.
  • Aventurierul revine în Nepal pentru a vizita SOS Satul Copiilor

    Richard Meredith se întâlneşte cu copii cu ocazia aniversării SOS Satului Copiilor

    • SOS Satul Copiilor din Bharatpur, Nepal îşi sărbătoreşte cea de-a zecea aniversare
    • Familia care locuieşte în „Casa Chevrolet” este vizitată de jurnalistul Richard Meredith
    • Copiii interpretează un dans tradiţional, urmat de un festin cu preparate nepaleze şi un meci de fotbal cu o minge One World Futbol practic indestructibilă




    Renumitul autor de jurnale de călătorie, Richard Meredith, a parcurs multe mii de mile cu avionul, trenul şi autobuzul pentru a fi prezent la o petrecere de aniversare foarte specială, săptămâna trecută (3 iulie 2013), pe „acoperişul lumii”.


    Scriitorul şi colectorul de fonduri, care în momentul de faţă se află într-o excursie prelungită în Australasia, a vizitat oraşul Bharatpur, aşezat pe colinele de la poalele munţilor Himalaya din Nepal, pentru a participa la cea de-a 10-a aniversare a SOS Satului Copiilor, unde a ajutat, alături de General Motors, la o acţiune de strângere de fonduri pentru casa unei familii cu zece ani în urmă.

    Călătoria cu autovehiculul din 2003, de la Luton (Marea Britanie) la Seul a strâns fonduri pentru a construi casa unei familii
    În 2003, Richard Meredith, originar din Newport Pagnell, Anglia, a acceptat provocarea General Motors de a conduce un hatchback de familie de la sediul companiei din Marea Britanie, Luton, până la uzina din Seul, Coreea de Sud.

    Ideea era să dovedească fiabilitatea autovehiculului, un Daewoo Kalos şi să facă publicitate faptului că GM tocmai achiziţionase facilităţile de design, inginerie şi producţie ale producătorului auto sud-coreean. În schimb, dacă ajungea la destinaţie, GM se oferea să ajute la finanţarea unui nou orfelinat în Nepal, pentru unii dintre cei mai săraci copii din lume.

    Meredith şi copilotul său, Phil McNerney, un absolvent al universităţii din Liverpool, au pornit la drum în iunie 2003, aşteptându-se la o călătorie relativ uşoară. Dar au întâmpinat mult mai multe greutăţi decât se aşteptau, având în vedere că restricţiile de frontieră au transformat călătoria într-o adevărată aventură care i-a purtat de-a lungul a 19.000 km şi prin 25 de ţări, inclusiv Afganistanul devastat de război, unde au trecut de liniile talibanilor prin celebra trecătoare Khyber dintre Kabul şi Peshawar.

    Respectându-şi angajamentul, GM a plătit pentru construirea casei unei familii din Bharatpur, în care locuiesc în prezent şapte tineri săraci împreună cu „mama lor SOS”. După zece ani, organizaţia SOS Satele Copiilor, sub conducerea directorului Bhola Paudel, a extins centrul, care are acum 14 case plus o şcoală şi o grădiniţă/un centru de sănătate pentru comunitatea locală săracă.

    Vizita cu ocazia petrecerii aniversare
    Partea cea mai importantă a sărbătorii aniversare de la Casa Chevrolet a fost un moment artistic de două ore de muzică tradiţională, cântece şi dansuri interpretate de aproximativ 12 locuitori ai casei, foşti şi actuali, urmat de un festin cu preparate nepaleze şi un tort aniversar de ciocolată în stil foarte occidental. După festivităţi, copii au jucat un meci de fotbal amical, cu o minge One World Futbol practic indestructibilă, din cadrul proiectului Chevrolet care distribuie în prezent 1,5 milioane de exemplare comunităţilor dezavantajate din lumea întreagă.

    Sub îngrijirea „mamei” Goma Basel, copiilor orfani sau abandonaţi le-a fost oferită şansa unei vieţi noi într-un mediu familial în care li se oferă dragoste, grijă şi educaţie.

    Exemple tipice de copii participanţi la petrecere au fost Mansingh Ghalan (8 ani) şi sora lui Urmila (11 ani), care au trecut prin experienţa devastatoare a pierderii timpurii a ambilor părinţi.

