.
  • Șapte piloti, o singura echipa

     


    Planul de revenire a mărcii PEUGEOT în Campionatul Mondial de Anduranță continuă să prindă formă.

    După ce a dezvăluit primele imagini cu prototipul unui viitor Hypercar și a prezentat specificațiile tehnice ale trenului de rulare LMH, PEUGEOT Sport are plăcerea să anunțe numele celor șapte piloți ce vor apăra culorile mărcii în cadrul Campionatului Mondial de Anduranță FIA (FIA WEC) și al Cursei de 24 de ore de la Le Mans.

    Toți cei șapte au experiență în cursele de Formula 1 și/sau Campionatul Mondial de Anduranță.  Unii sunt chiar foști coechipieri, în timp ce alții au legături strânse în viața de zi cu zi sau se antrenează împreună.

    Cursele de anduranță sunt o formă de motorsport fără compromisuri, în care elementul uman și spiritul de echipă de neclintit sunt esențiale, nu numai pentru a câștiga, ci și pentru a termina cursa.

    În cursul anului 2021, cei șase piloți nominalizați, împreună cu pilotul de rezervă/de teste vor contribui în mod activ la dezvoltarea noului Hypercar și vor colabora cu echipa Peugeot Sport, pe măsură ce programul va prinde formă.

    Calitatea relației dintre toți cei implicați în proiect este fundamentală,” afirmă Jean-Marc Finot, Director, Stellantis Motorsport. “Dincolo de abilitățile lor individuale în materie de curse, principalele criterii luate în considerare în cadrul evaluării și discuțiilor cu piloții au fost legăturile existente între aceștia, mentalitatea și capacitatea acestora de a colabora, pentru a motiva și a duce echipa mai departe, pentru că factorul uman joacă un rol crucial în cursele de anduranță. Angajamentul acestora față de marcă trebuie văzut ca o prioritate și nu doar un obiectiv în CV-ul lor.

    Procesul de evaluare a piloților a ținut seama și de experiența acestora în cursele FIA WEC, ELMS și IMSA. “Am analizat toate campionatele de anduranță organizate în ultimii cinci ani,” observă Olivier Jansonnie (Director Tehnic WEC, Peugeot Sport). “Nu am luat în considerare doar rezultatele individuale. Am examinat, de asemenea, viteza, consistența și fiabilitatea unui lungi liste de piloți, pentru că am căutat nume de afiș care să se potrivească, cu un mix  variat de tineri iminenți și piloți experimentați cu abilități dovedite, în special în domeniul trenurilor de rulare hybrid.” Pe lângă angajamentele asumate pentru anul 2021, cei șapte piloți PEUGEOT vor contribui la progresul proiectului, cu obiectivul de a organiza un prim test până la sfârșitul anului.

    Cei șapte piloți selectați sunt:

    — Loïc DUVAL - Franța (38 de ani)

    • Câștigător Campionatul Mondial de Anduranță FIA WEC și Le Mans / Fost Campion Formula Nippon  și Formula Campus

    — Kevin MAGNUSSEN - Danemarca (28 de ani)

    • 118  starturi în Formula 1 / Fost Campion în Formula Ford Denmark  și Formula Renault 3.5

    — Jean-Eric VERGNE - Franța (30 de ani)

    • 58  starturi în Formula 1 /De două ori Campion în Formula E  / Fost Campion British Formula 3 și Formula Campus

    — Paul di RESTA - Scoția (34 de ani)

    • 59 starturi în Formula 1 / Câștigător Le Mas (LMP2) / Fost Campion Formula 3 Euro Series și DTM

    — Mikkel JENSEN - Danemarca (26 de ani)

    • Fost campion ADAC Formel Masters și ELMS (LMP3)

    — Gustavo MENEZES  - SUA (26 de ani)

    • Campion mondial FIA WEC (LMP2) și câștigător Le Mans (LMP2)

    — James ROSSITER - Anglia (37 de ani)

    • Pilot de rezervă și de simulator
    • Experiență în cursele de mașini cu un singur loc (Super Formula, etc.) și cursele de anduranță (Super GT, LMP1 ,  LMP2, etc.) /Pilot de rezervă și de teste Formula 1.

     

     

    Sursa: Peugeot Romania

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.