.
  • Chevrolet Malibu aduce legendarul design american pe pieţele din toată lumea


    • Design optimizat pentru reducerea coeficientului aerodinamic şi un interior silenţios
    • Spaţiu generos şi volum mare de încărcare, sisteme avansate de divertisment
    • În România modelul este disponibil cu motorul diesel de 2 l şi o putere de 160 CP
    • Modelul Malibu a fost proiectat şi configurat pentru a oferi o ţinută de drum sigură şi confortabilă

    Chevrolet Malibu este cea mai longevivă gamă de modele din clasa medie din industria auto, lansată în anul 1964. De la modelele hot rod la autovehiculele de poliţie, la decapotabile și până la sedan-urile de dimensiuni medii de pe străzile americane, nu există multe autovehicule de dimensiuni medii care să fi atras un număr atât de mare de persoane precum modelul Chevrolet Malibu. Noul Malibu este primul model sedan Chevrolet din clasa medie destinat cu adevărat pieţei mondiale, fiind totodată prima ediţie a modelului care va fi lansată în Europa.

    „Malibu este noul vârf de lance al mărcii Chevrolet, destinat pieţei europene, şi unul dintre cele zece modele noi lansate într-un interval de numai 18 luni” , a declarat Susan Docherty, Preşedinte şi Director General al Chevrolet Europe. „Este un autoturism cu design fantastic, care le oferă clienţilor un stil american unic, rafinament şi siguranţă de cinci stele.”

    Clienţii care cumpără un autovehicul sedan din clasa medie sunt interesaţi de calitate, fiabilitate şi durată lungă de viaţă. Achiziţionând un model Malibu, aceştia vor beneficia de un autovehicul polivalent la un preţ avantajos. Clienţii vor aprecia designul său expresiv, numeroasele funcţii de confort, precum şi caracteristicile de manevrabilitate rafinate oferite de acest model.

    O mare pondere a clienţilor din acest segment este reprezentată de companiile care îşi echipează flotele cu autovehicule sedan din clasa medie. Marea majoritate a modelelor Malibu ce vor fi comercializate în Europa vor fi echipate cu un motor diesel, acest tip de motor situându-se în topul preferinţelor cumpărătorilor.



    Siluetă puternică şi agilă

    Cu un ampatament de 2.737 mm şi o lăţime totală de 1.855 mm, Chevrolet Malibu are o postură atletică bine definită. Partea frontală este dominată de grila dublă specifică mărcii Chevrolet, ce evidenţiază papionul amplasat central, precum şi de forma proeminentă a capotei motorului. Aspectul impunător este completat de către farurile cu halogen sau xenon care se întind înspre partea din spate.

    Forma exterioară a modelului Malibu este definită de linia distinctă a caroseriei ce se întinde de-a lungul întregului autovehicul, de aripile spate atletice şi de lămpile spate puternice specifice modelului Camaro. Jantele din aliaj cu dimensiuni de 17 sau 18 inch se încadrează perfect în pasajele roţilor, distanţa între roată şi caroserie fiind mică.

    Liniile elegante ale modelului Malibu sunt egalate de caracteristicile sale aerodinamice remarcabile. Un spoiler prevăzut cu o lampă de frână cu tehnologie LED montată central la înălţime, integrat în capota portbagajului, deviază fluxul de aer peste partea din spate a autovehiculului. De asemenea, modelul Malibu a fost izolat complet împotriva zgomotului produs de vânt la înaintare, cel produs de motor şi împotriva vibraţiilor.

    La interior, noul Malibu oferă o ambianţă confortabilă şi rafinată. Acesta dispune de un post de conducere dublu specific mărcii Chevrolet şi de un panou central de instrumente pe care este amplasat un ecran color tactil de şapte inch (pentru nivelurile superioare de echipare).

    Panoul de instrumente amplasat în partea mediană se prelungeşte în mod natural înspre panourile portierelor, în timp ce forma ramelor celor două cadrane seamănă cu cea a modelului Camaro. Tehnologia pe bază de tuburi luminoase este utilizată în diferite zone ale postului de conducere pentru a produce lumina de fundal de culoare albastru-gheaţă, specifică mărcii Chevrolet. Aceasta include banda decorativă neagră, cu accente cromate, care se desfăşoară de-a lungul întregului panou de instrumente.

