.
 • Puternicul nou motor cu 3 cilindri al Opel ADAM va avea premiera la Geneva

  • Noua generaţie a unităţii cu trei cilindri şi tehnologie revoluţionară este disponibilă acum pentru Opel ADAM
  • Modelul turbo ECOTEC de 1 litru cu injecţie directă ridică ştacheta rafinamentului în clasa motoarelor cu trei cilindri
  • Cuplu mai mare la turaţii mici şi forţă de tracţiune crescută faţă de motoarele de 1,6 litri cu aspiraţie naturală
  • Impact mai mic asupra mediului datorită emisiilor de CO2 de 99 g/km, remarcabile pentru un motor pe benzină
  • Împreună cu o cutie de viteze cu şase trepte complet nouă, are o greutate cu 30% mai mică decât cea a modelului anterior
  • Noile culori şi interioare ADAM asigură şi mai multe posibilităţi de personalizare  Rüsselsheim. La un an de la lansare, ADAM este din ce în ce mai bun. Modelul de oraş elegant, campion al personalizării şi deschizător de drumuri, s-a consacrat deja ca maşina de mici dimensiuni cu cel mai înalt grad de personalizare şi cea mai bine conectată de pe piaţă. La următorul Salon Auto de la Geneva (6 – 16 martie 2014), se va prezenta, de asemenea, cu un motor turbo pe benzină cu trei cilindri complet nou, înzestrat cu rafinament la rulare, cuplu la turaţii mici şi un nivel de eficienţă ce stabilesc noi standarde. Şi asta nu este tot: acest motor de nouă generaţie va fi cuplat cu o transmisie manuală cu 6 trepte de viteză, care este, de asemenea, de nouă generaţie. În plus, opţiunile suplimentare în materie de culori şi interioare vor extinde gama aproape nelimitată de posibilităţi de personalizare a modelului ADAM.

  ADAM este primul autovehicul din gama Opel dotat cu acest motor tubo pe benzină 1.0 ECOTEC cu injecţie directă, fabricat integral din aluminiu, care a fost dezvoltat la Centrul internaţional de dezvoltare tehnologică din Rüsselsheim, Germania, al producătorului. Acest motor puternic de mici dimensiuni va fi disponibil în două configuraţii, cu puteri de 66 kW/90 cp şi respectiv 85 kW/115 cp. Ambele asigură un cuplu mare la turaţii mici, de 166 Nm la doar 1.800 rpm. La fel ca cele două unităţi de 1,6 litri de dimensiuni medii, pe care Opel le-a lansat în ultimele luni (motorul turbo pe benzină 1.6 ECOTEC cu injecție directă şi motorul diesel 1.6 CDTI), noul motor turbo 1.0 ECOTEC cu injecție directă oferă un rafinament de înaltă clasă cu un nivel al zgomotului şi vibraţiilor remarcabil de mic pentru o unitate cu trei cilindri, caracteristici care sunt superioare chiar multor motoare cu patru cilindri. Oferit în combinaţie cu o transmisie complet nouă, cu şase trepte de viteză, noua generaţie a motorului cu trei cilindri este disponibil standard cu funcţie Start/Stop. Versiunea de 66 kW/90 cp îi asigură modelului ADAM un consum redus în regim mixt de 4,3 litri per 100 de kilometri, cu emisii de CO2 de doar 99 g/km (conform procedurii de testare NEDC; date preliminare). Acestea sunt rezultate remarcabile pentru un model pe benzină, în special cu valori atât de generoase ale puterii şi cuplului. Sistemele care sporesc eficienţa sunt injecţia directă de carburant, sincronizarea variabilă a supapelor, construcţia integrală din aluminiu şi o pompă de apă ce poate fi dezactivată.

  Modelele Opel ADAM cu motor turbo 1.0 ECOTEC cu injecţie directă vor fi puse în vânzare la sfârşitul primăverii, iar producţia acestora va începe în vară. Vor fi disponibile nu doar sisteme de propulsie noi, ci şi culori noi pentru aspectul ADAM. La Salonul Auto de la Frankfurt din septembrie anul trecut, Opel a oferit o avanpremieră a posibilităţilor suplimentare de personalizare ale modelului ADAM, iar acum vor deveni disponibile. La Geneva vor fi dezvăluite mai multe culori, elemente de decor şi opţiuni de interior. Personalizarea în stilul ADAM devine şi mai individualizată.

  Rulare lină: motorul de dimensiuni mici stabileşte noi standarde în materie de rafinament pentru unităţile cu trei cilindri
  Lin, puternic şi ecologic: noul mini-motor al modelului ADAM este mic, dar exercită o atracţie mare. Acesta îmbină ingineria de înaltă precizie cu tehnologiile de ultimă oră pentru a oferi niveluri de performanţă care îi contrazic dimensiunile modeste. Este la fel de important şi din punctul de vedere al bugetului şoferilor ADAM, asigurând niveluri remarcabile ale consumului şi emisiilor de CO2, de 4,3 litri per 100 de kilometri şi 99 g de CO2/km în regim mixt, clasând ADAM în categorii favorabile în acele ţări în care sistemul de taxare se bazează pe valorile emisiilor de CO2.

