.
  • Noul Opel Insignia: revoluţie în motorizări şi infotainment





    Motor turbo diesel exemplar de 103 kW/140 cp cu un consum de numai 3,7 l/100 km şi emisii de CO2 de doar 99 g/km
    Motoare turbo pe benzină noi cu injecţie directă de 125 kW/170 cp şi 184 kW/250 cp
    Noua generaţie inovatoare de sisteme infotainment cu tastatură tactilă
    Noul design al caroseriei şi interiorului conferă un caracter şi mai exclusivist
    Atleticul Insignia Country Tourer cu tracţiune integrală
    Senzaţia pură a sportului cu motor oferită de modelul Insignia OPC cu şasiu de ultimă generaţie


    Rüsselsheim. Noul Opel Insignia a fost prezentat în premieră mondială în cadrul Salonului Auto Internaţional de la Frankfurt. Modelul de vârf se remarcă printr-un interior şi mai atrăgător şi un exterior mai stilizat, ducând filosofia de design premiată a mărcii Opel, „măiestria sculpturală întâlneşte precizia germană”, la un nivel superior. Noile motoare puternice şi extrem de eficiente cu injecţie directă, cum ar fi cele două unităţi de propulsie turbo pe benzină şi noul turbo diesel cu emisii de CO2 de 99 g se adaugă portofoliului vast de motorizări. Noul motor turbo diesel de 2,0 litri se încadrează în clasa de eficienţă A+ datorită acestui nivel scăzut de emisii. În cazul modelelor cu patru şi cinci uşi cu transmisie manuală cu şase trepte de viteză şi sistem Start/Stop, ambele variante de putere (88 kW/120 cp şi 103 kW/140 cp) consumă doar 3,7 litri de carburant per 100 km în regim mixt (în conformitate cu Regulamentul [CE] nr. 715/2007), iar modelul Sports Tourer are un consum de 3,9 l/100 km. Prin urmare, modelul Opel Insignia 2.0 CDTI este cel mai eficient motor diesel din clasa sa din punctul de vedere al consumului de carburant. În acelaşi timp, inginerii au proiectat o caroserie şi mai aerodinamică pentru noul Insignia. Cu un coeficient aerodinamic sub 0,25, modelul Insignia este în prezent cel mai aerodinamic hatchback cu cinci uşi din lume.

    O mulţime de îmbunătăţiri aduse şasiului asigură un confort mai mare şi o agilitate sporită. Iar în momentul de faţă, pentru modelul Insignia este disponibilă o generaţie complet nouă de sisteme de infotainment. Acestea integrează multe funcţii pentru smartphone în autovehicul, ce pot fi acţionate simplu şi intuitiv prin intermediul tastaturii tactile de pe consola centrală.

    „De la introducerea sa, peste 600.000 de Insignia au fost construite. Noul Insignia va produce şi mai multe emoţie, datorită designului mai expresiv, postului de conducere de înaltă calitate, modului intuitiv de utilizare a sistemelor de infotainment şi unităţilor excepţionale de propulsie, cum ar fi motorul nostru inovator turbo diesel cu emisii de 99 grame/km”, descrie CEO-ul Opel, dr. Karl-Thomas Neumann, revoluţia modelului. „Vârful nostru de lance este acum şi mai sofisticat şi mai atrăgător, dar, înconjuraţi de toată această eleganţă, nu uitaţi caracteristicile sale definitorii: faptul că oferă şoferului şi pasagerilor o experienţă de conducere confortabilă şi sigură, cu tehnologii de ultimă oră la un preţ foarte atrăgător. Clienţilor care au un stil de viaţă foarte activ le oferim acum noul Insignia Country Tourer, disponibil în portofoliul nostru. Iar Insignia OPC, modelul nostru cel mai puternic, vârful de gamă, va atrage în mod deosebit şoferii pasionaţi de stilul de conducere sportiv.”

    Eleganţă: postul de conducere bine organizat, cu noua generaţie de sisteme infotainment


    În timpul optimizării postului de conducere, accentul a fost pus pe trei criterii: utilizare simplă, clară şi intuitivă, personalizarea ofertei de infotainment şi, desigur, confortul şi siguranţa şoferului şi pasagerilor, care sunt sporite şi mai mult datorită distragerii cât mai puţin posibil a atenţiei de la trafic.

    Consola centrală conferă o senzaţie complet nouă de delicateţe şi rafinament, integrând în acelaşi timp numeroase funcţii şi tehnologii de ultimă oră. Panoul de comandă a fost simplificat semnificativ. Acesta are acum doar câteva butoane, astfel încât acţionarea sistemului de infotainment şi, de exemplu, a sistemului de climatizare, este rapidă şi intuitivă.

