.
  • Modelul Opel Meriva: îmbunătăţire de excepţie a campionului ergonomiei şi flexibilităţii

    •  Design împrospătat, mai dinamic pentru vedeta monovolumelor de dimensiuni mici
    • Întreaga gamă de sisteme de propulsie certificată Euro 6, inclusiv motoarele 1.6 CDTI de generaţie nouă
    • Primul monovolum diesel cu emisii de CO2 sub 100 g/km şi consum de doar 3,8 litri/100 km
    • Integrare perfectă Smartphone cu noul sistem infotainment IntelliLink al Opel
    • Flexibilitatea şi caracterul ergonomic indiscutabile stau la baza succesului modelului Meriva
    • Caracteristicile de siguranţă şi confort suplimentare sunt oferite acum în pachetul standard
    • Lider absolut în domeniul calităţii şi al satisfacţiei clienţilor, conform informaţiilor din surse independente




    Rüsselsheim.  Noul Meriva, îmbunătăţit, mai eficient, mai atrăgător şi mai funcţional decât niciodată, şi-a sărbătorit premiera mondială la Salonul auto de la Bruxelles, la mijlocul lunii ianuarie (16 -26 ianuarie 2014). Pe lângă flexibilitatea sa unică, monovolumul de dimensiuni mici de la Opel se evidenţiază acum şi printr-un design împrospătat, mai dinamic şi cu o gamă largă de tehnologii de ultimă generaţie, care îi sporesc şi mai mult confortul şi eficienţa. Este prezentată o gamă de motoare certificate Euro 6 în întregime, inclusiv o generaţie nouă a modelului 1.6 CDTI, care este cel mai silenţios şi cel mai eficient din clasa sa; una dintre versiunile acestuia va avea un consum de carburant de numai 3,8 litri la 100 de kilometri. În plus, este pentru prima dată când un monovolum pe benzină sau diesel va avea emisii de CO2 mai mici de 100 g/km, de numai 99 g/km. Cutiile de viteze noi asigură o comutare mult mai precisă şi mai uniformă, iar o generaţie nouă a sistemului infotainment Opel IntelliLink, cu viteză şi funcţionalitate sporite, integrează perfect funcţionalitatea smartphone în cadrul postului de conducere.

    La lansarea sa din 2003, prima generaţie a modelului Opel Meriva a creat segmentul monovolumelor de dimensiuni mici şi a impus standardele flexibilităţii devenită accesibilă pentru publicul larg. În 2010, generaţia a doua a ridicat nivelul standardelor într-o manieră spectaculoasă, prin caracteristicile inovatoare care au sporit şi mai mult flexibilitatea şi în acelaşi timp caracterul ergonomic, cum ar fi uşile FlexDoors cu balamale montate în spate, care facilitează mult intrarea şi ieşirea din autovehicul, sistemul de scaune spate FlexSpace extrem de variabil, scaunele faţă, ergonomice şi rafinate, multe soluţii inteligente de depozitare şi suportul unic de biciclete FlexFix al Opel, complet integrat la partea din spate. Aceste caracteristici inovatoare fac din modelul actual Meriva Campionul ergonomiei, conform evaluărilor experţilor independenţi din domeniul sănătăţii şi, împreună cu poziţia ridicată de şedere, stau la baza succesului său.

