.
 • Opel Cascada – o premieră veritabilă

  • Primul autovehicul decapotabil de dimensiuni medii proiectat si construit de Opel
  • Autovehiculele decapotabile Opel exclusiviste si de dimensiuni medii au fost populare în anii ‘60


  Rüsselsheim. Ţintind spre vârful gamei de modele Opel, Cascada este o decapotabilă medie nu numai prin dimensiunile sale (lungime: 4,70 m), dar şi prin alura sa, prin tehnologiile şi funcţiile premium pe care le oferă. Cu silueta sa alungită și elegantă si acoperișul aerodinamic din material textil, modelul Opel Cascada – ce urmează să fie lansat la începutul lunii martie la Salonul Auto de la Geneva – se înscrie în tradiția atemporală a autovehiculelor decapotabile clasice. Însă acesta reprezintă o premieră pentru Opel: pentru prima oară în 70 de ani, Opel a dezvoltat un autovehicul decapotabil de dimensiuni medii pe care îl va produce în fabricile sale.


  Cele mai populare decapotabile Opel din ultimele decenii au fost modelele compacte si accesibile Kadett si Astra – de la Kadett C Aero 1976 și E Cabrio 1987 până la trei generații de modele Astra între 1993 și 2010.


  Cu ambițiosul model Cascada, Opel creează, prin intermediul tehnologiilor moderne de nivel superior, o legătură nouă si inovatoare cu o tradiție mai veche și oarecum exclusivistă a decapotabilelor cu patru locuri și acoperiș din material textil din anii '50 și '60, precum Kapitän si Rekord. Cu toate acestea, cele mai multe dintre aceste decapotabile de dimensiuni mai mari nu erau construite de Opel, ci transformate si comercializate în cantități foarte limitate de constructorii germani de caroserii precum Autenrieth sau Karl Deutsch (vezi galerie foto). Externalizarea producției de decapotabile reprezenta o practică obisnuită la vremea respectivă. Mai recent, si modelele Kadett E Cabrio si cele două generatii Astra Cabrio au fost produse extern, de constructorul italian Carozzeria Bertone.


  Fiind un autovehicul decapotabil de dimensiuni medii, noul Opel Cascada se află pe un teritoriu altfel rezervat producătorilor premium. Respectând valorile Opel, oferă eleganta specifică unui model decapotabil, un șasiu premium standard, siguranță si tehnologii pentru un acoperiș din material textil, precum și o generație nouă de sisteme de propulsie la un pret mult mai accesibil decât orice alt autovehicul decapotabil de dimensiuni medii.  Sursa: Opel Romania / Auto Aiss Focsani


  joi, 31 ianuarie 2013, ora 08:45 

0 comentarii:

Leave a Reply

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.