.
  • GTC Astra câştigă premiul 'red dot' pentru design



    Modelul coupé compact primeşte puncte pentru designul uimitor şi parbrizul panoramic


    Rüsselsheim/Essen. În acest an, juriul internaţional a decernat prestigiosul premiu red dot pentru design la categoria design de produs modelului GTC Astra de la Opel. Modelul coupé compact, lansat pe piaţă abia acum două luni, este recunoscut pe scară largă pentru sportivitate şi eficienţă şi pentru numeroasele tehnologii inovatoare, la care se adaugă designul captivant.

    Cei 30 de membri ai juriului premiilor red dot au apreciat modelul GTC Astra pentru faptul că „a impresionat datorită designului său uimitor şi sportiv”. De asemenea, membrii juriului au remarcat faptul că „parbrizul panoramic se extinde până la mijlocul acoperişului, fără a include o bară transversală, ceea ce asigură tuturor pasagerilor o plăcere unică în timpul conducerii.”

    „Suntem foarte mândri de câştigarea acestui premiu. Acesta dovedeşte încă o dată că filosofia de design a Opel - „măiestria sculpturală întâlneşte precizia germană” - are un potenţial uriaş. Dovedeşte, de asemenea faptul că atât clienţii, cât şi experţii din industria auto îl apreciază în aceeaşi măsură felul în care ajută la comunicarea valorilor brandului”, a declarat Mark Adams, Vicepreşedinte Design Opel/Vauxhall.

    În acest an, aproximativ 1.800 de companii şi designeri din 58 de state au participat la „premiile red dot: categoria design de produs”. Concurenţii au înregistrat 4.515 produse în 19 categorii diferite, rezultatul fiind o competiţie strânsă, câştigată de modelul GTC Astra.

    Premiul obţinut în acest an de modelul coupé compact este cel mai recent dintr-o lungă serie de „premii red dot” decernate autovehiculelor proiectate de Opel. Modelele câştigătoare în anii trecuţi includ Astra Sports Tourer, conceptul Opel Flextreme GT/E, Insignia, Opel GT şi modele Astra din generaţiile anterioare.

    Premiile red dot au fost decernate prima oară în anul 1955, de atunci având o evoluţie ascendentă şi devenind unul dintre cele mai mari şi prestigioase concursuri de design din lume.

    Privelişti de vis datorită parbrizului panoramic

    Clienţii care aleg parbrizul panoramic al noului GTC Astra se pot răsfăţa cu privelişti de vis şi cu perspective impresionante. În plus, dotările exclusiviste conferă o notă suplimentară de lux aspectului dinamic al acestui coupé compact sportiv. Parbrizul larg se întinde până la mijlocul acoperişului autovehiculului, şoferul şi pasagerii beneficiind astfel de o experienţă extraordinară din punctul de vedere al perspectivei, spaţiului şi conducerii. În cazul luminii solare puternice, poate fi acţionat un stor situat sub plafonul panoramic. Dispozitivul continuu variabil poate fi reglat cu uşurinţă şi apoi poate fi ataşat cu ajutorul unei manete rotative. Sistemul de protecţie împotriva luminii solare este completat de un parasolar integrat care dispare în spatele părţii din spate a acoperişului, chiar şi atunci când este deschis.


    Sursa: Opel Romania / Auto Aiss Focsani


    miercuri, 4 iulie 2012, 15:23

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.