.
  • GM anunţă implementarea pe scară largă a serviciilor 4G LTE pentru autovehicule


    Colaborarea cu AT&T începe odată cu lansarea pe pieţele din S.U.A. şi Canada în 2014



    BARCELONA – General Motors a anunţat adoptarea unei strategii globale pe scară largă ce va viza o nouă generaţie de autovehicule şi camioane conectate, cu conexiune mobilă broadband 4G LTE integrată. Acest fapt va marca cea mai extinsă implementare a serviciilor 4G LTE în industria auto de până în prezent.

    Primele autovehicule, camioane şi modele crossover GM care vor beneficia de tehnologia 4G LTE asigurată prin AT&T vor fi majoritatea modelelor Chevrolet, Buick, GMC şi Cadillac 2015 ce vor fi disponibile în 2014 în Statele Unite ale Americii şi Canada. GM va asigura pe parcursul următoarelor luni informaţii suplimentare despre relaţiile cu alţi operatori şi furnizori, în vederea extinderii acoperirii tehnologiei 4G LTE pe pieţele din întreaga lume.

    Conexiunea 4G LTE integrată dispune de viteze de transfer mobil de date de până la 10 ori mai mari decât în cazul tehnologiilor 3G, timpi de răspuns optimizaţi şi capacitatea de a susţine în mod simultan conexiuni de voce şi de date, facilitând astfel progresul unei game largi de funcţii de comunicaţii la bordul autovehiculului şi al sistemelor de divertisment. Printre avantajele la care se pot aştepta clienţii GM se numără punctele de acces Wi-Fi, noi opţiuni de infotainment precum streaming video pentru locurile din spate, actualizări în timp real şi o descărcare mai rapidă a aplicaţiilor. Aceste îmbunătăţiri au la bază portofoliul actual al companiei OnStar în domeniul conectării integrate, funcţionalităţi implementate pentru prima oară în autovehiculele GM în 1996.

    Structura 4G LTE integrată este proiectată special pentru utilizarea la bordul autovehiculelor, întrucât este încorporată în sistemul electric al acestora, incluzând o antenă exterioară pentru a maximiza acoperirea şi conectivitatea. Pentru a utiliza serviciile conectate, clienţii nu vor avea nevoie de un smartphone. 

    „Clienţii vor avea posibilitatea de a-şi utiliza şi conecta dispozitivele mobile şi, în plus, autovehiculul se va comporta ca un dispozitiv mobil propriu-zis, asigurând funcţii integrate la bord,” a declarat Mary Chan, preşedintele Global Connected Consumer, General Motors.  „Materializarea acestei viziuni începe cu asigurarea unei conectivităţi rapide, fiabile şi funcţionale la bordul autovehiculului. Prin intermediul acestei conexiuni 4G LTE integrate, avem posibilitatea de a reinventa experienţa mobilă de la bordul autovehiculului.” 

    În timp, utilizarea pe scară largă a conexiunii 4G LTE la bord le va permite autovehiculelor să interacţioneze în mod direct cu mediul pentru a spori siguranţa, eficienţa şi confortul şoferilor şi al pasagerilor. Datorită tehnologiei 4G LTE, vor fi posibile servicii precum actualizări din trafic şi de navigaţie în timp real, prin informaţii din serviciul de hosting tip cloud.

    GM şi AT&T urmează să înceapă imediat colaborarea pentru dezvoltarea conectivităţii 4G LTE pentru autovehiculele GM din S.U.A. şi Canada. Se estimează că, la sfârşitul lui 2014, reţeaua 4G LTE a companiei AT&T va avea 300 de milioane de membri în S.U.A., iar performanţa şi strategia de implementare a reţelei au fost apreciate de analiştii din domeniu şi de alţi experţi.

    De asemenea, GM şi AT&T vor lucra împreună la un ecosistem pe scară largă, ce se axează pe dezvoltarea unor noi aplicaţii de comunicare pentru optimizarea experienţei de conducere, atât pentru şofer, cât şi pentru pasageri.  