    Noua generaţie de sisteme de infotainment pentru modelul Insignia poate fi controlată prin intermediul unui ecran tactil color de 8 inch. De pe ecranul de pornire şoferul poate accesa toate funcţiile principale şi submeniurile, cum ar fi posturile radio, titlurile pieselor, conexiunea smartphone sau harta de navigaţie 3D, prin intermediul butoanelor de pe volan, prin comandă vocală sau cu ajutorul tastaturii tactile revoluţionare, care are şi o funcţie de recunoaştere a scrisului de mână. Iar sistemul de infotainment poate fi personalizat, putând fi memorate până la 60 de preferinţe personale (de exemplu liste de redare, numere de telefon, adrese de navigaţie).

    Panoul de instrumente cu design nou şi ecran color de până la 8 inch, de înaltă rezoluţie, asigură intensificarea schimbului de informaţii om-maşină. Pe lângă valorile clasice, cum ar fi viteza, turaţia şi nivelul de combustibil din rezervor, chiar în câmpul de observaţie al şoferului sunt afişate informaţii suplimentare referitoare la navigaţie, utilizarea smartphone-ului şi opţiunile audio.

    Produs de vârf: noua generaţie a motorului turbo diesel cu emisii de CO2 de 99 grame/km şi unitatea turbo pe benzină SIDI

    Noul Opel Insignia se afirmă şi din punctul de vedere al sistemului de propulsie şi al şasiului. Deşi modelul de dimensiuni medii a primit deja multe premii pentru confortul conducerii, manevrabilitate şi ţinută la drum, noua ediţie îl depăşeşte. Inginerii Opel au efectuat numeroase îmbunătăţiri ale şasiului, inclusiv ale amortizoarelor, barelor antiruliu şi sistemului de direcţie, rezultatul fiind scăderea nivelului de zgomot şi vibraţii şi un confort şi mai mare.

    Portofoliul mare de motoare, extins de curând, este orientat către performanţă şi confort, fără a face niciun compromis. Noul Opel Insignia oferă posibilitatea alegerii între trei alternative de propulsie, pe benzină, diesel şi GPL (gaz petrolier lichefiat), cu puteri între 81 kW/110 cp şi 239 kW/325 cp.

    Noul Insignia 2.0 CDTI este campionul economiei de carburant şi al conducerii ecologice. Noul motor turbo diesel de 2,0 litri, cu putere de 88 kW/120 cp sau 103 kW/140 cp, are emisii de CO2 de doar 99 g/km (Sports Tourer: 104 g/km CO2) în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 715/2007, fapt care îl plasează în clasa de eficienţă A+. Modelele cu patru şi cu cinci uşi, cu transmisie manuală cu şase trepte de viteză şi sistem Start/Stop consumă doar 3,7 litri de carburant per 100 km în regim mixt (Sports Tourer: 3,9 l/100 km): cele mai bune valori din cadrul acestei clase de autovehicule. Ambele variante se mândresc, de asemenea, cu un cuplu de excepţie, unitatea turbo diesel de 88 kW/120 cp generând până la 320 Nm, iar modelul de 103 kW/140 cp chiar până la 370 Nm, datorită unei funcţii de amplificare automată care este activată la sarcină maximă.

    Cea mai performantă unitate diesel este modelul 2.0 BiTurbo CDTI de 143 kW/195 cp. Acest motor diesel de înaltă performanţă dezvoltă un cuplu impresionant de 400 Nm şi se distinge prin reacţii foarte prompte, precum şi o forţă de tracţiune de excepţie, la o gamă largă de turaţii, datorită celor două turbocompresoare secvenţiale în două trepte.

    Cele mai impresionante motoare pe benzină sunt cele două unităţi de propulsie turbo noi cu injecţie directă: motorul turbo 2.0 SIDI (Spark Ignition Direct Injection) cu putere de 184 kW/250 cp şi cuplu maxim de 400 Nm şi motorul turbo 1.6 SIDI complet nou, cu putere de 125 kW/170 cp şi cuplu de 260 Nm (până la 280 Nm cu amplificare). Ambele dezvoltă o putere de excepţie şi se mândresc cu o rulare uniformă prin excelenţă şi un nivel ridicat de economie de carburant. Acestea pot fi combinate cu o transmisie manuală cu şase trepte de viteză şi sistem Start/Stop sau o transmisie automată cu şase trepte de viteză nouă, cu frecare redusă. Pe lângă versiunea cu tracţiune pe puntea faţă, unitatea SIDI Turbo de 2,0 litri este disponibilă pe anumite pieţe şi cu tracţiune integrală.

