.
  • Chevrolet Spark EV - autonomie şi economie de carburant


    Autonomia de funcţionarea electrică estimată de EPA la 132 km (82 mile)


    New York, S.U.A. Noul Spark EV are o autonomie în regim mixt de deplasare în trafic urban/pe autostradă estimată de EPA de 132 km sau 82 de mile cu o baterie complet încărcată şi o economie în echivalent de carburant estimată de EPA de 119 mile per galon (MPGe*) în acelaşi regim mixt de deplasare în trafic urban/pe autostradă, a anunţat astăzi Chevrolet.

    Comparativ cu un autovehicul nou obişnuit, modelul Spark EV poate asigura şoferilor din S.U.A. o economie de până la 9.000 de dolari (6.897 de euro) la costul carburantului într-o perioadă de cinci ani. În Statele Unite ale Americii, modelul Spark EV va fi pus în vânzare vara aceasta, în California şi Oregon. Autovehiculul va fi lansat pe anumite pieţe europene începând cu anul 2014.
    „Suntem pregătiţi să lansăm pe piaţă un model electric nu doar eficient, dar care oferă şi o conducere dinamică datorită cuplului remarcabil de 542 Nm (400 lb-ft) generat de motorul său electric”, a declarat Pam Fletcher, inginer şef responsabil cu autovehiculele electrice în cadrul GM.

    Bateria litiu-ion de 21 kWh a modelului Spark EV va continua tradiţia Chevrolet, oferind cea mai mare perioadă de garanţie din industria auto, de opt ani sau puţin sub 161.000 km, în funcţie de care dintre aceste limite este atinsă prima.



    Spark EV va fi primul autovehicul de pe piaţă care va oferi încărcătorul SAE certificat recent, pentru încărcare rapidă la curent continuu (c.c.). Acest încărcător, care va fi disponibil la scurt timp după lansare, va permite reîncărcarea bateriei modelului Spark EV la până la 80% din capacitate în aproximativ 20 de minute. De asemenea, bateria suportă mai multe încărcări rapide la curent continuu pe zi. Reîncărcarea la curent alternativ poate fi efectuată în şase – opt ore, utilizând o priză de 230 V. Un set de cabluri de alimentare este disponibil standard. 

    „Chevrolet Spark EV este un autovehicul urban de excepţie, care îmbină tehnologia, funcţionalitatea şi stilul elegant într-un ansamblu uimitor”, a declarat Cristi Landy, director de marketing Chevrolet pentru autovehicule electrice de dimensiuni mici. „Pornim de la succesul înregistrat de autovehiculele Volt şi modelul Spark cu funcţionare pe gaz pentru a oferi un autovehicul de mici dimensiuni accesibil, distractiv şi eficient, pe care clienţii noştri se vor bucura cu siguranţă să îl conducă.”

    Modelul Chevrolet Spark EV va atinge viteza de 100 km/h în mai puţin de 8,5 secunde prin îmbinarea armonioasă dintre un motor electric cu magnet permanent, care dezvoltă o putere de peste 100 kW (130 cp), şi unitatea de transmisie coaxială.

    Motorul cu magnet permanent dezvoltat de GM, cu răcire cu ulei, este centrul vital al sistemului de propulsie al modelului Spark EV. Efectuând teste pe distanţe de peste o jumătate de milion de mile (0,8 milioane de kilometri) cu versiuni de testare ale modelului Spark EV, inginerii au reuşit să asigure cele mai bune performanţe ale motorului electric, utilizând un stator cu bare de cupru şi o configuraţie unică a rotorului. 

    Motorul şi unitatea de transmisie sunt asamblate în cadrul uzinei GM din White Marsh, Maryland, lângă Baltimore. Săptămâna trecută, uzina a sărbătorit intrarea în producţie a motorului din dotarea modelului Spark EV, fiind primul producător auto american important care a proiectat şi produs atât un motor electric complet, cât şi unitatea de transmisie pentru un autovehicul electric modern în S.U.A.

    * Având în vedere că autovehiculele electrice, precum modelul Spark EV, nu consumă combustibil lichid, Agenţia de protecţie a mediului din S.U.A. (EPA) a creat o formulă de echivalenţă pentru calcularea unei valori comparabile cu consumul de carburant al unui autovehicul propulsat de un motor tradiţional cu ardere internă. Această evaluare, denumită MPGe (mile per galon în echivalent de benzină), permite clienţilor compararea eficienţei energetice a autovehiculului cu cea a altor modele electrice şi a autovehiculelor tradiţionale. 1 galon de benzină echivalează cu 33,7 kWh.


    Sursa: Chevrolet Romania / Auto Aiss Focsani


    miercuri, 25 aprilie 2013, ora 10:15

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.