    Modelul Meriva creează standarde într-un mod impresionant şi în domeniile siguranţei, calităţii şi al satisfacţiei clienţilor. Meriva îşi păstrează certificare de 5 stele acordată de Euro NCAP, acordat predecesorului său. Mai mult, noul raport TÜV 2014 publicat în decembrie 2013, după inspectarea a aproape 8 milioane de autovehicule uzate de toate tipurile şi mărcile, certifică faptul că Opel Meriva este autovehiculul cu cea mai scăzută rată de defecte. În categoria de „autovehicule cu vechimea de doi sau trei ani”, care cuprinde aproape toate autovehiculele Meriva din generaţia a doua inspectate de TÜV, acestea s-au clasat înaintea tuturor modelelor de la Mazda, Toyota, Porsche, BMW şi Audi, şi s-au evidenţiat ca având cea mai bună calitate din toate punctele de vedere dintre toate autoturismele inspectate în Germania. Prin urmare a primit Certificatul de aur TÜV. Aprecierile pentru modelul Meriva nu au venit doar din partea profesioniştilor şi experţilor TÜV, ci şi din partea utilizatorilor: Şi în clasamentul VOSS (studiul privind satisfacţia proprietarilor autovehiculelor) din cadrul studiului privind satisfacţia clienţilor J.D. Power, modelul Meriva s-a clasat înaintea tuturor concurenţilor, obţinând cea mai bună poziţie, cu un procentaj de 80,6. Acest rezultat este deosebit de relevant, având în vedere că institutul de cercetare a pieţei J.D. Power şi Asociaţii măsoară satisfacţia proprietarilor de autovehicule care au condus modelele respective timp de doi ani în medie şi au o experienţă corespunzătoare.

    „Noul Meriva este mai bun ca niciodată”, a declarat Peter Christian Küspert, Vicepreşedinte Vânzări şi Servicii Post Vânzare Opel. „Modelul Opel Meriva a stabilit standardele în cadrul segmentului, dacă nu chiar al industriei auto, în domeniul ergonomiei, al flexibilităţii şi calităţii accesibile. Acesta oferă în momentul de faţă o experienţă de conducere confortabilă din toate punctele de vedere, datorită tehnologiilor de ultimă oră: o gamă nouă de motoare certificate Euro 6, inclusiv cea mai nouă generaţie a modelului 1.6 CDTI, cel mai silenţios din clasa sa, noile transmisii care oferă o cuplare mai uniformă şi mai dinamică a treptelor de viteză şi o nouă generaţie a sistemului infotainment Opel IntelliLink, care integrează în autovehicule funcţionalităţile smartphone. Şi, având în vedere că am avut grijă să oferim noul Meriva la preţuri şi mai bune decât până acum, este mai atrăgător decât niciodată pentru clienţii care doresc să îmbine confortul superior, funcţionalitatea de excepţie şi un raport calitate/preţ excelent”.

    Design nou, îmbunătăţit, cu detalii dinamice şi accente cromate strălucitoare
    Filozofia de design a mărcii Opel – măiestria sculpturală întâlneşte precizia germană – i se potriveşte perfect unui monovolum de mici dimensiuni, extrem de flexibil. Noul Meriva beneficiază de multe îmbunătăţiri care sporesc precizia caracteristicilor de bază şi îi conferă un aspect mai rafinat. Partea frontală este acum caracterizată de o nouă grilă a radiatorului cu un conţinut mai ridicat de crom, precum şi de accente cromate care învăluie proiectoarele de ceaţă. Farurile strălucitoare, cu design nou, cu aspect de ochi de vultur, încadrează grila radiatorului. Tehnologia LED este acum disponibilă pentru luminile diurne, conferind un aspect dinamic, de înaltă performanţă. În lateral, noua linie mediană cromată, elegantă evidenţiază în mod eficient designul cu linii curbe, care accentuează geamurile din spate şi oferă o vizibilitate suplimentară copiilor mici care stau pe scaunele din spate. Această caracteristică şi mânerele portierelor amplasate central sunt parte integrantă a sistemului inovator FlexDoors al portierelor spate cu balamale posterioare, care permit accesul uşor în autovehicul. Caracterul dinamic şi elegant al părţii posterioare primeşte o nouă notă de eleganţă datorită luminilor LED cu consum redus de energie, cu aspect nou, de înaltă calitate.

    Noul model Meriva are, de asemenea, jante cu design nou de 17 şi 18 inch care asigură un aspect premium. Datorită acestui lucru, Meriva rămâne singurul monovolum de dimensiuni mici care oferă jante de 18 inch, care îi conferă o prezenţă şi postură unice pe şosea, plasându-l deasupra competitorilor săi. Modelul este disponibil în douăsprezece culori, inclusiv o nuanţă nouă de verde smarald foarte rafinat (Smaragd grün) cu efect sidefat şi o nuanţă proaspătă de galben citron (Limonengelb), clienţii putând alege dintre patru tipuri de ambianţe pentru interior. 