  Fiind primul dintr-o familie complet nouă de motoare pe benzină cu cilindree mică, familie ce se va extinde în următorii ani, unitatea turbo 1.0 ECOTEC cu injecţie directă şi 12 supape reprezintă următorul pas în ofensiva Opel în materie de sisteme de propulsie după recenta lansare a noilor familii de motoare diesel şi pe benzină de 1,6 litri, de dimensiuni medii. Aceste trei familii noi de sisteme de propulsie au un ADN şi o ţintă de dezvoltare comune: să fie cele mai rafinate din categoriile din care fac parte. Începând de la zero, inginerii Opel din Rüsselsheim s-au concentrat pe eliminarea caracteristicilor de rulare „defazată”, care au afectat în trecut performanţele de conducere economică ale motoarelor cu trei cilindri. „Pe lângă reducerea la minim a consumului de carburant şi a emisiilor de CO2, am dorit să demonstrăm, de asemenea, că trei cilindri pot asigura acelaşi rafinament ca patru sau mai mulţi”, a declarat Dr. Matthias Alt, inginer şef al diviziei Opel de motoare pe benzină cu cilindree mică. „Am abordat direct la sursă problemele legate de echilibrare, zgomot şi vibraţii, tipice motoarelor convenţionale cu trei cilindri şi suntem convinşi că şi clienţii vor fi entuziasmaţi de rezultatele obţinute.”

  Blocul de cilindri din aluminiu turnat la înaltă presiune este proiectat astfel încât să fie redus nivelul de zgomote transmise prin structura motorului, precum şi pentru a reduce greutatea. Rampa de injecţie şi injectoarele de înaltă presiune sunt, de asemenea, izolate structural de chiulasă pentru a reduce la minim transmiterea vibraţiilor, iar pompa şi conductele de carburant sunt izolate fonic.

  O altă contribuţie la asigurarea rafinamentului la rulare este montarea unui arbore de echilibrare în baia de ulei. Fiind acţionat de un lanţ cu dinţi inversaţi pentru o rulare silenţioasă, acesta se roteşte în sens invers cu viteza arborelui cotit şi are o masă optimizată cu atenţie, pentru a compensa vibraţiile inerente funcţionării în trei cilindri.

  Alte măsuri pentru reducerea nivelului de zgomot includ: capace cu izolare fonică optimizată pentru partea superioară şi cea frontală a motorului, izolare fonică a carcaselor galeriei de admisie şi arborilor cu came; izolarea arborelui cotit prin inserţii din fier ale lagărului principal; dinţi inversaţi pentru lanţurile de acţionare a arborelui cu came; un turbocompresor cu nivel redus de zgomot şi o baie de ulei din oţel, poziţionată mai jos.

  Ca urmare a tuturor acestor caracteristici de proiectare de precizie, noul motor turbo 1.0 ECOTEC cu injecţie directă nu este doar mai rafinat decât alte motoare cu trei cilindri, ci are şi o funcţionare mai silenţioasă decât a multor unităţi de propulsie cu patru cilindri. De exemplu, în cadrul probelor la acceleraţie maximă pe bancul de testare are niveluri de zgomot în toată gama de turaţii mai mici decât motoarele pe benzină de putere similară, cu cilindree de 1,6 litri şi aspiraţie naturală.

  Puternic: motor mic ce exercită o atracţie mare
  Noul motor turbo 1.0 ECOTEC cu injecţie directă dezvoltă o putere impresionantă. Are toate elementele pentru a face din dimensiunile reduse ale cilindreei dimensiunile potrivite, generând, de exemplu, un cuplu mai mare decât majoritatea motoarelor cu aspiraţie naturală de 1,6 litri.

  În dotarea modelului ADAM, motorul turbo 1.0 ECOTEC cu injecţie directă generează un cuplu de 166 Nm la o turaţie de doar 1.800 rpm. Această valoare înseamnă cu aproape 30% mai multă forţă de tracţiune decât generează motorul de 1,6 litri cu aspiraţie naturală la aceeaşi turaţie. Versiunea de 85 kW/115 cp extinde plaja de turaţii până la 4.700 rpm. Galeria de evacuare este integrată în chiulasa din aluminiu printr-o tehnologie de precizia mecanismelor de ceas, turbocompresorul mic cu inerţie redusă, răcit cu apă fiind fixat direct la aceasta. Această montare compactă contribuie la asigurarea unei supraalimentări rapide, motorul turbo de 1 litru dezvoltând astfel o putere ridicată la turaţii reduse.

  Injectoarele de carburant cu şase orificii ale sistemului de injecţie directă sunt amplasate central, deasupra fiecărui piston, pentru a asigura o combustie eficientă, iar defazarea celor doi arbori cu came asigură sincronizarea variabilă a supapelor pentru o admisie optimă a aerului în motor. O pompă de ulei cu cilindree dublă şi o pompă de apă comutabilă, care este decuplată atunci când lichidul de răcire al motorului este rece, pentru a accelera încălzirea, contribuie, de asemenea, la reducerea consumului de carburant.

