.
  • Nou motor diesel de 1,6 litri continuă procesul de reînnoire a sistemelor de propulsie Opel

    • Noua familie de motoare diesel de top de 1,6 litri, cu patru cilindri
    • Rafinament de vârf, valori ridicate ale puterii şi cuplului
    • Consum de carburant redus cu până la 10 procente
    • Corespunde cerinţelor viitorului standard de emisii Euro 6


    Ruesselsheim. Opel continuă procesul de înnoire fundamentală a portofoliului său de sisteme de propulsie cu un motor turbo-diesel cu patru cilindri, complet nou. A doua familie de unităţi de propulsie noi cu cilindree redusă, lansată după motorul pe benzină SIDI ECOTEC de 1,6 litri, motoarele diesel CDTI ECOTEC de 1,6 litri, va înlocui motoarele existente de 1,7 litri şi câteva versiuni cu putere mai mică din gama de 2,0 litri.

    Fiind echipat cu un sistem de control al combustiei în buclă închisă şi bloc din aluminiu, noul CDTI ECOTEC de 1,6 litri este primul motor diesel Opel care îndeplineşte cerinţele viitorului standard de emisii Euro 6. Motorul va fi disponibil în mai multe variante de putere, pentru mai multe modele din gamă.

    Principalele obiective urmărite în timpul proiectării au fost reducerea nivelului de zgomot, vibraţiilor şi durităţii, asigurarea de valori ridicate pentru putere şi cuplu şi consum scăzut de carburant. Iniţial, valorile maxime ale puterii şi cuplului au crescut faţă de motorul de 1,7 litri la 136 cp, respectiv 320 Nm, iar consumul de carburant a fost redus cu până la 10 procente faţă de motoarele diesel de 2,0 litri ce dezvoltă o putere similară.

    „Procesul extensiv de înnoire a portofoliului nostru de motoare continuă fără întreruperi”, a declarat Dr. Thomas Sedran, Vicepreședinte Consiliul de Administrație Opel. „Noul nostru motor diesel de 1,6 litri va stabili noi standarde în domeniul rafinamentului, performanţei şi al protecţiei mediului. Până la finalul acestui an vom fi lansat trei generaţii complet noi de motoare pe benzină şi diesel, ca parte a programului de dezvoltare a 23 de modele şi 13 sisteme de propulsie noi până în 2016.”

    Noul motor diesel de 1,6 litri şi unitatea sa de comandă inovatoare au fost proiectate în întregime în cadrul companiei, de către o echipă globală de ingineri din Torino, Ruesselsheim şi SUA. Acestă abordare a asigurat o optimizare cuprinzătoare a sistemelor, începând din primele momente ale procesului de proiectare. Începând cu primăvara anului 2013, motorul CDTI ECOTEC de 1,6 litri va fi fabricat în cadrul aceleiaşi „flex plant” ca şi noul motor pe benzină de 1,6 litri, la Szentgotthard, în Ungaria.

    Sursa: Opel Romania / Auto Aiss Focsani


    18 ianuarie 2013, ora 08:24 

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.