.
  • Opel va produce Mokka în fabrica spaniolă din Zaragoza



    Zaragoza/Ruesselsheim. Productia Opel Mokka vine în Europa. Fabrica GM din Zaragoza (Spania) va începe să producă SUV-ul de succes în a doua jumătate a anului 2014. Conducerea GM si Opel/Vauxhall a luat această decizie ca urmare a cererii mari pentru vehiculul din Europa. În acelasi timp, va fi creată capacitate suplimentară pentru SUV-ul subcompact la fabrica din Bupyeong (Coreea), care a fost sursa unică de productie până în prezent.

    CEO-ul Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann, a declarat: "Decizia privind Zaragoza urmează strategia companiei, de a construi vehicule acolo unde le vindem. Cererea enormă pentru Mokka subliniază atractivitatea vehiculelor noastre, adaugă un impuls ofensivei noastre de produs si protejează locuri de muncă în Europa. Decizia va ajuta sub utilizarea capacităţii de productie disponibile în Europa si, prin urmare, este o veste bună pentru întreaga organizatie."

    Presedintele al Forumului European al Angajaţilor (FEE), Dr. Wolfgang Schäfer-Klug, a declarat: "Aceasta nu este o veste buna doar pentru Zaragoza, ci pentru toate fabricile în vedere îmbunătătirii utilizării capacităţii totale. Managementul Opel/Vauxhall a îndeplinit acum o cerere veche a FEE, de a produce SUV-ul nostru mic în Europa. Este, într-adevăr, o situatie în care toată lumea are de câştigat la Opel/Vauxhall. "

    În faza initială, 80 de milioane de dolari vor fi investite în Zaragoza pentru productie. Decizia de a produce Mokka în Europa va ajuta la protejarea a 5.800 de locuri de muncă în fabrica spaniolă a Opel, care este în prezent produce Corsa si Meriva.

    De la lansarea Opel/Vauxhall Mokka în vara anului 2012, vehiculul s-a dovedit a fi un succes. Elegantul SUV nu este popular doar printre experti, ci şi printre clienti. Mokka este printre cele mai bine vândute trei SUV-uri, pe mai multe piete europene.

    În timp ce productia europeană initială se va baza pe kit-uri CKD (CKD = Completely Knocked Down), cu piese provenite din Coreea, localizarea va creste treptat.

    "Aceasta este o zi mare pentru Opel/Vauxhall", a continuat Neumann. "După recenta decizie a GM de a investi 4 miliarde de euro în operatiunile sale din Europa si un angajament suplimentar de a investi 230 de milioane de euro în Centrul de Dezvoltare din Ruesselsheim, Germania, acest lucru este o dovadă în plus că suntem pe drumul cel bun."

    Cei mai câstigaţi sunt clienţii si angajatii Opel/Vauxhall din Europa, a adăugat Neumann: "Cu această investitie, vom produce mai multe Mokka si vom servi mai rapid clientii."


    Sursa: Opel Romania


    joi, 11 iulie 2013, ora 08:12 

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.