizarea unei expozitii itinerante cu toate fotografiile facute de copiii.
    Pe viitor clubul va continua sa ofere astfel de cursuri la intervale de 2-3 luni. Cursurile vor fi insotite de concursuri de fotografie pe diferite teme, iar fotografiile vor fi realizate cu si pentru comunitate, contribuind la construirea unor seturi de imagini, care sa prezinte imaginea comunitatii.


    Pentru informatii suplimentare va rugam sa va adresati coordonatorului de proiect: bibliotecar Margareta Tatarus - Telefon serviciu: 0237/626.646 sau 0722/337.002

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.