.
  • Chevrolet prezintă numeroase inovaţii în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt

    • Debutul mondial şi european al versiunilor decapotabilă şi coupe ale modelului Chevrolet Camaro
    • Versiunile coupe şi decapotabilă ale modelului Corvette Stingray sărbătoresc premiera pe piaţa germană
    • Noile sisteme MyLink sunt montate pe modelele Cruze, Orlando, noul Camaro şi Corvette
    • Chevrolet îşi extinde oferta de sisteme de propulsie, introduce sistemul de avertizare pe bază de radar şi sistemul avansat de asistenţă la parcare


    FRANKFURT – Debutul noilor versiuni Camaro decapotabilă şi coupe, premiera germană a nou-nouţului Corvette Stingray, extinderea ofertei de sisteme conectate Chevrolet MyLink, precum şi numeroase caracteristici noi pentru diferite autoturisme sunt punctele de atracţie ale mărcii Chevrolet în cadrul celei de-a şaizeci şi cincea ediţie a Salonului Auto de la Frankfurt.

    Indiferent dacă sunteţi un fan al autovehiculelor sport, o persoană care adoptă imediat noile sisteme de conectivitate sau un şofer ce vrea cu tot dinadinsul să primească mai mult, standul Chevrolet (B03, sala 9) din cadrul IAA 2013 vă oferă numeroase subiecte şi atracţii care vă vor stârni cu siguranţă interesul. Având o suprafaţă de aproape 1800 metri pătraţi, acesta include un magazin de unde fanii pot cumpăra materiale marca Chevrolet, precum şi un punct de întâlnire unde vizitatorii pot experimenta activităţi distractive şi primi cadouri.

    În zilele dedicate presei (10 şi 11 septembrie 2013), partenerii aplicaţiilor Chevrolet TuneIn, Stitcher şi BringGo vor explica funcţiile şi multiplele beneficii pe care aceste sisteme le oferă şoferilor.

    Noul Camaro are o aerodinamică îmbunătăţită
    Prevăzut cu o postură mai joasă şi cu cea mai recentă versiune a sistemului infotainment MyLink de la Chevrolet, cea mai nouă versiune a acestui renumit autovehicul american a trecut prin cea mai semnificativă reproiectare de la lansarea celei de-a cincea generaţii a modelului Camaro ca prototip, în 2006.

    De asemenea, acesta are o aerodinamică îmbunătăţită, ce asigură performanţe ridicate, o răcire mai eficientă şi stabilitate sporită la viteze ridicate. Partea frontală prezintă o grilă inferioară mai lată şi o grilă superioară mai îngustă, în timp ce priza de aer funcţională integrată în capotă contribuie la reducerea temperaturii şi a coeficientului aerodinamic. În partea din spate, capacul portbagajului sculptural, lămpile orizontale şi un difuzor de aer completează acest design nou.

    Puterea este furnizată de un motor V8 de 6,2 l cu eficienţă dovedită, care funcţionează împreună cu o transmisie manuală sau automată cu 6 trepte de viteză. Versiunea cu transmisie manuală dezvoltă o putere de 432 cp (318 kW) la turaţii de 5.900 rpm şi generează un cuplu de 569 Nm la 4.600 rpm. Autovehiculul este propulsat de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde pentru versiunea coupe cu transmisie manuală şi în 5,4 secunde pentru versiunea decapotabilă cu transmisie manuală.*

    Accesul fără cheie este dotare standard, la fel ca noul afişaj color ce proiectează date pe parbriz, unul dintre cele două noi sisteme infotainment Chevrolet MyLink şi o cameră video pentru marşarier.

    Corvette Stingray duce performanţa şi personalizarea la un nivel complet nou
    Prezentat pentru prima dată în cadrul unui salon auto din Germania, noul Corvette Stingray este proiectat pentru a satisface nevoile clienţilor de pe extrem de competitiva piaţă europeană. Va fi echipat standard cu pachetul pentru performanţă Z51 şi cele mai noi suspensii cu tehnologia magnetic ride control.
    Dealerii Chevrolet selectaţi din Europa se pregătesc pentru sosirea coupe-ului, care va avea loc spre sfârşitul acestui an. În Germania, preţurile pentru variantele coupe şi decapotabilă încep de la 69.990 €, respectiv 72.990 €. Versiunea decapotabilă va fi disponibilă în Europa de la începutul anului 2014.