    Spaţiu interior, variante de sisteme de divertisment

    Chiar şi pasagerii înalţi se vor simţi confortabil, modelul Malibu oferind un spaţiu pentru zona capului de 991 mm (locurile din spate: 952 mm), spaţiu pentru picioare de 1.069 mm (locurile din spate: 946 mm) şi un spaţiu pentru umeri de 1.461 mm (locurile din spate: 1.450 mm). Portbagajul are o capacitate de 545 litri; zona de încărcare poate fi extinsă prin rabatarea fracţionată (60/40) a spătarului banchetei din spate.

    Printre soluţiile inteligente de depozitare, disponibile standard pentru nivelurile superioare de echipare, se numără şi spaţiul ascuns în spatele ecranului tactil de şapte inch pliabil. Sticlele de băuturi de un litru pot fi depozitate în buzunarele amplasate pe uşi, în timp ce torpedoul de mari dimensiuni de pe panoul de instrumente din partea mediană este ideal pentru depozitarea diferitelor obiecte personale.

    Scaunele din dotarea modelului Malibu contribuie semnificativ la sporirea confortului în timpul călătoriei, fiind validate prin teste rutiere complexe realizate în mai multe zone de pe întreg globul. Puteţi ajunge imediat la poziţia ideală de şedere datorită volanului cu reglare pe înălţime şi în adâncime, disponibil pentru nivelurile de echipare superioare, şi cursei scaunului de 266 mm pe lungime şi de 60 mm pe înălţime.

    În funcţie de nivelul de echipare, tapiţeria scaunelor este fie o combinaţie negru jet şi titan, fie de culoare negru jet. Variantele de echipare superioare dispun de scaune încălzite reglabile electric, cu funcţie de memorare, suport lombar şi tapiţerie sport din piele. Scaunele disponibile pentru versiunile de echipare intermediare sunt prevăzute cu inserţii din material textil, în timp ce versiunile de bază sunt echipate cu scaune cu tapiţerie din material textil cu inserţii din material textil moale.

    Şi pentru sistemele de divertisment există trei niveluri de echipare. În cazul nivelelor de echipare superioare, sistemul audio cu CD player este conectat la un ecran color tactil de şapte inch şi la cele nouă difuzoare premium. Ecranul este utilizat pentru mai multe funcţii, inclusiv funcţiile opţionale de navigaţie şi de vizualizare a de fotografiilor, şi permite conectarea wireless a telefoanelor mobile prin intermediul tehnologiei Bluetooth, pentru utilizarea acestora în modul hands-free, cu comenzi vocale. Funcţiile sistemului audio pot fi accesate prin intermediul comenzilor de pe volan.

    Panoul central de instrumente pentru variantele de echipare medie şi superioară este prevăzut cu un port USB şi o mufă auxiliară pentru conectarea iPod-urilor şi a altor playere MP3.

    Două motoare puternice şi rezistente

    În Europa, Chevrolet Malibu poate fi comandat cu un motor pe benzină sau diesel, ambele cu patru cilindri. În România se va comercializa varianta diesel.

    Motorul diesel este produs la Kaiserslautern, Germania, şi dispune de sistem de injecţie common rail la înaltă presiune, doi arbori cu came în chiulasă şi un turbocompresor cu geometrie variabilă avansat, prevăzut cu intercooler.

    Acesta dezvoltă o putere de 160 cp la 4.000 rpm şi generează un cuplu maxim de 350 Nm la 1.750 rpm, datorită acestora modelul Malibu putând atinge o viteză maximă de 213 km/h. În combinaţie cu transmisia manuală, unitatea diesel are un consum de 5,1 litri/100 km în regim mixt.

    Motorul pe benzină dezvoltă o putere de 167 cp la 5.800 rpm, permiţând autovehiculului să atingă o viteză maximă de 204 km/h şi 100 km/h în 9,5 secunde în combinaţie cu o transmisie manuală. Cuplul maxim de 225 Nm este atins la o turaţie de 4.600 rpm. În regim mixt, consumul de carburant al acestui motor este de 7,8 litri/100 km.