    Noul sistem de propulsie certificat Euro 6 oferit cu motorul 1.6 CDTI eficient, cu tehnologie de ultimă oră
    Noul Meriva este oferit cu o gamă nouă de sisteme de propulsie pe benzină, GPL şi diesel care respectă deja cerinţele viitorului standard de emisii Euro 6, care va intra în vigoare în septembrie 2015.

    Vedeta este motorul diesel 1.6 CDTI de generaţie nouă care şi-a făcut debutul la modelul Zafira Tourer. Acesta impresionează prin consumul redus de carburant şi caracterul ecologic, precum şi prin rularea foarte uniformă şi nivel extrem de redus de zgomot şi vibraţii. Acest diesel este pur şi simplu cel mai silenţios motor din clasa sa. Unitatea de propulsie extrem de sofisticată, construită integral din aluminiu, cu sistem de injecţie directă common-rail, va înlocui atât unitatea 1.3 CDTI cât şi 1.7 CDTI, utilizate pentru a propulsa modelul Meriva.

    Prima versiune a motorului 1.6 CDTI, disponibilă la noul Meriva, dezvoltă o putere de 100 kW/136 cp şi consumă numai 4,4 l/100 km, având emisii de 116g/km CO2. Aceasta reprezintă o îmbunătăţire de 10% comparativ cu modelul anterior 1.7 CDTI de 96 kW/130 cp (care necesită 4,9 litri şi produce 129 grame de CO2). Acest lucru a fost posibil, printre altele, datorită măsurilor de proiectare care au asigurat motorului 1.6 CDTI cel mai scăzut nivel de frecare din clasa din care face parte, în gama de turaţii 1.500 – 2.500 rpm. În plus, noul 1.6 CDTI generează şi un cuplu maxim de 320 Nm (mai mare cu 7% decât versiunea precedentă, 1.7 CDTI) la turaţia de 2.000 rpm.

    Versiunile ulterioare ale acestui motor vor fi lansate în viitorul apropiat, inclusiv cele două modele cu o putere de 81 kW/110 cp. Unul dintre acestea va ieşi în special în evidenţă, cu un consum de carburant de doar 3,8 l la 100 km şi un nivel de emisii de CO2,de doar 99 grame pe kilometru, făcând Meriva primul monovolum pe benzină sau diesel cu un nivel de emisii sub 100 gr.
    Transmisiile noului Meriva au fost, de asemenea, îmbunătăţite datorită investiţiei Opel de 50 de milioane de euro, în optimizarea cutiilor de viteză cu cinci şi şase trepte. Numeroasele modificări ale componentelor acestora şi mecanismelor de schimbare a treptelor, precum şi integrarea lor în autovehicul au asigurat o îmbunătăţire substanţială în schimbarea precisă şi uniformă a treptelor de viteză. Unităţile manuale noi cu frecare redusă oferă un nou nivel de confort în schimbarea treptelor de viteză în combinaţie cu toate motoarele pe benzină, GPL şi diesel. În plus, transmisia cu şase trepte de viteză, cu frecare redusă, este acum disponibilă atât în versiunea de 88 kW/120 cp cât şi de 103 kW/140 cp pentru motorul pe benzină Turbo de 1,4 litri. Această combinaţie între transmisia automată şi motorul pe benzină va satisface aşteptările multor clienţi Meriva.

    Noua generaţie a sistemului infotainment IntelliLink
    Noul Meriva se mândreşte cu o generaţie nouă a sistemului infotainment IntelliLink ce asigură integrarea perfectă în autovehicul a smartphone-ului. Monitorul color HD de şapte inch oferă o nouă interfaţă cu aspectul IntelliLink care îmbunătăţeşte lizibilitatea şi facilitează utilizarea. Sistemul dispune de streaming audio şi conectivitate hands-free pentru telefon prin Bluetooth şi conectivitate suplimentară prin port USB.