    Noul motor LT1 V8 de 6,2l dezvoltă o putere de 460 cp (343 kW) la turaţia de 6.000 rpm şi generează un cuplu de 630 Nm la turaţia de 4.600 rpm cu sistemul de evacuare de performanţă (date certificate SAE). De fapt, modelul Corvette Stingray a  atins cele mai ridicate standarde din toate timpurile în domeniul puterii pentru modelul Corvette; performanţele modelului european includ accelerarea 0-100 km/h în 4,2 secunde şi o aderenţă la virare de peste 1g.
    Tehnologiile avansate ale noului Corvette Stingray includ:
    • transmisie manuală cu 7 trepte de viteză nouă, cu sistem de sincronizare activă a turaţiei care anticipează treptele ce vor fi selectate şi sincronizează turaţia motorului pentru a asigura întotdeauna o cuplare perfectă
    • sistemul de management activ al carburantului, care asigură funcţionarea modelului Corvette Stingray în doar patru cilindri în condiţii de sarcină redusă, cum ar fi rularea pe autostradă
    • un cadru din aluminiu complet nou, care are o rigiditate mai mare cu 57% şi o greutate mai mică cu 45 de kilograme decât cadrul din oţel utilizat pentru modelul anterior
    • un sistem de lubrifiere cu baie de ulei uscată şi un sistem de răcire pentru diferenţial şi transmisie
    • un selector pentru modul de conducere cu cinci poziţii, care permite personalizarea a 11 atribute ale autovehiculului, în funcţie de mediul de lucru al şoferului
    • sistemul launch control: disponibil în modul Track, pentru o accelerare maximă la pornire
    • un design exterior complet nou, care se mândreşte cu caracteristici aerodinamice cu eficienţă dovedită în cursele auto, un interior nou, cu ornamente veritabile din fibră de carbon şi aluminiu, precum şi piele montată manual.
    Un sistem Chevrolet MyLink nou, cu tehnologie de ultimă oră, inspirată de tablete, le permite şoferilor să personalizeze numeroase funcţii ale autovehiculului în funcţie de situaţia cotidiană, de la conducerea relaxată pe autostradă până la tururile performante de pe pistă. Sistemul este alcătuit din două ecrane de opt inch cu cristale lichide (LCD), cu o opţiune de personalizare a ecranului, un port USB, un card SD şi un ecran central ce poate fi coborât pentru depozitarea dispozitivului.

    Chevrolet este una dintre cele mai conectate mărci de autovehicule europene
    Datorită tehnologiei inovatoare şi utilizării intuitive, sistemul infotainment Chevrolet MyLink a dobândit mulţi fani de la lansarea sa în Europa în vara anului 2012. Toamna aceasta Chevrolet lansează două versiuni noi ale acestui sistem, cu şi mai multe funcţii şi care vor fi chiar şi mai atrăgătoare pentru consumatori.
    Tehnologia Chevrolet MyLink are multe de oferit consumatorului modern conectat, fie că acesta este un şofer care doreşte să integreze la bord funcţiile smartphone-ului său sau un pasionat de tehnologie ce vrea să îşi personalizeze experienţa de conducere.
    Construite în jurul unui ecran tactil color, de înaltă rezoluţie, de 7 sau 8 inch, sistemele infotainment Chevrolet MyLink le permit utilizatorilor să acceseze conţinuturile media, inclusiv aplicaţiile specializate, stocate în dispozitivul lor portabil. Acestea includ agende telefonice, liste personalizate de redare, galerii foto şi alte date stocate. Dispozitivele de stocare precum playerele MP3, iPod-urile şi iPad-urile pot fi conectate via USB, Bluetooth sau mufele aux-in.