    Atât motorul pe benzină de 2,4 l, cât şi cel diesel de 2 l pot funcţiona împreună cu o transmisie automată sau o transmisie manuală, ambele cu 6 trepte de viteză. Transmisia automată cu 6 trepte de viteză este echipată cu funcţia de schimbare manuală a treptelor (DSC), care permite şoferului să schimbe treptele de viteză manual. Transmisia adaptivă include o funcţie de frânare automată pe drum înclinat, care comandă menţinerea unei trepte de viteză inferioare în cazul în care autovehiculul decelerează sau rulează liber pe un drum în pantă.

    Conducere dinamică, manevrabilitate sigură


    La drum întins, şoferii modelului Malibu vor aprecia caracteristicile dinamice excelente ale autovehiculului. Elementele fundamentale care asigură o ţinută de drum sigură şi confortabilă a modelului Malibu sunt ecartamentul mare (faţă: 1.583 mm; spate: 1.585 mm), caroseria autoportantă compactă, suspensia faţă McPherson cu eficienţă dovedită şi suspensia spate multibraţ.

    Noul Malibu este echipat cu un sistem de direcţie ZF, cu caracteristici ale unei direcţii neutre şi o aderenţă excelentă, chiar şi în virajele foarte strânse. Toate variantele vor fi dotate cu servodirecţie electrică montată pe cremalieră, funcţia de asistare la pornirea în rampă şi frână de parcare electrică. Un senzor de parcare montat în bara de protecţie spate este prevăzut standard pentru nivelurile de echipare superioare şi opţional pentru nivelurile de echipare medii. În plus, nivelurile de echipare medii şi superioare vor fi prevăzute cu un tempomat acţionat prin intermediul comenzilor de pe volan.

    Modelul Malibu dispune de discuri de frână ventilate de 16 inch în partea din faţă şi discuri de frână pline în partea din spate, prevăzute cu etriere din aluminiu, care furnizează o forţă de frânare puternică atunci când este nevoie. Gama extinsă de sisteme electronice standard de control al şasiului include: Controlul electronic al stabilităţii, Controlul tracţiunii, Sistemul de antiblocare la frânare cu patru canale şi Distribuţia electronică a forţei de frânare, Sistemul de asistare la frânare şi Sistemul de asistare la supraîncălzirea frânelor.

    Siguranţă fără compromisuri

    Siguranţa remarcabilă oferită de modelul Malibu nu este asigurată exclusiv de sistemele sale electronice de asistenţă. Structura de rezistenţă a caroseriei a fost proiectată pentru a asigura un nivel ridicat de rigiditate, încorporând zone de deformare în partea din faţă şi din spate care să absoarbă energia de impact.

    Punctajul maxim de cinci stele obţinut la testele de impact realizate în cadrul Programului European de Evaluare a Autovehiculelor Noi (EuroNCAP) dovedeşte faptul că noul Malibu este unul dintre cele mai sigure autovehicule din segmentul său.

    Toate variantele disponibile pentru Europa vor fi echipate cu şase airbaguri, inclusiv airbaguri frontale cu declanşare în două trepte, airbaguri pentru şofer şi pasagerul din faţă, airbaguri pentru zona toracică/pelvis montate în scaunele din faţă şi airbaguri tip cortină. Riscul ca şoferul şi restul pasagerilor să sufere leziuni cervicale este redus datorită tetierelor active. Autovehiculul este echipat standard şi cu sistemul de eliberare a pedalelor. Centurile de siguranţă cu prindere în trei puncte pentru locurile din faţă sunt prevăzute cu dispozitive de pretensionare şi limitatoare de forţă.

    Scaunele pentru copii pot fi fixate în siguranță în cele două locuri laterale ale banchetei din spate prin intermediul sistemului ISOFIX cu eficienţă dovedită.


    Sursa: Chevrolet Romania / Auto Aiss Focsani



    vineri, 14 septembrie 2012, 10:00

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.