    Sistemul IntelliLink care echipează noul Meriva are un CD player standard şi DAB+ - Transmisie Audio Digitală – şi este o dotare opţională care ridică ştacheta în materie de recepţie radio şi calitatea sunetului. Sistemul de navigaţie este parte integrantă a sistemului, atât în cazul Navi 650 cât şi al Navi 950 IntelliLink. Navigaţia este foarte rapidă şi precisă în calcularea itinerariilor, în panoramare şi focalizare, iar destinaţiile pot fi introduse cu uşurinţă prin recunoaştere vocală utilizând comenzi scurte rapide (solicitaţi navigaţia şi spuneţi cu voce tare adresa într-o singură frază), la fel ca în cazul modelului Insignia.

    Datele cuprinzătoare ale hărţilor sunt disponibile pentru Europa de Vest şi Europa de Est, iar actualizările hărţilor pot fi descărcate prin USB. Pe lângă comanda vocală obişnuită, sistemul IntelliLink din cadrul noului Meriva suportă şi integrează comanda vocală proprie a smarthphone-urilor - de exemplu, ca în cazul SIRI pentru iPhone, iPod tactil, iPad. Acest lucru permite şoferilor să rămână atenţi la drum, în timp ce ascultă mesaje scurte, cum ar fi răspunsuri la câteva tipuri de întrebări sau de solicitări.

    Toate sistemele infotainment ale noului Meriva - CD 400 şi CD 600 radio, precum şi sistemele de navigaţie Navi 650 şi Navi 950 – beneficiază şi de o acustică îmbunătăţită.

    Conceptul cuprinzător al flexibilităţii şi caracterului ergonomic al modelului Meriva stau la baza succesului său
    În ciuda apariţiilor noi din cadrul segmentului, modelul Opel Meriva rămâne de neegalat pentru oferta sa de primă clasă în materie de flexibilitate, caracter ergonomic şi confort de excepţie. Clienţii îl aleg, într-adevăr, pentru aceste atribute şi pentru poziţia de şedere înaltă. Clienţii modelului Meriva, care includ familii tinere, mame tinere şi bunici la pensie au declarat că flexibilitatea uşor de utilizat, confortul superior şi raportul bun calitate/preţ reprezintă pentru ei considerentele principale.

    Modelul Meriva este primul şi singurul autovehicul din lume care a fost certificat pentru conceptul ergonomic general. În 2010, experţii independenţi în domeniul sănătăţii de la AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.), „Campania pentru un spate sănătos”, au premiat modelul Meriva cu cea mai râvnită distincţie AGR - sigiliul calităţii pentru garantarea ergonomiei şi protecţiei spatelui. Certificarea lor s-a bazat pe cele patru inovaţii de bază şi exclusiviste ale modelului Meriva: conceptul scaunelor spate ultra-flexible FlexSpace, sistemul FlexDoors, care asigură o deschidere largă a tuturor uşilor, la 84°, şi care, datorită portierelor spate cu balamale posterioare şi mânerelor solide de pe montanţii B, facilitează mult intrarea şi ieşirea din autovehicul, făcând-o mai confortabilă, scaunele faţă ergonomice, cu posibilităţi multiple de reglare, şi suportul unic FlexFix pentru biciclete integrat, care rămâne permanent fixat la autovehicul, putând fi tras pur şi simplu în orice moment, ca un sertar. Toate acestea continuă să facă din Meriva liderul în materie de flexibilitate şi ergonomie.

    Siguranţă sporită şi mai multe caracteristici de confort – raport calitate/preţ de excepţie
    Siguranţa completă pentru pasageri a modelului Opel Meriva este asigurată prin intermediul unei game de sisteme de siguranţă activă şi pasivă perfect sincronizate. În materie de siguranţă activă, funcţia avansată de iluminare cu halogen AFL (iluminarea frontală adaptivă) este o funcţie de iluminare cu activare în viraje, care se adaptează în mod automat la viteza cu care se deplasează autovehiculul. Ca iluminare statică, aceasta asistă şoferul atunci când efectuează manevrele de marşarier pentru a parca.

