.
  • Premiera mondială pentru noul Touareg V8 TDI la Geneva

    Volkswagen aniversează premiera noului Touareg V8 TDI la Salonul Internațional Auto de la Geneva (7-17 martie). Capacitatea sa de 310 kW / 421 CP îl transformă în cel mai puternic SUV cu motorizare Diesel realizat de un producător german. Cuplul maxim produs de acest motor superior tehnologic atinge performanțele unei mașini sport: 900 newton metri. Indiferent de viteză sau de drumul pe care rulează, puterea motorului conferă cele mai bune condiții în timpul condusului. Noul "vas amiral" al mărcii Volkswagen va fi disponibil în piață începând cu finalul lunii mai. 
    Noul Touareg V8 TDI care atinge și 250 km/h își arată potențialul dinamic accelerând de la 0 la 100 de km/h în doar 4,9 secunde. Ca toate modelele Touareg, noul V8 respectă noul standard Euro 6d-TEMP în materie de emisii. Modelul vine cu două pachete de design: Elegance si Atmosphere. Pachetul Elegance presupune un aspect interior mai tehnic, dominat de elemente de metal și culori reci, în timp ce Atmosphere propune un mediu interior cald în care domină lemnul și nuanțele naturale.
    Scaunele și partea interioară a portierelor din ambele versiuni de echipare sunt finisate cu piele (tip "Viena") în varianta standard. Interiorul noului Touareg V8 TDI creează astfel o zonă de confort avangardistă și exclusivă.
    Ecranele din Innovision Cokpit (ecranul digital și elementele de comandă) cu suprafețele acoperite cu sticlă, plus elemente din piele închisă la culoare și detalii realizate din aluminiu și crom pun în valoare calitatea superioară a modelului.
    Aplicațiile din lemn dau un plus de eleganță, cum ar fi un detaliu din pachetul Atmosphere: un toc îngust din "lemn curbat" străbate panoul de bord pe întreaga sa lățime, în timp ce altă aplicație din lemn de frasin curbat care pare realizat dintr-o singură bucată încadrează panoul de bord.
    Față de modelele cu motoare V6, Touareg V8 TDI include în plus încă din dotarea standard suspensii pneumatice, portbagaj acționat electric, scaune confortabile, sistem de alarmă anti-furt, pedale din oțel inoxidabil și pachetul "Light and Sight" (acesta include adaptarea automată a oglinzilor la luminozitate și acționarea automată a farurilor). Touareg V8 TDI vine de asemenea cu jante de aliaj Tirano de 19 inch în locul celor de 18 inch.
    Gama de echipare include și sisteme de asistență și de transmisie de ultimă oră. Printre funcțiile care cresc gradul de siguranță se numără "Night Vision" (mașina poate detecta oameni sau animale pe întuneric cu ajutorul unei camere cu infraroșu), "Traffic Jam" și "Roadwork Lane Assist" (sisteme de condus parțial automatizat și de avertizare la ieșirea de pe o bandă de circulație, de accelerare și frânare, în limita unei viteze de 60 km/h) și "Front Cross Traffic Assist" (sistem de asistență care răspunde în condiții de trafic în fața mașinii).
    Tehnologii precum direcția activă integrală (care face ca noul Touareg să fie la fel de ușor de manevrat ca o mașină compactă) sau sistemul electronic de control al stabilității cu bare antiruliu îmbunătățesc și mai mult controlul și gradul de confort de la volanul acestei mașini. De asemenea, prezența unuia din cele mai bune sisteme de iluminare din lume, respectiv "IQ.Light - faruri LED matrix", crește siguranța și confortul în cazul condusului nocturn.


    Sursa: Volkswagen Romania

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.