.
  • Salonul Auto de Autovehicule Comerciale IAA 2012: Opel prezintă portofoliul de modele actualizat



    • Soluţii speciale în domeniu: colaborare cu experţi certificaţi în conversia caroseriei
    • Un plus de siguranţă: funcţii de fixare a încărcăturii şi şasiuri avansate
    • Movano: 188 de variante pentru toate nevoile
    • Combo: generaţie nouă, cu cele mai buni valori din clasă pentru punctele cheie
    • Vivaro: un profesionist cu experienţă, având succes în toată Europa
    Rüsselsheim/Hanovra. Opel prezintă cel mai modern şi flexibil portofoliu de autovehicule comerciale uşoare oferit de marcă până în prezent la Salonul Auto de Autovehicule Comerciale IAA 2012 din Hanovra (20 - 27 septembrie), ce include generaţiile actuale ale modelelor Movano, Vivaro şi Combo. Pe lângă o gamă diversă de variante şi conversii din fabrică, Opel oferă soluţii speciale în parteneriat cu experţi certificaţi în conversia caroseriei. Unele dintre aceste modele speciale vor fi expuse la standul Opel, D22, din Hala 12. Cinci versiuni Combo (inclusiv o autoutilitară frigorifică şi un model panel van cu echipamente pentru spălat), trei modele Vivaro (de exemplu, un panel van cu puncte de fixare a încărcăturii) şi cinci modele Movano (inclusiv o versiune box body cu cadru coborât şi o autobasculantă cu basculare spre spate pentru servicii publice, cu tracţiune integrală) oferă o perspectivă asupra diferitelor posibilităţi de utilizare a autovehiculelor comerciale Opel din categoria cu masă maximă admisă de până la 4,5 tone.

    Ce e mai bun pentru fiecare domeniu: de la tracţiune integrală până la autoutilitară frigorifică

    Gama largă de variante Opel Movano, Vivaro şi Combo disponibile din fabrică răspunde practic tuturor necesităţilor de transport şi tipurilor de utilizare.

    Şi Opel merge chiar mai departe, asigurând soluţii pentru nevoi comerciale şi de utilizare foarte speciale. Pentru a asigura un nivel maxim de calitate al autovehiculelor Opel integrând echipamente individuale şi personalizate, compania colaborează cu specialişti renumiţi şi certificaţi în domeniul soluţiilor speciale şi al conversiilor. De exemplu, modelul Movano va fi prezent la standul Opel din Hanovra sub forma unei autobasculante cu basculare spre spate şi tracţiune integrală. Oberaigner, compania specializată în tracţiune integrală, a construit sistemul.

    Cu gama sa largă de modele şi o ergonomie de excepţie, modelul Movano reprezintă, de asemenea, baza auto ideală pentru operaţiuni de urgenţă şi servicii pentru nevoi speciale de mobilitate. Pentru pompieri este disponibilă o autospecială echipată cu pompă portabilă pentru stingerea incendiilor construită de Furtner & Ammer, iar OSV (Autovehicule Speciale Opel), o filială a companiei Opel, a construit o conversie specială pentru poliţie a modelului Movano Combi, cu două scaune rotative.

    Versiunea Combo cu echipamente pentru spălare de la Bott şi autoutilitara frigorifică vor fi disponibile, de asemenea, la standul Opel. Sistemul de refrigerare de la Wükaro este cuprinzător, incluzând detalii şi soluţii bine-gândite. În funcţie de nevoile individuale, sistemul de răcire este disponibil ca sistem integrat sau ca sistem de răcire prin plafon. Printre accesoriile opţionale se numără panourile de protecţie, podelele false şi şinele de fixare a încărcăturii.

    Siguranţa pe primul loc: încărcătura este fixată corespunzător

    Siguranţa joacă un rol extrem de important, în special în timpul unei zile de lucru obişnuite. Măsurile preventive optime încep cu fixarea corespunzătoare a încărcăturii. Scările pentru acoperiş, suprafeţele anti-alunecare pentru podea şi benzile de fixare universale sunt disponibile standard cu furgoanele Opel sau pot fi comandate ca echipamente speciale. Împreună cu experţii în conversii, Opel are pregătită soluţia potrivită în funcţie de nevoile fiecărui domeniu de utilizare. De exemplu, Bott echipează varianta panel van compactă a modelului Combo cu echipamente de service, în timp ce Würth integrează aceste echipamente în varianta panel van a modelului Movano. La Salonul Auto IAA din Hanovra poate fi văzut un ansamblu special de fixare a încărcăturii de la VanyCare pentru varianta Vivaro panel van cu cabină dublă. Furgonul este, de asemenea, disponibil cu soluţii de interior Sortimo. Numeroasele sisteme de organizare pot fi reglate individual şi asigură o zonă de încărcare ordonată. Astfel, toate lucrurile rămân la locul lor, chiar şi în timpul manevrelor de conducere bruşte, fără instrumente sau materiale de lucru care să se deplaseze în interiorul autovehiculului sau să-i modifice centrul de greutate.