    Siguranţa autovehiculului şi reducerea stresului şoferului sunt sporite şi mai mult prin intermediul unor sisteme de asistare. Acestea sunt incluse în cadrul unui un pachet opţional disponibil pentru modelul Meriva. Acest pachet include şi farurile cu reducere automată a intensităţii luminoase, senzorul de ploaie care activează automat ştergătoarele de parbriz şi le acţionează în funcţie de cantitatea de precipitaţii şi de viteza cu care se deplasează autovehiculul, şi oglinda interioară cu reducere automată a intensităţii luminoase, care previne orbirea cauzată de farurile autovehiculelor din spate.

    Sistemele de siguranţă pasivă, care constituie o dotare standard, includ sistemele de airbaguri (şase airbaguri), frontale, la partea din spate şi pe ambele părţi laterale, precum şi un sistem de eliberare a pedalelor (PRS), care asigură eliberarea pedalei de frână şi a celei de ambreiaj din poziţiile fixe şi reduce riscul de producere a leziunilor în zona picioarelor. Centurile de siguranţă ale scaunelor din faţă sunt echipate cu dispozitive de pretensionare duble, care maximizează protecţia ocupanţilor, asigurându-le cea mai sigură poziţie în eventualitatea unui accident.

    Având în vedere caracteristicile sporite de confort pe care le oferă, modelul Opel Meriva este în aceeaşi măsură inteligent şi generos. Pe de o parte, eliberează spaţiu între scaunele din faţă pentru inovatorul sistem de depozitare FlexRail, cu design parţial nou, care asigură o depozitare extrem de variabilă, pe trei niveluri, cu sertare şi cutii amplasate perfect la îndemâna ocupanţilor scaunelor din faţă. Pe de altă parte, frâna electrică de parcare, unică în această clasă şi disponibilă ca dotare standard, oferă, de asemenea, o funcţionalitate cu un confort de excepţie. Fiind eliberată în mod automat în momentul în care autovehiculul începe să ruleze, aceasta asigură abordarea fără stres a pornirilor în rampă. Asistentul la pornirea în rampă previne deplasarea în spate a autovehiculului pe un drum înclinat timp de aproximativ două secunde, nefiind necesară utilizarea frânei de parcare.

    Pentru micii pasageri de pe locurile din spate, noul Meriva este echipat cu suporturi ISOFIX şi puncte de fixare TOP TETHER pentru cele două scaune exterioare din spate, sporind atât siguranţa, cât şi confortul instalării. Sistemul TOP TETHER conectează partea superioară a scaunului pentru copii cu un punct de fixare montat pe spatele scaunului autovehiculului.

    Asistentul la parcare preinstalat asigură un confort sporit prin facilitarea manevrelor de parcare, detectând obstacolele atât în spate şi în faţă, cât şi doar în faţă. Pentru noul Meriva este disponibilă acum şi o cameră video pentru marşarier. Aceasta afişează orice pericole din timpul parcării pe ecranul color de 7 inch al sistemului infotainment IntelliLink şi permite, de exemplu, să fie observat un copil care se află lângă autovehicul.

    Pentru a spori senzaţia de spaţiu, o trapă panoramică de dimensiuni mari se întinde peste primul şi al doilea rând de scaune. În zilele extrem de însorite poate fi utilizată jaluzeaua cu acţionare electrică. Iar pentru a spori confortul în zilele reci de iarnă, modelul Meriva poate fi echipat cu scaune faţă cu încălzire şi, de asemenea, cu un volan încălzit.

    Şi, în cele din urmă, liniştea sufletească este parte integrantă din experienţa confortabilă asigurată de modelul Meriva, acesta fiind motivul pentru care Opel asigură, pe lângă produsele sale de calitate maximă, o reţea eficientă de servicii postvânzare, disponibile mult timp după data achiziţiei, cu preţuri mici pentru lucrările de întreţinere programate, pentru a reduce la minim costurile totale de proprietate.
    Sursa: Opel Romania 


    miercuri, 12 februarie 2014, ora 08:17

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.