.
  • Renault Captur a obtinut 5 stele la testele EURO NCAP

    Renault Captur a obtinut punctajul maxim de 5 stele la testele de siguranta pasiva efectuate de organismul independent Euro NCAP. Acest rezultat a fost obtinut in conditiile introducerii din ianuarie 2013 a unor noi bareme mult mai stricte si demonstreaza inca o data expertiza Renault in materie de siguranta pasiva.

    Renault Captur a obtinut o nota globala de 80,5% devenind totodata al cinsprezecelea model Renault care primeste nota maxima de 5 stele la testele de siguranta pasiva Euro NCAP.

    Pe langa recunoasterea oficiala a performantelor in materie de siguranta, Renault Captur da dovada unui comportament rutier dinamic si sigur, gratie unui sasiu reactiv si precis.

    Preocuparea permanenta pentru protectia optima a tuturor ocupantilor
    Unul dintre obiectivele constructorului a fost ca Renault Captur sa ofere acelasi nivel de siguranta pasiva ca si noul Clio, ambele fiind construite pe aceeasi platforma. Pornind de la o viziune globala ce urmareste cresterea sigurantei ocupantilor, Renault a dezvoltat noi solutii care tin cont de accidentologie si de comportamente rutiere reale. Astfel, Renault Captur beneficiaza de sisteme de protectie de ultima generatie cu declansare mult mai rapida.
    Protectia ocupantilor adulti
    In caz de impact frontal, protectia ocupantilor locurilor din fata se realizeaza prin intermediul a doua airbag-uri cu randament mare, a centurilor de siguranta pretensionate si a limitatorului de efort calibrat la 400 daN. De asemenea, zonele fuzibile au fost incorporate la nivelul sertarului «Easy Life» cu scopul de a ameliora protectia la nivelul genunchilor si a tibiei.

    Pentru pasagerii locurilor din spate, au fost prevazute centuri de siguranta cu prindere in 3 puncte, iar pentru ocupantii locurilor laterale s-a adaugat si un limitator de efort.

    La testele de coliziune laterala, Renault Captur a obtinut un rezultat impresionant cu un scor de 7,9 puncte din 8 maxim posibile. Pentru o viteza de detectare si o reactie sporita, Renault Captur este dotat cu doi senzori plasati in puncte cheie: unul in portiera fata si altul in montantul B. Un algoritm specific regleaza declansarea airbag-urior cap – torace, de ultima generatie, in functie de intensitatea impactului.

    Aceste rezultate (inclusiv impactul lateral cu stalp si impactul din spate), au facut ca Renault Captur sa obtina 32 de puncte din 36 posibile, pentru categoria protectie ocupanti adulti, fiind unul dintre cele mai bune rezultate din segment.

    Protectie copii
    Renault Captur este printre cele mai sigure modele din segmentul B privind siguranta copiilor din masina, obtinand un rezultat de 39 de puncte din 49 posibile, in ciuda protocului mult mai sever instituit de Euro NCAP. Acest fapt se datoreaza atat arhitecturii masinii cat si centurilor de siguranta cu prindere in 3 puncte si sistem Isofix, disponibile atat pentru pasagerul din fata, cat si pentru locurile laterale spate.

    Renault Captur, la cel mai bun nivel in ceea priveste protectia pietonilor
    Partea frontala a modelului Renault Captur a fost special conceputa astfel incat, la un impact cu pietoni, leziunile ocazionate sa fie diminuate. Spoilerul fata nu prezinta zone cu asperitati, in timp ce parbrizul este plonjat, favorizand deformarile controlate si evitand riscurile de ranire. Capota a fost inaltata pentru a pastra o zona de deformare intre structura si punctele inalte ale motorului. Cu 22 de puncte din 36 posibile, Renault Captur se pozitioneaza in fruntea segmentului sau.

    Siguranta "in genele" Renault … plus echipamente
    Renault Captur este echipat inca din versiunea standard cu regulator/limitator de viteza, indicator la bord si semnale acustice pentru prinderea tuturor centurilor de siguranta si sistem ESC (Electronic Stability Control). Modelul a obtinut 7 puncte, respectand standardele actuale Euro NCAP, mult mai exigente.

    O abordare pragmatica si un angajament real
    Strategia Renault in materie de siguranta se bazeaza pe utilizarea celor mai noi tehnologii care previn riscurile de accident, corectarea situatiilor neprevazute ce pot aparea la volan si protectia pasagerilor in caz de impact.

    Printr-o abordare globala, Renault s-a impus de-a lungul anilor, ca o referinta in materie de siguranta auto, asa cum o dovedesc rezultatele obtinute la testele Euro NCAP a modelelor din portofoliul sau.

    In materie de siguranta activa, sasiul reactiv si precis, asociat cu simularile digitale, permit detectarea intr-o maniera exacta a situatiilor de urgenta. Disponibile in standard, sistemele ABS si ESC sunt extrem de eficiente. De asemenea, functia AFU (asistenta la franarea de urgenta) este integrata in ansamblul calculator / bloc hidraulic.

    Renault acorda o atentie desosebita ergonomiei si confortului la bord, care permit sporirea capacitatii de concentrare a soferului in timpul condusului. Astfel, Renault Captur este dotat cu o serie de echipamente care imbunatatesc calitatea vietii la bord, precum sistemele MEDIA NAV si R-LINK, automatizarea anumitor functii cum ar fi aprinderea farurilor sau pornirea stergatoarelor, asistenta la parcarea cu spatele si camera video pentru anumite modele. Nu in ultimul rand, toate versiunile Renault Captur dispun de telefonie hand-free si Bluetooth®.Renault Captur a obtinut punctajul maxim de 5 stele la testele de siguranta pasiva efectuate de organismul independent Euro NCAP. Acest rezultat a fost obtinut in conditiile introducerii din ianuarie 2013 a unor noi bareme mult mai stricte si demonstreaza inca o data expertiza Renault in materie de siguranta pasiva.

    Renault Captur a obtinut o nota globala de 80,5% devenind totodata al cinsprezecelea model Renault care primeste nota maxima de 5 stele la testele de siguranta pasiva Euro NCAP.

    Pe langa recunoasterea oficiala a performantelor in materie de siguranta, Renault Captur da dovada unui comportament rutier dinamic si sigur, gratie unui sasiu reactiv si precis.

    Modele Renault ce au obtinut 5 stele  Euro NCAP:

    Laguna II - 5 stele (2001)
    Vel Satis - 5 stele (2002)
    Megane II - 5 stele (2002)
    Espace IV - 5 stele (2003)
    Scenic II - Primul vehicul ce a obtinut 5 stele in segment (2003)
    Modus - Primul vehicul ce a obtinut 5 stele in categoria sa (2004)
    Megane Coupe Cabriolet - 5 stele (2004)
    Clio III - 5 stele (2005)
    Noua Laguna - 5 stele (2008)
    Koleos - 5 stele (2008)
    Noul Megane - 5 stele (2008) cel mai bun scor obtinut vreodata pe toate categoriile
    Noul Scenic - 5 stele (scor general-2009)
    Noul Clio - 5 stele (scor general-2012)
    ZOE - 5 stele (scor general-2013)
    Captur - 5 stele (scor general-2013)
    Sursa: Renault Romania 


    luni, 3 iunie 2013, ora 08:57

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.