.
  • Noul Insignia OPC: premiera mondială a celui mai performant sistem de propulsie Opel

    • Aspect îndrăzneţ: design nou îmbinat cu elementele caracteristice OPC
    • Tehnologie ultramodernă: şasiu modificat pentru o plăcere de a conduce şi mai mare
    • Parametri detaliaţi: afişajul panoului de instrumente oferă informaţii specifice referitoare la motor



    Rüsselsheim.  Dezvoltând o putere de 239 kW/325 cp şi generând un cuplu maxim de 435 Nm, Insignia OPC este cel mai performant model din gama Opel. Modelul cu tracţiune integrală îşi face debutul la Salonul Auto Internaţional (IAA) de la Frankfurt (12 – 22 septembrie) cu un aspect nou, împrospătat şi un şasiu modificat.

    „Modelul Insignia OPC are o strălucire nouă”, a declarat Michael Ableson, Vicepreşedinte Inginerie GM Europe. „Acordând mare atenţie detaliilor, inginerii noştri i-au asigurat un reglaj fin, de o importanţă decisivă. Acest lucru este evident în design şi în performanţele de conducere chiar şi mai bune. Din acest motiv, modelul OPC se clasează direct pe primele locuri între modelele sport de serie de dimensiuni medii.”

    Atenţie la detalii, atât la interior, cât şi la exterior
    Noul Insignia OPC impresionează de la prima vedere. Puterea acestuia este subliniată de partea din faţă şi cea din spate restilizate, cu elemente de design purtând semnătura OPC, cum ar fi motivul distinctiv al colţilor din partea frontală şi ornamentul ţevii de eşapament integrat în partea din spate, care evocă tururile de mare viteză de pe circuitul Nürburgring.

    Caroseria atrăgătoare include tehnologii de ultimă generaţie. Şasiul OPC a fost îmbunătăţit, punându-se un accent deosebit pe reproiectarea punţii spate, la fel ca în cazul altor membri ai noii familii Insignia, pentru care inginerii au modificat aproximativ 60% din componente. În plus, a fost redus nivelul de zgomot şi vibraţii prin intermediul unor numeroase măsuri de reglare fină. Noul software ESP asigură o adaptare şi mai exactă a dinamicii de conducere, în special ca reacţie la tendinţele de subvirare. Software-ul de amortizare modificat pentru şasiul FlexRide cu amortizoare reglabile asigură o ţinută la drum optimă. Această programare specifică OPC îmbunătăţeşte dinamica de conducere, asigurând un răspuns mai rapid şi mai precis la diferite manevre şi condiţii de drum.

    Având o transmisie manuală cu şase trepte de viteză şi tracţiune integrală, modelul Insignia OPC accelerează de la zero la 100 km/h în 6,0 secunde (Sports Tourer: 6,3 secunde) şi atinge o viteză maximă de 250 km/h (limitată electronic). În cazul în care nu este specificată nicio restricţie, modelul OPC cu transmisie manuală atinge o viteză maximă de 270 km/h (Sports Tourer: 265 km/h). Sistemul de frânare Brembo de înaltă performanţă asigură o decelerare rapidă în condiţii de stabilitate maximă, chiar şi în cazul unei frânări bruşte.

    În plus, modelul Insignia OPC beneficiază de sistemul de tracţiune 4x4 controlat electric. Sistemul de tracţiune integrală încorporează un ambreiaj de înaltă calitate, care funcţionează pe baza principiilor Haldex şi un diferenţial electronic autoblocabil, pentru a asigura o tracţiune de excepţie. Acesta se adaptează în permanenţă la condiţiile rutiere curente şi modifică fără întreruperi distribuţia cuplului între puntea faţă şi puntea spate, precum şi între roţile spate, de la zero la 100%. În combinaţie cu şasiul premium FlexRide cu control electronic, sistemul de tracţiune integrală stabileşte noi standarde în materie de timpi de reacţie şi control al autovehiculului.

    Senzaţia sportului cu motor inundă interiorul
    Postul de conducere întâmpină şoferii modelului OPC cu o ambianţă ce oferă senzaţia pură a sportului cu motor. Scaunele performante Recaro, disponibile opţional şi cu tapiţerie din piele şi cu o funcţie de memorare, mânerul OPC al manetei schimbătorului de viteze, precum şi un panou de instrumente şi o consolă centrală complet noi emană un aer de lux. Pe lângă informaţiile de bază, şoferii pot vedea pe ecranul opţional de 8 inch de pe panoul de instrumente detalii specifice, cum ar fi presiunea şi temperatura uleiului, tensiunea bateriei, poziţia clapetei de acceleraţie, forţa de frânare şi forţa gravitaţională ca urmare a acceleraţiei laterale. 

    Noul volan performant (cu funcţie de încălzire opţională) este echipat cu manete pentru schimbarea treptelor de viteză, în combinaţie cu transmisia automată. Acest lucru îi asigură şoferului OPC posibilitatea de a schimba manual şi foarte rapid treptele de viteză, chiar şi în modul automat. Dacă după aceea manetele pentru schimbarea treptelor de viteză nu mai sunt utilizate timp de cel puţin 12 secunde, autovehiculul continuă să ruleze normal în modul automat. Astfel, noul Insignia OPC îmbină în mod confortabil avantajele funcţionării manuale şi automate.


    Sursa: Opel Romania 


    miercuri, 28 august 2013, ora 08:55

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.