    Opel Movano: consum redus cu până la 9%

    Autovehicul de transport de marfă perfect dintre cele 3 propuneri Opel îşi face apariţia la salonul auto în postura de model nou, câştigător de premii. La sfârşitul lunii iulie, modelul Movano s-a situat pe podiumul câştigătorilor premiului german pentru autovehicule comerciale din 2012 acordat de revista germană Industrial Trade, surclasând mulţi concurenţi de valoare. Această poziţie excelentă se bazează în special pe cele mai noi actualizări şi îmbunătăţiri aduse de Opel în procesul continuu de actualizare a modelelor. Datorită unei game de îmbunătăţiri printre care se numără cele aduse motorului, consumul de carburant ar putea fi redus suplimentar, un factor cheie pentru antreprenori şi cei pentru care costurile operaţionale sunt foarte importante. Motoarele diesel CDTI de 2,3 litri cu puteri de 74 kW/100 cp şi 92 kW/125 cp sunt disponibile standard cu transmisie manuală cu 6 trepte de viteză şi prezintă modificări aduse pompelor de ulei şi de direcţie, precum şi componentelor electronice ale motorului. Împreună cu pneurile cu rezistenţă redusă la rulare, acest lucru duce la o reducere considerabilă a consumului de carburant şi a emisiilor de CO2, cu 9% faţă de modelul anterior: 7,8 litri de motorină per 100 km şi 205 g de CO2/km în cazul variantelor Movano panel van de 100 cp şi 125 cp cu tracţiune pe puntea faţă.

    Modelul Opel Movano asigură cea mai mare gamă de variante de caroserie de pe piaţa autovehiculelor comerciale uşoare – 188 în total – oferind o versiune potrivită pentru practic fiecare tip de utilizare specifică clientului. Gama include variante panel van disponibile în 4 lungimi şi 3 înălţimi ale acoperişului, versiuni combi, autoşasiu şi crew cab, precum şi modele autoplatformă. Sunt disponibile, de asemenea, autovehicule care sunt echipate astfel încât să fie adecvate pentru conversii sau optimizări speciale, iar unele versiuni speciale - precum dropside, basculantă sau autobuz - sunt disponibile din fabrică.

    Opel Combo: 108 variante pentru toate nevoile

    „Varianta potrivită pentru fiecare profil de utilizare” – acest moto se aplică tuturor autovehiculelor comerciale Opel. Iar noul Opel Combo face mai mult decât să respecte acest slogan, oferind un total de 108 variante. Pe lângă această mare varietate de modele, a treia generaţie a modelului Combo oferă un portofoliu de sisteme de propulsie moderne (cu 6 motoare pe benzină, diesel şi GNC), precum şi cele mai bune rezultate din clasa sa în materie de funcţionalitate şi utilitate – criterii cheie pentru a impune noi standarde în segmentul B european de furgoane.

    Gama variată de modele Opel Combo răspunde unui număr mare de nevoi individuale ale clienţilor. Cuprinde două versiuni de bază, cu ampatament scurt şi lung (2.755/3.105 mm). Ambele tipuri sunt disponibile ca furgoane panel van sau într-o versiune furgon cu 5 - 7 locuri pentru transportul pasagerilor. Variantele cu ampatament scurt pot fi comandate şi cu plafon standard sau înălţat. Astfel gama de modele Opel Combo asigură o bază flexibilă pentru utilizare profesională în afaceri sau în industrie, precum şi pentru utilizare ca autovehicul de familie şi recreaţional, versatil şi multifuncţional.

    Versiunea panel van asigură valori impresionante în punctele cheie: sarcină utilă (de până la o tonă – include şi greutatea şoferului), capacitate de încărcare (până la 4,6 m3), sarcină admisă pe puntea spate (până la 1,45 tone), lungime de încărcare (3.400 mm cu scaunul pasagerului din faţă pliat), înălţime de încărcare (1550 mm), deschidere uşă spate (înălţime/lăţime: 1.455/1.231 mm) şi cea mai mică înălţime a pragului de încărcare (545 mm).

    Noul Opel Combo oferă o gamă variată şi competitivă de sisteme de propulsie, incluzând patru motoare diesel, un motor pe benzină şi o unitate GNC (gaz natural comprimat), aceasta din urmă funcţionând pe benzină sau gaze naturale. Toate motoarele pe benzină şi diesel sunt disponibile în varianta ecoFLEX ecologică şi cu consum extrem de redus de carburant, cu tehnologie Start/Stop. Pe lângă consumul redus de carburant, intervalele lungi de service şi costurile de întreţinere reduse contribuie la eficienţa economică ridicată a noii generaţii a modelului Combo.

    Opel Vivaro: o jumătate de milion de autovehicule puternice pentru toate situaţiile

    Calităţile modelului Opel Vivaro sunt de necontestat şi şi-au dovedit eficienţa de nenumărate ori. Cu peste 500.000 de unităţi construite de la începutul producţiei în 2001, este unul dintre cele mai populare furgoane din clasa sa (masă totală admisă de până la 2,9 tone). La fel ca Opel Combo şi Movano, modelul Vivaro este disponibil, de asemenea, într-o gamă largă de variante: furgon, versiuni combi, autobuze pentru transport de pasageri şi furgoane recreaţionale. Expertul în materie de încărcătură îmbină cabina caracteristică cu plafon de mari dimensiuni cu un caracter practic şi consum redus de carburant. Modelul Vivaro are o capacitate de încărcare maximă de până la 8,4 m3, o sarcină utilă de până la 1.207 kg şi poate transporta în mod confortabil până la nouă pasageri. Este disponibil cu două ampatamente, două înălţimi ale acoperişului şi 5 versiuni de bază (panel van, Combi, Tour, Life, autoplatformă).

    Modelul Opel Vivaro este propulsat exclusiv de motoare diesel Euro 5 cu emisii deosebit de reduse, prevăzute cu filtru de particule diesel, dotare standard. Acest lucru înseamnă că modelul Vivaro se califică pentru autocolantul verde pentru emisii, permiţându-i accesul în toate zonele cu emisii reduse. Motorul 2.0 CDTI este disponibil în variantele de putere 66 kW/90 cp şi 84 kW/115 cp.


    Sursa: Opel Romania / Auto Aiss Focsani




    joi, 13 septembrie 2012, 09:25

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.