    „În timp ce reţeaua noastră 4G LTE va asigura autovehiculelor GM conectate o conexiune mobilă broadband rapidă şi fiabilă, suntem nerăbdători să colaborăm cu cercetătorii şi inginerii GM, precum şi cu comunitatea dezvoltatorilor pentru a inventa noi aplicaţii pentru utilizare la bord, ce vor putea profita la maxim de reţeaua noastră puternică” a declarat Ralph de la Vega, preşedinte şi director executiv AT&T Mobility.

    Atât GM, cât şi AT&T sunt companii inovatoare de top în domeniile în care activează.

    În 2012, GM a primit în Statele Unite mai multe patente decât orice alt producător auto, patente ce atrag după sine progrese în materie de performanţă, eficienţă, durabilitate şi infotainment la bord. În urmă cu 16 ani, GM a proiectat primele autovehicule conectate din lume împreună cu OnStar, ce oferă în continuare tehnologii de vârf, de la asistenţa în caz de furt până la sisteme de navigaţie cu comandă vocală şi consultanţă live.

    „Pe măsură ce implementăm conectivitatea 4G LTE în autovehiculele noastre, cel mai important aspect de care trebuie să ţinem cont este livrarea acestei tehnologii către clienţi în condiţii de siguranţă, insistând asupra diminuării oricăror elemente care le-ar putea distrage atenţia,” a declarat Chan.

    AT&T continuă o tradiţie îndelungată de inovaţie la AT&T Labs. Lucrul interactiv cu comunitatea dezvoltatorilor, concentrată în centrul AT&T Foundry, a generat numeroase inovaţii în domeniul aplicaţiilor mobile şi al tehnologiei reţelelor.

    Integrarea pe scară largă a tehnologiei 4G LTE în autovehiculele GM va extinde cadrul de aplicaţii anunţat de curând de GM, precum şi programul pentru dezvoltatorii terţe-părţi. În ianuarie, GM a lansat o nouă gamă de interfeţe de programare a aplicaţiilor (API), ce le asigură dezvoltatorilor posibilitatea de a îmbunătăţi sistemele de infotainment ale autovehiculelor GM, precum şi un cadru flexibil nou pentru aplicaţii, ce le va permite şoferilor să adauge aplicaţii şi funcţii de infotainment la bordul autovehiculelor după efectuarea achiziţiei. 

    „Angajamentul nostru faţă de 4G LTE ne consolidează capacitatea de a inova prin colaborarea cu partenerii dezvoltatori,” a declarat Chan. „Dezvoltatorii vor avea posibilitatea de a profita la maxim de vitezele 4G LTE pe măsură ce proiectează aplicaţii speciale pentru autovehicule şi îşi vor putea desfăşura activităţile ştiind că vor dispune de o bază mai mare de clienţi potenţiali, întrucât conectivitatea este integrată pentru toate mărcile şi regiunile de operare ale companiei GM.”

    Pe măsură ce reţelele 4G LTE se extind la nivel global, GM plănuieşte să colaboreze cu alţi operatori pentru a asigura conectivitatea pentru alte mărci precum Opel, Vauxhall, precum şi Chevrolet şi Cadillac în Europa. Ulterior vor fi oferite detalii suplimentare despre disponibilitate şi opţiuni privind serviciile.

    General Motors Co. (NYSE:GM, TSX: GMM) şi partenerii săi produc autovehicule în 30 de ţări, compania deţinând o poziţie de lider pe cele mai mari şi mai active pieţe auto din lume. Mărcile GM includ Chevrolet şi Cadillac, precum şi Baojun, Buick, GMC, Holden, Isuzu, Jiefang, Opel, Vauxhall şi Wuling. Puteți găsi mai multe informații despre companie și filialele sale, inclusiv OnStar, lider la nivel mondial în domeniul siguranței auto și al serviciilor de securitate și informații la http://www.gm.com



    Sursa: Chevrolet Romania / Auto Aiss Focsani 



    luni, 18 martie 2013, ora 08:10  

1 comentarii:

  1. DrAuto says:

    oare in Romania cand va ajunge primul model cu aceste tehnologii incorporate?

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.