.
  • Laureaţii ediţiei Young Creative Chevrolet 2013 oferă o perspectivă artistică asupra fotbalului


    •  Au fost desemnaţi câştigătorii europeni ai concursului paneuropean YCC, ediţia 2013 
    • Câştigătorii au fost selectaţi de un juriu distins format din lideri în domeniul creaţiei şi artişti de renume
    •  Proiectele câştigătoare, care au avut ca temă fenomenul fotbalistic, vor fi prezentate la evenimente de anvergură

    ZURICH – După o întreagă zi de deliberări care au avut loc la Londra, Marea Britanie, la data de 4 iulie 2013, Chevrolet are plăcerea să anunţe câştigătorii europeni ai competiţiei Young Creative Chevrolet (YCC) 2013. Concursul de artă şi design YCC 2013 aşteptat cu un interes deosebit, ajuns deja la a şaptea ediţie, a atras studenţi ai celor mai mari universități de arte aplicate din 15 țări europene. Tema ediţiei din anul acesta a concursului YCC i-a provocat pe studenţii înscrişi la cele patru categorii să exploreze pasiunea şi intensitatea din jurul celui mai popular sport la nivel mondial, fotbalul.

    Tema principală a concursului YCC 2013 a fost fenomenul fotbalistic: jocul, suporterii şi popularitatea de care se bucură acest sport. Tema concursului a fost inspirată din sprijinul tot mai mare acordat de Chevrolet fotbalului şi fanilor acestui sport prin sponsorizarea a două echipe din campionatul englez de fotbal, Manchester United şi Liverpool FC, programul Youth Soccer desfăşurat în S.U.A. şi ambiţiosul proiect One World Futbol.

    Conform instrucţiunilor de creaţie pentru cele patru discipline ale concursului YCC 2013 – modă, fotografie, video şi arte vizuale – studenţii au celebrat şi au oferit o perspectivă artistică asupra fenomenului fotbalistic global.

    Vijay Iyer, director de comunicare în cadrul Chevrolet şi Cadillac Europe şi preşedintele juriului european YCC 2013, a declarat: „Am fost surprinşi încă o dată de calitatea proiectelor înscrise în concurs. Fiecare proiect câştigător al YCC 2013 a oferit o perspectivă cu adevărat nouă asupra jocului de fotbal şi fanilor acestuia şi ne-a făcut să ne bucurăm încă o dată de angajamentul global al mărcii Chevrolet în cel mai popular sport la nivel mondial”.

    Chevrolet Europe are plăcerea să anunţe câştigătorii la cele patru categorii ale celei de-a şaptea ediţii a concursului paneuropean de artă şi design Young Creative Chevrolet:

    Modă

    Tema de creaţie: Crearea unei ţinute atractive, sportive, care să capteze energia celui mai împătimit fan al fotbalului şi care va fi etalată cu ocazia prezentării modelul Chevrolet Aveo, ediţia specială Manchester United.

    1.   Gálvölgyi, Zsófia Kormos, Zsolt Miovác - Moholy-Nagy, Universitatea de Artă şi Design – Ungaria
    2.   Luís Emílio - MODATEX - Portugalia
    3.   Dušana Lehotová - Slovenská technická univerzita v Bratislave - Slovacia

    „Proiectul câştigător este o ţinută modernă şi elegantă, cu detalii inspirate din fotbal (liniile hexagonale de pe sacoul sport), dar şi de autovehiculul Chevrolet Aveo (liniile ascuţite ale sacoului, precum şi inserţia transparentă de pe spatele acestuia de forma grilei radiatorului modelului Aveo). Studenţii au utilizat tehnici inovatoare, cum ar fi aplicarea de fâşii PVC şi o combinaţie interesantă de materiale”, a declarat Tom Rebl, membru al juriului la categoria modă.

    Fotografie

    Tema de creaţie: Întoarcerea la esenţa fotbalului pentru a surprinde o imagine care să releve puterea de atracţie universală a acestui sport.

    1.   Juraj Holček - Slovenská technická univerzita v Bratislave - Slovacia
    2.   Dario Belić, Dino Šertović – Academia de Artă Dramatică, Universitatea din Zagreb - Croaţia
    3.   Charline Destree, Rose Dufournier Fortin, Sandra Gury - MJM Paris - Franţa

    Jonathan Briggs, membru al juriului la categoria fotografie, a declarat despre fotografia câştigătoare: „Imaginea are un ritm deosebit. Fotografia în sine poate fi interpretată pe mai multe niveluri – are subtilitate şi spune o poveste bine închegată. Imaginea este una aspiraţională prin forma şi structura sa. Este realizată într-un mod splendid şi poate concura fără probleme la un concurs de publicitate”.

    Video


    Tema de creaţie: Crearea unui film vesel, distractiv, nu numai pentru a le explica regulile şi lumea fotbalului celor care nu urmăresc acest sport, ci şi pentru a-i transforma în suporteri.

    1.   Daniela Stenzenberger, Roman Beck – Universitatea de Arte Aplicate din Viena – Austria
    2.   Stefan Katanić - Fakultet Primenjenih Umetnosti - Serbia
    3.   Gioacchino D'Amico, Alessia Capuccini, Giovanni Pietro Stella - RUFA, Roma - Italia

    Ian Cartwright, membru al juriului la categoria video, a vorbit despre materialul câştigător: „Este o animaţie minunată, care te face să zâmbeşti de la un capăt la celălalt. Devine tot mai atractivă de fiecare dată când o urmăreşti şi se caracterizează printr-o atenţie deosebită la detalii. Pentru cei care nu sunt pasionaţi de fotbal, este un material excelent care celebrează rădăcinile acestui sport: plăcerea de a lovi cu piciorul diverse obiecte de pe vremea dinozaurilor şi până în era modernă a jocului de fotbal”.

