.
  • Cele mai importante cinci sfaturi oferite de Chevrolet tinerilor şoferi la cumpărarea unui autovehicul




    • Alain Meniu, pilotul de curse WTCC, oferă sfaturi referitoare la cumpărarea autovehiculelor pentru adolescenţi


    Atunci când îşi aleg primul autovehicul, şoferii tineri vor prioritiza stilul, sistemele infotainment şi viteza maximă în procesul de achiziţie, în timp ce părinţii se vor concentra în mod firesc pe siguranţă, costuri de funcţionare şi fiabilitate.

    Oricât de tentant ar fi să cheltuiţi mulţi bani pe un model sport puternic ca primul autovehicul al fiului sau fiicei, dat fiind că au o experienţă de conducere limitată, este mai bine ca şoferii tineri să conducă un autovehicul de oraş practic sau un autoturism de dimensiuni mici. Copiii dumneavoastră vă vor fi recunoscători, iar costurile de funcţionare nu vă vor afecta prea mult pe termen lung.

    „Până la 22 de ani am condus maşina părinţilor mei, care era din punct de vedere calitativ la ani-lumină distanţă de automobilul Chevrolet sigur şi fiabil, pe care îl am astăzi,” spune pilotul Alain Menu, membru al echipei Chevrolet participante la Campionatul Mondial de Turisme.
    „Condusul cu viteză nu este periculos în sine, dar trebuie să fii extrem de alert la volan, în special în oraş şi pe timp de noapte.
    „Fie că mă lupt pentru a obţine locul întâi pe pista de curse sau mă deplasez în maşină cu familia, siguranţa rutieră are o importanţă vitală. Ca părinte, ştiu cât de importante sunt dotările de siguranţă atunci când vreau să achiziţionez un autovehicul şi le sfătuiesc şi pe celelalte familii să discute despre acest lucru atunci când cumpără primul autovehicul al copiilor lor.”

    Cele mai importante cinci sfaturi oferite de Chevrolet tinerilor şoferi la cumpărarea unui autovehicul:

    Siguranţa
    Concentraţi-vă atenţia asupra autovehiculelor cu echipamente de siguranţă, precum airbaguri, sistem de antiblocare a roţilor la frânare şi dispozitive de pretensionare a centurilor de siguranţă. Modelele mai noi de autovehicule au airbaguri tip cortină şi airbaguri suplimentare pentru zona toracelui şi a abdomenului, integrate în scaune şi sistem de control electronic al stabilităţii. Dacă vă permite bugetul, luaţi în considerare autovehiculele cu punctaje de patru sau cinci stele la testele de siguranţă efectuate în cadrul Programului European de Evaluare a Autovehiculelor Noi (EuroNCAP). Puteţi găsi informaţii referitoare testele de impact pe pagina web a EuroNCAP.

    Lista de dotări
    Verificaţi dotările standard ale autovehiculului şi vedeţi dacă satisfac nevoile adolescentului dumneavoastră. Fie că este vorba de un portbagaj mare pentru echipamente sport, un scaun ortopedic sau un sistem de navigaţie prin satelit ca să fiţi sigur că tânărul şofer nu se rătăceşte, există numeroase dotări care îl vor ajuta în fiecare zi.

    Consumul de carburant
    Mare nu înseamnă mereu mai bun. Deşi este posibil să vi se pară că un autovehicul mai mare este mai bun, va consuma mai mult carburant. Dacă are nevoie de autovehicul pentru a merge la şcoală sau la evenimente sportive, kilometrii se vor acumula rapid, deci vă sfătuim să căutaţi un autovehicul cu consum redus de carburant, pentru a diminua costurile alimentării acestuia.

    Achiziţie sigură
    Evaluarea aspectului exterior al unui autovehicul rulat este uşor de efectuat, dar verificarea stării componentelor mecanice ale acestuia constituie un aspect important. Solicitaţi-i unui mecanic calificat să efectueze o inspecţie înainte de achiziţie, pentru a vă asigura că frânele, roţile şi celelalte elemente ale autovehiculului prezintă un nivel de siguranţă corespunzător. Chevrolet se asigură că toate autovehiculele sale respectă standarde riguroase de producţie, ce acoperă toate aspectele, de la motor la vopsea.

    Împărţiţi cheltuielile
    Înainte de achiziţia unui autovehicul, implicaţi-l pe tânărul şofer în toate aspectele legate de finanţarea unui autovehicul, de la asigurare la plăţile curente. Orice autovehicul aţi achiziţiona, acesta trebuie să se poată încadra în bugetul familiei dumneavoastră. Este posibil ca autovehiculul dumneavoastră să aibă o durată lungă de viaţă, deci ţineţi cont de costurile de funcţionare şi intervalele de service.

    Autovehicule mici – atracţie garantată!
    Mulţi tineri se confruntă cu dilema dimensiunilor autovehiculului. Modelul Chevrolet Aveo de dimensiuni mici pune la îndoială ideile preconcepute conform cărora autovehiculele mici sunt fie la modă, fie practice: Chevrolet Aveo împacă şi moda şi partea practică. Fiind echipat cu sistem de control electronic al stabilităţii, Aveo oferă şi un nivel de siguranţă remarcabil.

    Chevrolet Aveo a primit un punctaj de cinci stele în cadrul testelor EuroNCAP, rezulatele obţinute clasându-l printre cele mai sigure autovehicule din segmentul său.

    În cazul în care căutaţi un autovehicul de dimensiuni mai mari, modelele Chevrolet Cruze, Captiva, Orlando şi Malibu au primit prestigiosul punctaj de cinci stele la testele EuroNCAP.


    Sursa: Chevrolet Romania / Auto Aiss Focsani


    vineri, 9 noiembrie 2012, 08:21   

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.