.
  • Victorie dublă pentru Opel: modelele ADAM şi Ampera au obţinut premiul 'Auto Trophy'

    • Cititorii revistei „Auto Zeitung” din Germania au votat Opel ADAM cel mai bun  autovehicul de oraş
    • Hat-trick pentru Ampera: cea de-a treia victorie succesivă la categoria autovehicule electrice
    • Opel Mokka ocupă locul trei în segmentul de autovehicule SUV accesibile


    Rüsselsheim/Duesseldorf. Opel a obţinut o victorie răsunătoare la ediţia cu numărul 25 a premiilor acordate prin votul cititorilor revistei „Auto Zeitung”. Noul model şic urban ADAM, le-a cucerit inimile şi a câştigat popularul premiu „Auto Trophy” la categoria autovehicule de oraş. În acelaşi timp, Opel Ampera a înregistrat cea de-a treia victorie succesivă, revoluţionarul model fiind declarat câştigător la categoria autovehicule electrice. Şi modelul Opel Mokka s-a situat pe podium (locul al treilea) la categoria autovehicule SUV accesibile, modelele cu preţuri de vânzare mai mici de 30.000 de euro. Peste 110.000 de cititori care au participat la această competiţie deschisă publicului larg şi-au desemnat favoriţii la treizeci de categorii diferite. Votanţii au avut de ales din patru sute de modele de autovehicule.

    Încântătorul ADAM a luat cu asalt scena auto şi a câştigat la categoria nou creată a autovehiculelor de oraş, plasându-se cu mult înaintea principalelor modele concurente. Obţinând 30 de procente din totalul voturilor, ADAM a devansat modelele VW Up şi Skoda Citigo, care au coborât pe locurile doi şi trei (cu 26,3 şi respectiv 8,9 procente). Şi modelul Ampera, un învingător consacrat, a înregistrat o victorie răsunătoare. Acesta a devansat cu cel puţin patru procente modele concurente din segmentul premium, precum autovehiculul electric Mercedes SLS AMG (15,2 procente) şi Audi R8 e-tron (14,9 procente).

    Dr. Thomas Sedran, Vicepreşedinte Strategie a primit premiile în numele Opel în prezenţa a 250 de invitaţi la centrul Duesseldorf Classic Remise. Sedran s-a declarat încântat de cea mai bună performanţă a mărcii Opel la premiile Auto Trophy din ultimul deceniu.

    „Autovehiculele noastre premiate, ADAM, Ampera şi Mokka, au personalităţi puternice care le-au făcut să iasă întotdeauna în evidenţă. Toate trei sunt de o importanţă strategică pentru Opel, deoarece sunt reprezentante ale mobilităţii viitorului, care este ecologică, dar şi distractivă, făcând accesibile tehnologiile inovatoare.”

    Opel ADAM: autovehiculul de oraş campion al personalizărilor
    Odată cu lansarea modelului ADAM, ale cărui comenzi au început în luna octombrie, Opel îşi face loc în segmentul A, aflat în plină dezvoltare. ADAM, un agil autovehicul cu trei uşi şi o lungime de doar 3,70 metri, oferă peste 30.000 de opţiuni de personalizare exterioară. Acest lucru îl face un adevărat campion al individualizării. În interiorul autovehiculului, patru persoane se bucură de un spaţiu confortabil. Interiorul poate fi personalizat în funcţie de preferinţe cu o gamă largă de culori, ornamente, capitonaje elegante ale plafonului şi efecte de lumină. În plus, modelul ADAM este echipat cu tehnologii premium care se regăsesc de obicei numai la segmentele superioare. Acestea includ IntelliLink, noul sistem infotainment integrat la bord, care transformă modelul ADAM în autovehiculul de mici dimensiuni cu cea mai bună conectare. De asemenea, ADAM este singurul autovehicul din segmentul său proiectat şi construit în Germania (la fabrica din Eisenach).

    Opel Ampera: autovehiculul exclusiv electric ce poate fi condus oriunde, oricând
    Opel Ampera este de departe cel mai bine vândut autovehicul electric din Germania şi din Europa. Motorul electric de 111 kW/150 cp montat pe „Maşina Anului 2012” este alimentat de o baterie litiu-ion de 16 kWh. În funcţie de stilul de conducere şi de condiţiile de drum, autovehiculul poate parcurge o distanţă cuprinsă între 40 şi 80 km fără a produce emisii poluante, funcţionând numai pe baza energiei furnizate de baterie. Ampera este în permanenţă propulsat cu energie electrică. În modul de autonomie extinsă, care se activează de fiecare dată când bateria a ajuns la nivelul minim de încărcare, motorul pe benzină de 1,4 litri, care dezvoltă o putere de 63 kW/86 cp, antrenează un generator care furnizează energie unității electrice de propulsie. Funcţia de extindere a autonomiei permite parcurgerea a 500 de kilometri fără a fi nevoie de o reîncărcare a bateriei.


    Sursa: Opel Romania / Auto Aiss Focsani


    joi, 22 noiembrie 2012, 08:36

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.