.
  • Reciclare ultramodernă: Opel ADAM economiseşte materii prime şi energie

    • Campion al protecţiei mediului: 170 de componente ale ADAM sunt reciclabile
    • Materialele reciclabile asigură o reducere de 30% a emisiilor de CO2
    • Din 1990: dedicat reciclării; în prezent: un lider al industriei


    Rüsselsheim.  În conformitate cu directiva UE privind autovehiculele scoase din uz, fiecare autovehicul nou trebuie să fie reciclabil în proporţie de 85%. Iar această directivă va deveni şi mai exigentă: începând cu 2015, masa totală a autovehiculelor noi va trebui să fie reciclabilă în proporţie de 95%. Opel pregătit pentru a respecta prevederile acestei directive exigente, producătorul din Rüsselsheim lucrând cu componente reciclate încă din 1990. Iniţial au fost utilizate patru tipuri de componente reciclate aprobate pentru modelul Opel Calibra, iar în momentul de faţă sunt utilizate 200 de componente, pentru întregul portofoliu de modele. Astfel, Opel utilizează în fiecare an pentru autovehiculele noi în total 45.000 de tone de materiale reciclate. 

    Pentru elegantul Opel ADAM sunt utilizate 170 de componente produse din materiale reciclate, un potenţial nou record. Acest lucru este în armonie perfectă cu autovehiculul de oraş, care economiseşte resursele datorită dimensiunilor sale reduse, consumului mic de carburant şi numărului mare de componente din materiale reciclate. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că impactul asupra mediului al campionului protecţiei mediului începe să fie redus încă din timpul producţiei, care are loc la fabrica Opel din Eisenach, Germania. Şi încă o caracteristică specială a modelului ADAM: este singurul autovehicul de dimensiuni mici fabricat în Germania de un producător german. Temperatura şi presiunea necesare pentru prelucrarea peleţilor obţinuţi din materiale reciclate sunt mai scăzute decât în cazul utilizării de materii prime noi. Această reducere a energiei consumate asigură o scădere cu 30 de procente a emisiilor de CO2.

    Materiile prime pentru carcasele farurilor, elementele de montare a barelor de protecţie şi deflectorul de apă dintre compartimentul motorului şi peretele de protecţie la stropire sunt produse în întregime din material plastic reciclat. Capacele sticlelor din plastic reprezintă baza pentru producerea acestor peleţi puri, neamestecaţi. Apoi, din aceşti peleţi de culoare neagră sunt fabricate componentele de înaltă tehnologie, de exemplu prin procedeul de formare prin injecţie. Materialele reciclate pot fi chiar superioare produselor din material plastic noi, deoarece sunt mai puţin susceptibile de deformare sau dilatare şi contractare. La modelul Opel ADAM, chiar şi galeria de admisie este fabricată din materiale reciclate. Este extrem de durabilă, rezistând la temperaturi între -40° şi +200° C în timpul recirculării gazelor de eşapament. Printre alte avantaje ale materialelor reciclate pot fi enumerate comportamentul la vibraţii (risc redus de rupere), rezistenţa la radiaţii UV şi precizia de îmbinare a componentelor produse din acestea. 

    „Opel este în prezent un lider în domeniul dezvoltării şi utilizării de materiale reciclate, produse de furnizori ce respectă cu stricteţe instrucţiunile noastre. În situaţiile în care este profitabil din punct de vedere tehnic, utilizăm material plastic reciclat. În acest fel asigurăm economisirea materiilor prime şi a energiei şi reducerea impactului asupra mediului, fără a permite nici cel mai mic dezavantaj din punct de vedere tehnic”, a declarat Michael Ableson, Vicepreşedintele Inginerie, explicând conceptul de durabilitate al Opel.


    Sursa: Opel Romania 


    joi, 13 februariev 2014, ora 09:29

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.