    Sistemul oferit în prezent este disponibil în combinaţie cu niveluri de echipare selecţionate, pentru modelele Chevrolet Aveo, Trax şi Cruze. Acesta are un ecran tactil color de 7 inch, de înaltă rezoluţie, şi poate stoca informaţiile de cuplare pentru până la cinci smartphone-uri simultan. Clienţii ce deţin un iPhone compatibil pot utiliza Siri Eyes Free, un asistent inteligent ce va face lucrurile pe care i le cereţi. De asemenea, datorită acestui sistem infotainment utilizatorii pot profita de trei aplicaţii dedicate pentru smartphone BringGo, TuneIn şi Stitcher.

    Primul dintre cele două sisteme infotainment noi Chevrolet MyLink va fi oferit cumpărătorilor celor mai recente versiuni ale modelului Chevrolet Cruze, autovehiculului de familie Orlando şi noului Camaro. Ecranul tactil de 7 inch al acestuia include un meniu de navigaţie îmbunătăţit, pe bază de pictograme. În afara funcţiei de recunoaştere vocală, disponibilă pentru limbi selecţionate, acest sistem oferă sinteza vocală a textului, permiţându-le utilizatorilor să asculte sms-urile primite pe smartphone**-

    Camera video pentru marşarier asigură o perspectivă îmbunătăţită în timpul efectuării manevrelor de parcare. În funcţie de gamă, nivel de echipare şi piaţă, pachetul poate include un sistem de navigaţie integrat cu acoperire europeană integrală.
    Corvette Stingray este dotat cu un sistem cu tehnologie de ultimă oră, inspirat de tablete, cu două ecrane de 8 inch cu cristale lichide (LCD).

    Ecranul de deasupra consolei centrale integrate oferă control complet al funcţiilor prin interfaţa animată om-maşină. Ecranul cu cristale lichide din centrul panoului de instrumente poate oferi până la 69 de surse de informaţii unice, de la cronometrul interactiv pentru performanţă la afişarea temperaturii pneurilor.

    Acesta este organizat pe teme sport, tour şi track, ce pot fi schimbate cu ajutorul Selectorului modului de conducere. Fiecare temă de afişare are în vedere un scenariu de conducere specific şi poate fi configurată cu ajutorul aplicaţiilor din „lista de aplicaţii”.

    De asemenea, sistemul MyLink disponibil la bordul modelului Corvette Stingray asigură recunoaşterea vocală şi funcţia de sinteză vocală a textului**. Pot fi cuplate până la 10 dispozitive cu funcţie Bluetooth iar câteva dintre acestea pot fi conectate simultan; conectarea poate avea loc şi cu ajutorul portului USB şi mufei aux-in. Camera video pentru marşarier face parte din dotarea standard; clienţii pot opta pentru un sistem de navigaţie integrat.

    Ca în cazul tuturor sistemelor conectate Chevrolet MyLink, proprietarii noilor sisteme vor putea să îşi actualizeze dispozitivul cu aplicaţii specializate de îndată ce acestea sunt disponibile.

    Un raport mai bun calitate-preţ: design nou, sisteme de propulsie opţionale noi şi siguranţă sporită
    Odată cu noul an-model, unul dintre cele mai de succes modele Chevrolet din Europa, Spark, va oferi o siguranţă îmbunătăţită, datorită sistemului electronic de control al stabilităţii (ESC), oferit ca dotare standard şi va respecta prevederile standardului de emisii Euro5+. La interior, panoul de instrumente şi ornamentele au fost restilizate. Pentru majoritatea nivelurilor de echipare este disponibil un radio nou cu conexiune Bluetooth, CD player, port USB şi mufă aux-in.
    Pe pieţele europene selectate, clienţii pot comanda noul Spark Bubble, o ediţie specială a popularului autovehicul de oraş. Acesta are o bară de protecţie sport, benzi de protecţie laterale, jante din aliaj de 15 inch vopsite în alb, precum şi autocolante Bubble de culoare albă sau roz pe aripile faţă.