    „În zona îndepărtată în care trăiau, la o anumită distanţă de Bharatpur, viitorul lor era în cel mai bun caz plin de pericole”, a declarat Meredith, „dar acum, din fericire, au început să-şi refacă vieţile cu speranţă şi încredere, iar transformarea este remarcabilă”.
    Meredith a adăugat: „În contextul în care o mare parte a lumii se află într-o stare evidentă de conflict şi dizarmonie, a fost cel mai înduioşător lucru să văd aceşti copii, care au atât de puţin şi au suferit deja atât de mult, regăsindu-se acum pe ei înşişi într-un loc în care pot fi din nou fericiţi şi în siguranţă.”

    Despre Chevrolet
    Compania Chevrolet a fost înfiinţată la Detroit în 1911 şi este pe locul patru în topul celor mai mari mărci de autovehicule din lume, cu vânzări anuale de aproape 5 milioane de autovehicule şi camioane în peste 140 de ţari. Chevrolet oferă clienţilor săi autovehicule cu consum redus de carburant, performanţe energice, design expresiv, calitate înaltă şi conectivitate inteligentă prin Chevrolet MyLink. Gama Chevrolet destinată pieţei europene cuprinde autovehiculele de oraş Spark şi Aveo, SUV-ul de mici dimensiuni Trax, modelul compact Cruze, MPV-ul de familie Orlando, SUV-ul compact Captiva, modelul Malibu sedan de dimensiuni medii, legendarele modele sport Camaro şi Corvette, precum şi Volt, autovehiculul electric cu autonomie extinsă. Pentru informaţii suplimentare, accesaţi Chevrolet.Media.ro sau www.chevrolet.ro.

    Despre SOS Satele Copiilor
    SOS Satele Copiilor este o organizaţie internaţională, non-guvernamentală de dezvoltare socială care activează în domeniul îngrijirii, educaţiei şi sănătăţii copiilor care au pierdut deja sau sunt în pericol de a pierde grija părintească. Organizaţia a fost înfiinţată în Austria în 1949 şi, în prezent, desfăşoară peste 2.300 de programe pentru peste un milion de copii şi adulţi din 133 de ţări şi teritorii. Activitatea acesteia se desfăşoară în spiritul Convenţiei ONU cu privire la drepturile copilului. Principiul călăuzitor al organizaţiei SOS Satele Copiilor spune că fiecare copil creşte cel mai bine într-un mediu familial, cu părinţi sau îngrijitori grijulii, ce locuiesc împreună cu fraţii şi surorile lor într-un loc pe care îl pot numi acasă. SOS Satele Copiilor lucrează cu comunităţi, parteneri locali şi autorităţi pentru a susţine familiile dezavantajate din întreaga lume, prevenind astfel destrămarea lor. Atunci când acest lucru este necesar şi este considerat a fi în interesul copiilor, există opţiunea ca aceştia să crească în familii adoptive sau într-o familie din cadrul organizaţiei SOS Satele Copiilor, unde sunt susţinuţi, protejaţi şi îngrijiţi până când ajung la vârstă activă. Alt obiectiv al organizaţiei SOS Satele Copiilor este sensibilizarea factorilor de decizie la problemele întâmpinate de copii şi influenţarea acestora, astfel încât să modifice politicile şi practicile ce subminează bunăstarea copiilor, în special a acelora fără îngrijire parentală. Pentru informaţii cu privire la organizaţia SOS Satele Copiilor, accesaţi pagina sos-childrensvillages.org.

    Despre proiectul One World Futbol
    În cadrul proiectului One World Futbol, lansat în iulie 2010, a fost dezvoltată mingea One World Futbol—prima minge de fotbal din lume care este practic indestructibilă, nu trebuie umflată cu pompa şi nu se dezumflă niciodată, chiar şi atunci când este perforată. Pentru fiecare minge cumpărată cu amănuntul, compania donează încă una unei comunităţi dezavantajate. De asemenea, compania comercializează mingea One World Futbol direct către instituţii şi organizaţii şi lucrează cu şcoli, cluburi şi echipe de fotbal şi alte organizaţii pentru a le ajuta să strângă fonduri. Sediul proiectului One World Futbol se află în Berkeley, California. Astăzi, proiectul a ajuns în peste 137 de ţări, prin cel puţin 138 de organizaţii, păstrând viu spiritul jocului pentru aproximativ 525.000 de copii şi tineri. Pentru informaţii suplimentare despre proiectul One World Futbol, vizitaţi oneworldfutbol.com. Urmăriţi-ne pe Facebook, facebook.com/OneWorldFutbol şi Twitter, @OneWorldFutbol.



    Sursa: Chevrolet Romania 


    luni, 22 iulie 2013, ora 07:56

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.