    O altă opţiune, extrem de economică, este unitatea de propulsie Insignia 1.4 LPG (gaz petrolier lichefiat) de 103 kW/140 cp, ce generează un cuplu maxim de 200 Nm. La fel ca unitatea pe benzină, aceasta respectă cerinţele exigente ale viitorului standard de emisii Euro 6.

    Consumul de carburant extrem de redus este, de asemenea, rezultatul designului optimizat din punct de vedere aerodinamic al caroseriei noului Insignia, ce integrează multe măsuri de reducere a coeficientului aerodinamic. O caracteristică ultramodernă este obturatorul activ de aer din partea frontală pentru modelele diesel de 88 kW/120 cp, 103 kW/140 cp şi 120 kW/163 cp. Acest obturator din partea de jos a grilei frontale se închide automat, pentru a preveni pătrunderea aerului şi crearea de turbulenţe. Cu toate îmbunătăţirile, inginerii de la Opel au reuşit să îi asigure noului Insignia un coeficient aerodinamic extrem de redus, având o valoare sub 0,25, respectiv 0,28 pentru Insignia hatchback şi Sports Tourer, acestea devenind astfel cele mai aerodinamice autovehicule de serie din clasa lor.

    Un stil aparte: elegantul limbaj de design Opel, câştigător al multor premii

    Noul Insignia asigură evoluţia filozofiei de design Opel, câştigătoare a multor premii, „măiestria sculpturală întâlneşte precizia germană”, în segmentul autovehiculelor de dimensiuni medii. Tema de design îmbină aspiraţiile premium şi caracterul dinamic cu un aspect inconfundabil al părţii frontale, coborâte şi late, pentru a accentua postura lată a autovehiculului.

    Vederea din lateral a noului Insignia hatchback se diferenţiază mai mult ca până acum de cea a versiunii notchback, prin designul unic al hayonului şi al spoilerului integrat. Linia plafonului modelului cu cinci uşi este estompată doar la întâlnirea cu marginea inferioară a spoilerului, pentru a accentua silueta clasică de coupé. În cazul variantei cu patru uşi, aceasta continuă de-a lungul marginii spoilerului, creând un profil elegant de sedan.

    Acesta este evocat şi în partea din spate, care la noul Insignia are un design mai lat şi mai coborât. Bara cromată, ultra-lucioasă, cu logo-ul mărcii a fost poziţionată mai jos pe hayon. Aceasta se extinde spre lămpile spate, pentru a include funcţiile pentru marşarier cu aspect subţire. Lămpile de poziţie/frână ale blocurilor optice spate, formate din 2 părţi, sunt echipate în totalitate cu LED-uri pentru versiunile hatchback şi notchback. Trăsătura caracteristică a tuturor versiunilor de caroserie este designul în formă de aripă, specific mărcii Opel.

    Inseparabile: confortul şi siguranţa merg mână în mână

    Noul Opel Insignia oferă, de asemenea, numeroase tehnologii şi funcţii de siguranţă şi confort. Acestea includ sistemele de asistenţă pe bază de radar şi cameră video de ultimă generaţie, de la tempomatul adaptiv şi până la asistentul pentru monitorizarea unghiului mort lateral şi sistemul de avertizare privind o coliziune frontală. Tempomatul adaptiv menţine viteza selectată de şofer, şi în acelaşi timp distanţa de siguranţă faţă de autovehiculul din faţă, preselectată individual. În cazul autovehiculelor cu transmisie automată, sistemul frânează atunci când este necesar, până la oprire completă. Camera video pentru mers înapoi, inclusiv funcţia de avertizare privind traficul din spate, cea referitoare la schimbarea benzii de rulare şi avertizarea privind unghiul mort lateral asigură o vizibilitate optimă, în lateral şi în spate. Sistemul de iluminare frontală adaptivă AFL+ sporeşte siguranţa, în special în condiţii de vizibilitate redusă sau atunci când este întuneric, prin diverse funcţii, cum ar fi lumina de oraş, lumina pentru drum extraurban, lumina pentru autostradă, precum şi iluminarea dinamică şi statică în viraje.