    Clienţii ce achiziţionează un model Aveo cu sistemul infotainment Chevrolet MyLink vor primi o cameră video pentru marşarier, dotare standard. În plus, nivelurile de echipare superioare ale modelului Chevrolet Aveo vor include semnalizatoare de direcţie cu tehnologie LED, montate în oglinzile exterioare.

    Începând cu toamna viitoare, va fi disponibilă o gamă de patru motoare pe benzină pentru toate versiunile modelului Cruze: un motor cu aspiraţie naturală de 1,4 l (100 cp/75 kW) – disponibil în pieţe selectate, un motor turbo de 1,4 l (140 cp/103 kW), un motor de 1,6 l (117 cp/86 kW) şi un motor de 1,8 l (141 cp/104 kW). Gama de motoare diesel, care în momentul de faţă este formată din motorul de 1,7 l (130 cp/ 96kW) şi cel de 2,0 l (163 cp/120 kW), va fi completată de o variantă de 110 cp (81 kW) a motorului diesel de 1,7 l. Aceasta din urmă are cea mai mică amprentă de carbon dintre toate motoarele oferite pentru modelul Cruze, de numai 99 g de CO2 per km.

    Oglinzile exterioare sunt echipate cu semnalizatoare de direcţie cu tehnologie LED integrate. Pentru nivelurile de echipare superioare ale modelelor din familia Cruze, Chevrolet oferă asistenţă pentru monitorizarea unghiului mort lateral, o funcţie de siguranţă care identifică autovehiculele ce se apropie în unghiul mort prin intermediul unui sistem radar.

    Orlando, an -model 2014 este disponibil cu asistenţă pentru monitorizarea unghiului mort lateral şi sistem avansat de asistenţă la parcare. Acest sistem include senzori cu ultrasunete care detectează autovehiculele care se apropie în unghiul mort şi avertizează şoferul prin aprinderea unei pictograme în cadrul oglinzilor exterioare. La viteze reduse, sistemul avansat de asistenţă la parcare identifică locurile de parcare adecvate şi îi asigură şoferului instrucţiuni de manevrare a autovehiculului.

    Modificările aduse exteriorului includ semnalizatoare de direcţie cu tehnologie LED integrate în oglinzile exterioare, precum şi capace de roţi noi, de 16 inch şi jante din aliaj de 17 şi 18 inch. Motorul pe benzină de 1,4 l cu supraalimentare de pe modelul Orlando este oferit acum împreună cu o transmisie automată cu şase trepte de viteză.

    Varianta cu motor pe benzină cu supraalimentare (1,4 l) a SUV-ului de dimensiuni reduse Chevrolet Trax va fi disponibilă, începând din toamna viitoare, cu tracţiune pe puntea faţă. Echipată cu o transmisie manuală cu şase trepte de viteză, această variantă a modelului Trax poate accelera de la zero la 100 km/h în doar 9,5 secunde. Consumul de carburant în regim mixt este de 6,0 l/100 km cu sistemul Start/Stop, ceea ce înseamnă emisii de CO2 de 139 g per km. Pentru această opţiune de sistem de propulsie este disponibilă şi o cutie de viteze automată.
    Dealerii Chevrolet din Europa au început să ofere versiunea îmbunătăţită a modelului Malibu cu motor diesel de 2,0 l. Varianta cu transmisie manuală este echipată standard cu sistemul Start/Stop şi are un consum redus de carburant, de 4,7 l/100 km în regim mixt. Nivelul emisiilor de CO2 este de 125 g per km. Printre celelalte îmbunătăţiri pot fi enumerate o cameră video pentru marşarier pentru nivelurile de echipare superioare, precum şi un semnal de oprire de urgenţă care este activat la toate variantele în timpul frânării de urgenţă.

    * Date tehnice preliminare
    ** Disponibilitatea în limba locală a funcţiei de recunoaştere vocală şi a celei de sinteză vocală a textului depinde de piaţă.



    Sursa: Chevrolet Romania 



    miercuri, 11 septembrie 2013, 09:11

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.