.
  • Donatii “spaniole” la Centrul de Limbi Straine al Bibliotecii Judetene Vrancea



    Centrul de Limbi Straine al Bibliotecii Judetene Vrancea a primit recent o noua donatie de carte in limba spaniola si de materiale AV.



    Scorpion, distribuitorul Volkswagen pe judetul Vrancea, este recunoscut drept principalul partener al evenimentelor culturale si artistice locale, realitate concretizata pe 15 aprilie 2008, cu ocazia implinirii a 10 ani de dealership Volkswagen pe plan local, atunci Scorpion a incheiat un parteneriat cultural cu Biblioteca Judeteana ’Duiliu Zamfirescu’. Scorpion a sustinut in toti acesti ani urmatoarele manifestari: Festivalul National de Muzica Usoara ’Florentin Delmar’, 'Galele Teatrale Focsanene', Festivalul-Concurs ’Barbu Lautaru’, Festivalul National de Comedie de la Galati, Revista Culturala ‘Athenaeum’, si multe alte manifestari artistice.

    Cele 107 titluri de carte si 4 casete video au fost recent donate de colaboratorii spanioli de la Biblioteca Centrala “Convent de Sant Roc”, Gandia, Spania, cu care Biblioteca Judeteana Vrancea a stabilit contacte profesionale inca din 2007.
    Cartile sunt din toate domeniile de interes: o antologie bilingva de poezie a diasporei romane din Spania, literatura spaniola, dar si literatura engleza si franceza tradusa in spaniola, lingvistica, arta, psihologie, istorie, religie, stiinte naturale, economie, drept, tehnica.
    Pentru copii, colaboratorii spanioli au donat patru casete video cu desene animate preferate ca Ali Baba, Cei sase magnifici sau Printul Egiptului.
    Pe langa aceasta donatie, la Centrul de limbi straine a ajuns si “Ghidul de termeni pentru Europa: ghid de termeni pentru o societate multiculturala”, ghid trilingv romano-castilian-valencian realizat de Biblioteca Judeteana Vrancea in colaborare cu Biblioteca Centrala “Convent de Sant Roc” si lansat la Targul de carte Focsani din 2007.
    Cartile au fost prelucrate in regim de urgenta si sunt deja pe rafturile Centrului de Limbi Straine asteptand cititorii interesati.
    “Biblioteca din Spania nu este la prima donatie catre biblioteca noastra. Cartile sunt noi, foarte bune din punct de vedere al informatiei si foarte variate ca domenii. Ne-am straduit sa ajunga cat mai repede la cititorii nostri deorece multi iti manifesta interesul pentru limba spaniola.”



    Sursa: Anamaria Catanoiu - Coordonator Centrul de Limbi Straine / Scorpion

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.