  Motorul turbo de generaţie nouă 1.0 ECOTEC cu injecţie directă, împreună cu transmisia manuală nouă cu şase trepte de viteză se alătură gamei curente de sisteme de propulsie a modelului ADAM, ce include unităţi cu patru cilindri cu aspiraţie naturală combinate cu transmisii manuale cu 5 trepte de viteză: motorul de 1,2 litri cu putere de 51 kW/70 cp şi cuplu de 115 Nm şi cele două unităţi de 1,4 litri de 64 kW/87 cp şi 74 kW/100 cp, ambele cu un cuplu de 130 Nm.

  Precizie: cutie de viteze nouă, uşoară, cu schimbare lină a treptelor
  Transmisie manuală complet nouă cu şase trepte de viteză este disponibilă în combinaţie cu noul motor cu trei cilindri al modelului ADAM. Având un design compact şi o greutate proprie de numai 37 de kilograme, aceasta este cu aproximativ 30% mai uşoară decât unităţile pe care le înlocuieşte.

  Cu o calitate superioară a manevrelor de schimbare a treptelor şi o precizie excelentă, o cursă mică a schimbătorului şi un efort redus la comutare, noua transmisie încorporează multe dintre caracteristicile ce asigură rafinamentului la schimbarea treptelor introduse recent de Opel. Acestea includ utilizarea mecanismelor de acţionare cu dinţi laţi, decupaţi parţial asimetric şi a sincronizatoarelor cu con triplu pentru treapta întâi/treapta a doua şi cu con dublu pentru treapta a treia/treapta a patra. Treapta de marşarier este, de asemenea, sincronizată. În afară de ADAM, această cutie de viteză cu o schimbare ingenioasă a treptelor va fi introdusă progresiv şi în dotarea altor modele Opel.

  Individual: mai multe oportunităţi de personalizare pentru cel mai bine conectat autovehicul de mici dimensiuni
  Deja încoronat drept campionul personalizării în portofoliul Opel, ADAM devine din ce în ce mai atractiv. Paleta de culori în două nuanţe va fi extinsă în următoarele săptămâni şi va fi îmbunătăţită suplimentar în lunile următoare. Adăugând şapte culori noi pentru caroserie şi patru pentru acoperiş, ADAM oferă acum în total 18 culori excepţionale pentru caroserie şi şase culori pentru acoperiş în combinaţiile în două tonuri. Cele cinci culori noi pentru caroserie care vor fi lansate în primăvară sunt: argintiu elegant („Silverwalker”), maro închis intens („Mr. Darkside”), albastru viu („Let it Blue”), verde lime îndrăzneţ („Dancing Green”) şi gri cald subtil („Pink-Kong”). Lista cu celelalte posibilităţi de personalizare a modelului ADAM continuă să crească şi include în prezent cinci tapiţerii noi, şapte elemente de decor pentru interior noi, patru culori de interior noi, două culori pentru oglinda retrovizoare noi şi patru noi culoari pentru bara cu logo şi două seturi noi de autocolante pentru exterior. La Salonul Auto de la Geneva vor fi dezvăluite şi alte culori pentru caroserie şi interioare noi. Cu toate aceste opţiuni, potenţialul de personalizare al noii game ADAM este acum aproape nelimitat, cumpărătorii putând fi acum siguri că îşi pot configura autovehiculul visurilor lor.

  După ce şi-au proiectat autovehiculul exact aşa cum şi-au dorit, clienţii se pot bucura de cea mai bună conectivitate la bord disponibilă în clasa autovehiculelor de mici dimensiuni. ADAM integrează sistemul sofisticat IntelliLink al Opel, care asigură conectivitate şi aplicaţii de ultimă oră. Sistemul de infotainment este complet compatibil cu cele mai recente smartphone-uri ce utilizează ANDROID sau Apple iOS. Acesta oferă conexiune USB şi Bluetooth, streaming audio, un ecran tactil HD de 7 inch şi şapte difuzoare.  Sistemul Opel IntelliLink din dotarea modelului ADAM asigură navigaţia prin aplicaţia BringGo şi include aplicaţiile Stitcher şi TuneIn. Integrarea dispozitivelor Apple iOS în sistem permite utilizarea funcţiei de comandă vocală SIRI EYES FREE. De exemplu, datorită acesteia, şoferii pot dicta SMS-uri şi le pot fi citite SMS-urile primite în timp ce îşi ţin privirea concentrată asupra drumului şi mâinile pe volan. IntelliLink este o tehnologie sigură şi uşor de utilizat, distinsă cu numeroase premii, fiind şi incredibil de accesibilă şi făcând din modelul ADAM cel mai bine conectat autovehicul de pe piaţă.  Sursa: Opel Romania 


  marti, 18 februarie 2014, ora 08:59

0 comentarii:

Leave a Reply

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.