    Noul Opel Insignia oferă cea mai bună protecţie posibilă a pasagerilor prin intermediul sistemelor standard ESPPlus, ABS cu Controlul stabilităţii în viraje şi Sistemul de asistenţă la frânare, al dotărilor de siguranţă pasivă, cum ar fi airbagurile frontale şi laterale pentru şofer şi pasagerul din faţă, precum şi airbagurile tip cortină în faţă şi spate. Acest lucru este confirmat şi de rezultatele de excepţie obţinute la testele de impact Euro NCAP, modelul Insignia primind calificativul maxim, de cinci stele.

    Pasionat de aventură: noul Insignia Country Tourer

    În timp ce varianta sa înrudită, Sports Tourer, este un station wagon elegant de familie şi pentru afaceri, noul Insignia Country Tourer exprimă o dorinţă înnăscută pentru aventură. Modelul atletic şi multifuncţional asigură libertate în afara constrângerilor urbane şi ale drumurilor asfaltate. Caracteristicile definitorii includ elemente de protecţie sub caroserie, în faţă şi în spate, combinate cu pasajele roţilor proeminente şi armăturile de protecţie de la partea inferioară a caroseriei, completate cu cele două ţevi de eşapament. Tracţiunea integrală cu tehnologie de ultimă oră asigură aderenţă şi manevrabilitate în siguranţă, în toate situaţiile de conducere. Modelul este echipat cu motoare turbo puternice, cum ar fi motorul SIDI de 2,0 litri cu injecţie directă de benzină şi putere de 184 kW/250 cp sau unitatea de înaltă performanţă 2.0 BiTurbo CDTI, ambele generând un cuplu maxim impresionant de 400 Nm.

    Trenul de rulare 4x4 controlat electronic include un ambreiaj de înaltă calitate, care funcţionează pe baza principiilor Haldex şi un diferenţial electronic autoblocabil, pentru a asigura o tracţiune de excepţie atât pe suprafeţe asfaltate, cât şi neasfaltate. Acesta se adaptează în permanenţă la condiţiile rutiere curente şi modifică fără întreruperi distribuţia cuplului între puntea faţă şi puntea spate, precum şi între roţile spate, de la zero la 100%. În combinaţie cu şasiul premium FlexRide cu control electronic, sistemul de tracţiune integrală stabileşte noi standarde în materie de timpi de reacţie şi control al autovehiculului.

    Puternic: noul Insignia OPC

    Dezvoltând o putere de 239 kW/325 cp şi generând un cuplu maxim de 435 Nm, Insignia OPC este cel mai performant model din gama Opel. Puterea acestuia este subliniată de partea din faţă şi cea din spate restilizate, cu elemente de design purtând semnătura OPC, cum ar fi motivul distinctiv al colţilor din partea frontală şi ornamentul ţevii de eşapament integrat în spate.

    Caroseria atrăgătoare include tehnologii de ultimă generaţie. Şasiul OPC a fost îmbunătăţit, punându-se un accent deosebit pe reproiectarea punţii spate, la fel ca în cazul altor membri ai noii familii Insignia, pentru care inginerii au modificat aproximativ 60% din componente. Noul software ESP asigură o adaptare şi mai exactă a dinamicii de conducere, în special ca reacţie la tendinţele de subvirare. Software-ul de amortizare modificat pentru şasiul FlexRide cu amortizoare reglabile asigură o ţinută la drum optimă. Insignia OPC accelerează de la zero la 100 km/h în 6,0 secunde (Sports Tourer: 6,3 secunde) şi atinge o viteză maximă de 250 km/h (limitată electronic). În cazul în care nu este specificată nicio restricţie, modelul OPC cu transmisie manuală atinge o viteză maximă de 270 km/h (Sports Tourer: 265 km/h). Postul de conducere întâmpină şoferii modelului OPC cu o ambianţă ce oferă senzaţia pură a sportului cu motor. Pe lângă informaţiile de bază, şoferii pot vedea pe ecranul opţional de 8 inch de pe panoul de instrumente detalii specifice, cum ar fi presiunea şi temperatura uleiului, tensiunea bateriei, poziţia clapetei de acceleraţie, forţa de frânare şi forţa gravitaţională ca urmare a acceleraţiei laterale. Noul volan performant (cu funcţie de încălzire opţională) este echipat cu manete pentru schimbarea treptelor de viteză, în combinaţie cu transmisia automată. Acest lucru îi asigură şoferului OPC posibilitatea de a schimba manual şi foarte rapid treptele de viteză, chiar şi în modul automat. Astfel, noul Insignia OPC îmbină în mod confortabil avantajele funcţionării manuale şi automate.


    Sursa: Opel Romania

    vineri, 4 octombrie 2013, ora 07:57

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.