.
  • I.D. R Pikes Peak îşi bucură fanii cu un nou record la Goodwood

    Wolfsburg (D) - I.D. R Pikes Peak a obţinut deja al doilea record. Romain Dumas (F) a stabilit un nou record pentru automobilele electrice, de 43,86 de secunde, cu primul automobil de curse pur electric al mărcii Volkswagen, la Festivalul Vitezei din Goodwood. După ce, în urmă cu doar trei săptămâni, Dumas a repurtat un record răsunător la legendara cursă montană Pikes Peak International Hill Climb, el a obţinut acum recordul pentru cel mai bun timp la categoria automobilelor electrice pentru Goodwood Hillclimb, bătând cu 3,48 de secunde recordul anterior, stabilit în anul 2013. Recordul absolut îi aparţine încă lui Nick Heidfeld (D). Fostul pilot de Formula 1 a parcurs în anul 1999 ruta de 1,86 kilometri în 41,6 secunde, aflându-se la volanul unui bolid McLaren-Mercedes MP4/13 Formula 1.

    "I.D. R Pikes Peak a mai demonstrat încă o dată prin fapte concrete că este un ambasador fantastic al familiei noastre I.D. de automobile pur electrice," a declarat Dr. Herbert Diess, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Volkswagen AG şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Mărcii Volkswagen Autoturisme. "Doresc să mulţumesc întregii echipe. După succesul extraordinar de la Pikes Peak, am arătat acum încă o dată, la Goodwood, cât de impresionante pot fi performanţele unui autovehicul electric. Este o foarte bună pregătire pentru ofensiva modelelor noastre electrice, pe care o vom lansa anul viitor."

    Pilotul Volkswagen, Romain Dumas a fost încântat: "Goodwood este un eveniment absolut fantastic şi sunt mai mult decât încântat că am câştigat în faţa unui număr atât de mare de entuziaşti ai motorsport-ului," a spus francezul de 40 de ani, după ce a reuşit cel mai recent record al său. "Cursa aceasta montană este scurtă, dar multe porţiuni sunt murdare, motiv pentru care nu trebuie în niciun caz subestimată. Este o mare onoare că am putut pilota la Goodwood. Ai aici ocazia să te întâlnești cu piloţi extraordinari, iar maşinile şi motocicletele de aici întruchipează un secol de motorsport. Este o cursă fără pereche."

    Directorul Volkswagen Motorsport, Sven Smeets a fost, de asemenea, foarte fericit: "Deşi ruta nu are nici măcar doi kilometri, am demonstrat încă o dată de ce este capabil I.D. R Pikes Peak. Volkswagen mizează pe mobilitatea electrică şi dorim să folosim fiecare ocazie, înainte de lansarea primei game de autovehicule Volkswagen pur electrice, pentru a arăta cât de emoţional este acest subiect."

    Festivalul Vitezei din Goodwood a fost vizitat  între 12 şi 15 iulie de peste 200.000 de persoane. Evenimentul din Anglia a ajuns anul acesta la a 25-a ediţie. Acest real omagiu adus motorsport-ului pe domeniul Ducelui de Richmond este cel mai mare eveniment de acest fel din lume. La start s-au aliniat şi anul acest anume foarte mari din motorsport.

    Dumas a strunit cei 500 kW (680 CP) ai bolidului I.D. R Pikes Peak. Lui i s-au alăturat la Goodwood Hans-Joachim "Strietzel" Stuck (D) şi Jochi Kleint (D), care au condus modelul Volkswagen din 1987, Golf 2 Bi-Motor Pikes Peak de 480 kW (652 CP) . Printre vedete s-au mai numărat Giacomo Agostini (I), Derek Bell (GB), Emerson Fittipaldi (BR), Mika Häkkinen (FIN), Tom Kristensen (DK), Nick Mason (GB), Sébastien Ogier (F), Richard Petty (USA), Walter Röhrl (D) şi  Sir Jackie Stewart (GB). 


0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.