    Arte vizuale

    Tema de creaţie: Transformarea modelului Chevrolet Aveo, ediţia specială Manchester United, într-un „autovehicul de transport pentru fani”, care să ducă fanii înrăiţi ai echipei Manchester United la meciuri.

    1.   Jan Šlégr, Ján Bača - Univerzita Tomáše Bati Zlín – Republica Cehă
    2.   Mihailo Kalabić - Fakultet Primenjenih Umetnosti - Serbia
    3.   Siska Mingneau - KASK Gent - Belgia

    Dave Birss, membru al juriului la categoria arte vizuale, a declarat despre proiectul câştigător la această disciplină: „Acest desen respectă perfect instrucţiunile de creare a unui automobil de transport pentru fani, ilustrând moto-urile şi sloganurile utilizate de fanii echipei Manchester United. Este bine realizat şi bine prezentat”.

    Proiectele câştigătoare pot fi vizualizate online aici.

    Juriul YCC format din membri de mare renume

    Juriul european al concursului YCC 2013 s-au întâlnit la 4 iulie 2013 în Londra, Marea Britanie, pentru a desemna proiectele câştigătoare. Juriul de anul acesta a fost alcătuit din următorii lideri în domeniul creaţiei, artişti, dar şi profesionişti şi membri ai echipei de conducere Chevrolet (în ordine alfabetică):

        Dave Birss, fondatorul Additive
        Jonathan Briggs, Editor la revista the Photographer
        Ian Cartwright, Director şi co-fondator elevenfiftyfive
        Rosanna Durham, Director şi co-fondator Oh Comely
        Andrew Dyson, Director de design exterior în cadrul Studioului european de design al GM
        Vijay Iyer, Director de comunicaţii în cadrul Chevrolet şi Cadillac Europe
        Tom Rebl, Designer şi fondator al casei de modă TOM REBL shocking radiance

    „Proiectele înscrise la ediţia din 2013 a concursului Young Creative Chevrolet au demonstrat nivelul extraordinar de ingeniozitate creatoare existent în universităţile de design şi artă din Europa. Proiectele câştigătoare la toate cele patru categorii – de la modă la video - au făcut faţă provocărilor lansate într-un mod inteligent şi demn de invidiat şi surprind într-un mod practic activitatea desfăşurată de Chevrolet”, a afirmat  Rosanna Durham, membră a juriului şi reprezentantă a mass-mediei de lifestyle.

    Mai multe informaţii despre membrii juriului puteţi găsi în recentul comunicat de presă sau pe pagina de internet YCC.

    Recunoaşterea meritelor personale şi experienţă concretă: două dintre recompensele oferite de YCC

    Primii trei câştigători europeni la fiecare categorie a concursului YCC primesc un premiu în bani, în valoare de 5.200 €, 4.200 €, respectiv 3.200 €. În plus, aceştia vor fi invitați la festivitatea de premiere YCC, care va avea loc toamna aceasta la Manchester, Marea Britanie.

    Mai mult, câştigătorii europeni ai primului loc se vor bucura de o experienţă unică în culisele domeniilor lor de studiu, alături de artişti şi specialişti remarcabili. De exemplu, câştigătorii ediţiilor precedente au urmărit îndeaproape activitatea din cadrul studioului de design „It’s Nice That” din Londra şi a companiei de producţie Endemol şi au asistat la o şedinţă foto Chevrolet Camaro.

    În acest an, la concursul naţional YCC au participat studenţi la universităţi renumite de arte aplicate din următoarele ţări europene: Austria, Belgia, Croaţia, Republica Cehă, Franţa, Germania, Ungaria, Italia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania şi Marea Britanie. Lista completă a universităţilor participante la YCC 2013 este aici.

    Despre Young Creative Chevrolet
    Young Creative Chevrolet (YCC) este mult-aşteptatul concurs anual de design şi artă dedicat studenţilor europeni în domeniul artelor aplicate. Chevrolet Europe a lansat YCC în 2007 cu scopul de a încuraja creativitatea şi de a sprijini artiştii debutanţi la începutul carierelor lor. În fiecare an, artiştii tineri trebuie să răspundă la indicaţiile de creaţie în diferitele discipline care fac parte din domeniul artelor aplicate, precum modă, fotografie, video şi arte vizuale.  Pentru mai multe informaţii referitoare la concursul YCC, vă rugăm să accesaţi youngcreativechevrolet.eu sau facebook.com/youngcreativechevrolet.
     

    Despre Chevrolet
    Compania Chevrolet a fost înfiinţată la Detroit în 1911 şi este pe locul patru în topul celor mai mari mărci de autovehicule din lume, cu vânzări anuale de aproape 5 milioane de autovehicule şi camioane în peste 140 de ţari. Chevrolet oferă clienţilor săi autovehicule cu consum redus de carburant, performanţe energice, design expresiv, calitate înaltă şi conectivitate inteligentă prin Chevrolet MyLink. Gama Chevrolet destinată pieţei europene cuprinde autovehiculele de oraş Spark şi Aveo, SUV-ul de mici dimensiuni Trax, modelul compact Cruze, MPV-ul de familie Orlando, SUV-ul compact Captiva, modelul Malibu sedan de dimensiuni medii, legendarele modele sport Camaro şi Corvette, precum şi Volt, autovehiculul electric cu autonomie extinsă. Pentru informaţii suplimentare, accesaţi Chevrolet.Media.ro sau www.chevrolet.ro.


    Sursa: Chevrolet Romania


    joi, 18 iulie 2013, ora 08:06

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.