.
 • Fiat Concept Centoventi a fost desemnat 'Cel mai bun concept auto din 2019'  – Fiat Concept Centoventi a câștigat premiul la categoria „Cel mai bun concept auto” în cadrul Car Design Award.
  – În opinia juriului internațional, mașina revoluționară „se remarcă prin conceptul modular inovator și utilizarea excepțională a culorilor și materialelor”.
  – Juriul Car Design News (CDN) este alcătuit din 18 directori ai Centrelor de stil din partea unor producători de mașini cu renume mondial.
  – În dulapul cu trofee al conceptului Centoventi găsim deja „Premiul Red Dot 2019” și premiul special al juriului „Trofeul Argus 2020”.

  Car Design News a anunțat Car Design Awards 2019, o binecunoscută competiție anuală organizată de site-ul web. Fiat Concept Centoventi a primit premiul la categoria „Cel mai bun concept auto”. În opinia juriului, format din 18 directori de design din partea unor producători de mașini cu renume mondial, mașina revoluționară „se remarcă prin conceptul modular inovator și utilizarea excepțională a culorilor și materialelor.”

  Olivier François, Președintele Fiat Brand Global, a afirmat: „Câștigarea acestui premiu mă face extrem de mândru, iar un juriu de calibru internațional a subliniat importanța designului în proiectul Centoventi. Aceasta este viziunea Fiat asupra viitorului mobilității electrice democratice, bazată pe mai bine de 120 de ani de istorie. Fiat Concept Centoventi este o „pânză goală” pe care se poate picta în funcție de gusturile și cerințele clienților: într-adevăr, Centoventi a fost proiectat pentru a actualiza cu cea mai mare libertate și imaginație culorile sale, configurarea interioarelor, a acoperișului și a sistemului de infotainment, și chiar gama oferită de baterii modulare. Prin urmare, aceasta reprezintă o schimbare radicală a paradigmelor automotive. Acesta este cu adevărat unul dintre punctele forte ale conceptului: nu mai trebuie să așteptați să cumpărați o mașină nouă, știind că este întotdeauna momentul potrivit pentru a-i „schimba” configurația. Cu alte cuvinte, Centoventi întruchipează conceptul Fiat de „mai puțin este mai mult”, prin care ne referim la înlăturarea oricărui lucru inutil sau complex dintr-o mașină, lăsând clientul să își exprime imaginația și preferințele. Centoventi este o mașină minimalistă, iar aceasta este esența personalizării sale extreme, ceea ce o face extrem de interesantă. ”

  În premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva din 2019, Fiat Concept Centoventi a abordat subiectul mobilității electrice cu un model inovator: este atât minimalist, cât și complet personalizabil, din punct de vedere al tuturor detaliilor sale și în orice etapă a ciclului său de viață. Caroseria va fi disponibilă într-o singură culoare, însă există posibilitatea de personalizare prin programul „4U”, alegându-se dintre cele 4 tipuri de plafoane, 4 modele de bare de protecție, 4 tipuri de jante și 4 pachete de autocolante pentru exterior. Accesoriile interioare sunt interschimbabile și pot fi instalate în modul „plug-and-play” – de la panoul de bord și buzunarele de depozitare, până la scaune și scaunele pentru copii – direct de către client. Exterioarele pot fi decorate cu autocolante, barele de protecție sunt personalizabile, iar diferitele plafoane disponibile se pot schimba în funcție de anotimpuri sau de propriile preferințe. Chiar și gama este modulară: arhitectura inovatoare a bateriei poate varia în funcție de cerințele specifice ale clienților, de la 100 la 500 km, perfectă pentru a conduce atât în oraș, cât și într-un weekend la mare sau la munte.

  Klaus Busse, responsabil design EMEA al grupului FCA, a concluzionat: „Succesul Centoventi reflectă excelenta colaborare dintre designerii Centro Stile Fiat și inginerii noștri pentru a realiza viziunea CEO-ului mărcii. Obținerea acestui premiu este o onoare incredibilă pentru întreaga echipă, în special pentru că vine din partea unui Juriu precum cel al CDN, format din Responsabili de design din întreaga lume. Un grup de persoane care trăiesc în prezent, dar care judecă prin prisma viitorului, ajutând la crearea sa.”

  Încă din anul 1999, Car Design News (CDN) a fost o resursă de top pentru designerii auto din întreaga lume, oferind consiliere și informații neprețuite studenților și directorilor de design: site-ul web Car Design News este vizualizat de peste 500.000 de utilizatori unici în fiecare an. Autoritatea site-ului se bazează pe rețeaua sa de autori și analiști din industrie, mulți dintre aceștia contribuind la publicarea anuală a Car Design Review, un rafinat almanah al tendințelor în design și mobilitate, comentarii ale experților și predicții viitoare pentru comunitatea internațională de design auto. Printre alți factori, anunțul câștigătorilor celor două categorii, „Cea mai bună mașină de producție” și „Cel mai bun concept auto”, marchează primele livrări ale Car Design Review către 1.200 de figuri importante din domeniul designului auto.

   

  Sursa: Fiat Romania

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.