.
 • Anim’est 2012: Institutul Goethe şi Opel prezintă o retrospectivă a filmului de animaţie german din 1990 până azi  •     Festivalul internaţional de animaţie se află la a 7-a ediţie
  •     Opel oferă premiul pentru Cel mai bun Film de Scurt Metraj
  Bucureşti. Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, înfiinţat în 2006, cel mai  important festival de film de animaţie din România, a devenit, pe parcursul ultimilor cinci ani, unul dintre reperele culturale din Capitală şi unul dintre cele mai relevante festivaluri de film de animaţie din Europa Centrală şi de Est.

  Germania este ţara invitată a ediţiei din 2012, desfîşurată între 5 şi 14 octombrie. Partener tradiţional al evenimentului, Opel oferă şi în acest an premiul pentru Cel mai bun Film de Scurt Metraj şi, alături de Institutul Goethe, prezintă retrospectiva filmului de animaţie german din 1990 până azi.

  Festivalul are şase secţiuni competitive: lung metraj internaţional, scurt metraj internaţional, film românesc, film studenţesc, videoclip & advertising, balkanimation – deschisă filmelor din Albania, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croaţia, FIRO Macedonia, Grecia, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia - şi secţiunea Animash (ex-Mozaic), rezervate proiecţiilor cu cele mai noi şi mai hot filme de animaţie ale momentului, premiate la festivalurile de film importante din lume. Acestora li se adaugă în fiecare an secţiuni speciale, dedicate celor mai importante industrii de film naţionale din Europa şi din lume, celor mai importante şcoli de film de animaţie, unor studiouri care au realizat filme multi-premiate la festivaluri internaţionale de film, unor festivaluri de profil importante din Europa, precum şi unor animatori consacraţi.

  Misiunea Anim'est de resuscitare şi de promovarea a filmului românesc de animaţie se face simţită prin premiile şi participările la festivaluri şi evenimente de film din ţară şi de peste hotare obţinute de animatori români debutanţi în competiţia autohtonă a festivalului (Marius Pandele, Liviu Bărbulescu, Cecilia Felmeri, Andreea Bogdan, Bertoti Attila).

  Sursa: Opel Romania / Auto Aiss Focsani


  vineri, 12 octombrie 2012, 10:16

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.