.
  • Volkswagen Grand California - Începutul unei noi dimensiuni

    Volkswagen Autovehicule Comerciale a prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Caravan din Düsseldorf (24 august - 2 septembrie) noul model Volkswagen Grand California. Autorulota complet nouă se bazează pe structura modelului Crafter. Cu Grand California, Volkswagen Autovehicule Comerciale îsi extinde gama de vehicule de campare prin adăugarea unui model în clasa de sase metri. În plus fată de zona mare de dormit din spate, Grand California va fi disponibil cu un pat supraetajat pentru copii si toaletă. Lansarea pe piată a noului vehicul de campare va avea loc la începutul anului 2019.
    Lansat în 1988, vehicul de campare California a generat vânzări de peste 160.000 de unităti. Volkswagen Autovehicule Comerciale a folosit experienta acumulată de la acest vehicul de campare clasic pentru a crea noul Grand California pe platforma tehnică de Crafter. Ambele modele California vor fi oferite în paralel de acum înainte.
    Prin claritatea sa nouă si detaliile ingenios gândite, interiorul reflectă calitătile care au făcut din California un bestseller. Tapiteria interiorului Grand California este în cea mai mare parte albă. Această schemă de culori creează o atmosferă luminată si spatioasă, la fel ca si ferestrele cu deschidere automată, atât în spate cât si pe lateral, precum si luminatoarele mari de deasupra patului dublu din spate si din zona de living. Toate ferestrele vehiculului de campare sunt prevăzute cu transperante si plase împotriva insectelor. Pentru cabina soferului există un nou concept de storuri.
    Alte caracteristici standard includ, pe lângă bucătăria si baia spatioasă (840 x 800 mm), detalii cum ar fi iluminatul exterior de deasupra usii glisante. Dotat în spate (ca standard) cu un racord pentru dus extern (cu temperatură reglabilă a apei) face ca viata în camping să fie perfectă. O caracteristică inedită este optiunea de a controla sistemul audio din zona de living prin Bluetooth. Acest lucru face posibilă ascultarea muzicii independent de sistemul infotainment, utilizând un smartphone, o tabletă sau un laptop.
    Grand California este dotat cu scaune rotative în fată si o banchetă dublă în zona de living. Familiile cu copii mici vor aprecia punctele de ancorare ISOFIX complete cu legătura superioară pe bancheta din spate. O masă mare oferă spatiu suficient pentru patru persoane să servească cina împreună. Echipamentele de bucătărie includ un frigider de 70 de litri cu compartiment de congelare (accesibil si din exterior), aragaz cu două ochiuri, o chiuvetă si diverse sertare, compartimente de depozitare si rafturi rabatabile.
    O caracteristică-cheie la Grand California, care o diferentiază de California T6, este baia. Pe lângă toaletă si dus, echipamentele sale includ o chiuvetă pliabilă, rafturi cu suporturi pentru articole de toaletă, un dulap cu suport integrat pentru hârtie igienică (protejează de umezeală), suporturi de prosop si un luminator pentru ventilatie. Grand California poate transporta 110 de litri de apă. Nu există întrerupătoare de lumină în baie - lămpile se aprind automat prin detectoare de miscare - dotare standard.
    Optional, este disponibil un pat supraetajat pentru copii, cu luminator panoramic integrat deasupra acestuia. De asemenea, sunt disponibile alte dotări cum ar fi o unitate suplimentară de aer conditionat montată pe acoperis pe partea din spate, o copertină, un suport pentru biciclete în spate si o masă de camping cu set de scaune (care pot fi depozitate în usile batante). Încălzirea standard cu gaz poate fi extinsă optional si ca sistem de încălzire care functionează pe bază de energie electrică generată de gaz sau de motorină. De asemenea, în viitor va fi instalat un panou solar pe acoperis, o antenă satelit (pentru receptie TV) si un hotspot Wi-Fi (router).
    În plus, Grand California va fi disponibil împreună cu sistemele de asistentă si sisteme de infotainment de ultimă generatie. Sistemele de asistentă pentru sofer includ sistemul Front Assist cu functia City Emergency Braking, Lane Assist pentru a ajuta soferul să păstreze banda de rulare, Blind Spot Monitor pentru schimbarea benzii în sigurantă, Rear Traffic Alert pentru a iesi cu spatele din spatiile de parcare si Park Assist pentru efectua manevrele de parcare cât mai facil, sistemul Adaptive Cruise Control si camera de mers înapoi Rear View.
    Vehiculele de campare precum Grand California călătoresc în întreaga lume, pe diverse tipuri de teren. De aceea, Volkswagen Autovehicule Comerciale va oferi, de asemenea, noul model cu tractiune integrală (4MOTION).

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.