.
  • Patru echipe, noua victorii, 839 de puncte si doua titluri



    • Final de sezon 2012 pentru Campionatul Mondial de Formula 1. Sebastian Vettel incheie Marele Premiu al Braziliei pe locul 6, rezultat care il propulseaza in topul clasamentului ca lider mondial.
    • Sebastian Vettel obtine pentru a treia oara consecutiv titlul de campion mondial in Formula 1, la o saptamana dupa ce echipa Red Bull Racing – Renault isi adjudecase deja titlul de campion mondial in clasamentul constructorilor, dupa etapa de F1 din Austin, USA.

    Renault l-a condus pe Sebastian catre cel de-al treilea titlu mondial si catre cele 26 de victorii si 36 de pole positions care ii completeaza palmaresul.

    Rezultatul exceptional obtinut de Vettel reprezinta al 10–lea titlu pentru un pilot motorizat de Renault. 7 piloti au castigat pana in prezent titlul mondial cu o echipa propulsata de un motor Renault, primul fiind Nigel Mansell (Williams) in 1992, urmat de Alain Prost (1993, Williams), Michael Schumacher (1995, Benetton), Damon Hill (1996, Williams), Jacques Villeneuve (1997, Williams) si Fernando Alonso (2005 et 2006, Renault). Sebastian Vettel completeaza seria campionilor cu 3 victorii in 2010, 2011 si 2012 cu Red Bull Racing.

    Kimi Raikkonen (Lotus F1 Team) a trecut linia de sosire in pozitia a zecea, asigurandu-si locul al treilea in clasamentul pilotilor, fiind si singurul pilot care a finalizat in acest sezon toate mansele. Coechipierul sau Romain Grosjean nu a terminat cursa, dar incheie campionatul in pozitia a opta in clasamentul individual. Echipa Lotus F1 se plaseaza astfel pe locul al patrulea in campionatul constructorilor cu un scor de 303 puncte, o victorie si noua podiumuri.

    Williams F1 Team a inregistrat un dublu abandon la Marele Premiu al Braziliei, dar cu o victorie si cu cele 76 de puncte obtinute pe parcursul campionatului, se plaseaza pe pozitia a opta in clasamentul constructorilor, un rezultat promitator pentru primul an in care echipa Williams-Renault are aceasta noua formula de parteneriat. Pastor Maldonado a inregistrat 45 de puncte, clasandu-se in pozitia a 15-a in clasamentul individual, iar Bruno Senna cu 31 de puncte ocupa locul 16.

    Ultima cursa a sezonului aduce o mare bucurie pentru Caterham F1 Team. Vitaly Petrov termina pe locul 11, ce a permis echipei anglo-malaieziene sa ocupe pozitia 10 in clasamentul constructorilor pentru al doilean an consecutiv. Vitaly termina pe locul 19 in clasamentul pilotilor si Heikki Kovalainen pe locul 22.

    Jean-François Caubet, Director General Renault Sport F1 declara:
    Il felicitam pe Sebastian Vettel pentru performanta sa de astazi si pentru al treilea titlu mondial consecutiv castigat. Suntem incantati ca am contribuit la un nou succes al unui pilot propulsat de un motor Renault si, desigur, al partenerilor nostri Red Bull Racing” “De asemenea, dorim sa adresam felicitari partenerilor nostri Lotus F1 Team, Williams F1 Team si Caterham F1 Team. Datorita tututor celor patru parteneri am obtinut noua victorii si un total de 839 puncte. In ultimele etape, cele patru echipe au reusit pozitionarea in top 10 in clasamentul constructorilor. Suntem mandri de acest bilant final dar si de reusita de a obtine de trei ori consecutiv titlul de campion mondial alaturi de Red Bull Racing - Renault. Am traversat un an dificil, dar unul care a adus rezultate remarcabile”. 


    Sursa: Renault Romania / Auto Sima Beyer Focsani


    miercuri, 28 noiembrie 2012, 11:29 

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.