.
  • Volkswagen semnează cu câştigătorul Le Mans, Romain Dumas, pentru 'Pikes Peak International Hill Climb 2018'


    Wolfsburg - Revenind la "Pikes Peak International Hill Climb", Volkswagen mizează pe experienţă. În 24 iunie 2018, la peste 30 de ani de la ultima participare a Volkswagen la cel mai renumit raliu montan, francezul Romain Dumas va pilota primul automobil de curse pur electric al mărcii. Dumas a câştigat deja de 3 ori aşa-numita "Race to  the Clouds" din statul american Colorado. De asemenea, el se bazează şi pe experienţa sa cu prototipurile hibride din cadrul FIA World Endurance Championship (WEC): Dumas a obţinut în 2016 titlul de campion mondial al acestei serii de curse high-tech, în calitate de pilot al uzinei Porsche. 

    "Raliul montan de pe Pikes Peak reprezintă o provocare foarte mare, pentru că fiecare participant are doar o singură încercare", a declarat Romain Dumas. "Dar eu am foarte mare încredere în Volkswagen Motorsport. Echipa este extrem de motivată şi a dovedit deja de multe ori că poate să aibă mare succes, încă de la prima încercare pe teren nou." Obiectivul comun al Volkswagen şi al pilotului Dumas constă în obţinerea unui nou record de timp la categoria prototipurilor hibride. "Romain se numără printre cei mai rapizi piloţi care au concurat vreodată pe Pikes Peak. De asemenea, are mii de kilometri de experienţă cu prototipurile pentru curse. Astfel este pilotul ideal pentru premiera Volkswagen în clasa autovehiculelor cu propulsie pur electrică",  a spus directorul Volkswagen Motorsport, Sven Smeets. 

    Volkswagen se prezintă cu un prototip electric absolut nou la "Pikes Peak International Hill Climb" 2018, raliul numit, de asemenea, "Race to the Clouds", datorită sosiri poziţionate la altitudinea de 4.302 metri. La această categorie, regulamentul permite o libertate tehnică foarte generoasă. "Astfel ne putem dovedi fiabilitatea viitoarelor tehnologii Volkswagen pentru baterii şi propulsie, în comparaţie cu concurenţii. O altă provocare constă în faptul că această cursă se desfăşoară pe un drum normal, pe care starea drumului şi condiţiile meteo se modifică de multe ori", a spus Smeets. 

    "Marele avantaj al unui automobil electric la Pikes Peak:   performanţele rămân constante pe întregul parcurs de 20 de kilometri. Automobilele cu motor cu ardere internă îşi pierd din performanţe, odată cu urcarea, din cauza aerului rarefiat de la înălţime. Cu această realitate m-am confruntat la participările mele anterioare. Abia aştept să pot beneficia pentru prima dată de nivelul integral al puterii, de la startul aflat la o altitudine de 2.862 de metri şi până la finiş", a continuat Dumas. 

    Pilotul pasionat, născut în Alès, în sudul Franţei, are o vastă experienţă cu tehnologia de propulsie electrică: în ultimii ani a făcut parte din echipa de uzină a mărcii Porsche şi a câştigat campionatul mondial de anduranță (FIA World Endurance Championship) cu un prototip hibrid (benzină/electric). Alături de titlul de campion mondial din 2016 la această categorie, Dumas a câştigat pe parcursul carierei sale deja opt curse de 24 de ore, printre care de două ori legendara cursă de la LeMans. De asemenea, ambiţiosul talent polivalent a atras atenţia cu performanţele sale la Raliul Dakar şi la etape ale Campionatului Mondial de Raliu. 

    Revenirea la "Pikes Peak International Hill Climb 2018" este un pas important pentru Volkswagen pe drumul său spre poziţia de vârf între producătorii de autovehicule electrice de serie. Până în anul 2025, marca Volkswagen intenţionează să ofere peste 20 de modele cu propulsie pur electrică. 

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.