.
  • Planteaza-ti Oxigenul!, actiunea Asociatiei 'Focul Viu' Focsani


    “Luna Plantării Arborilor” se desfăşoară, conform Codului Silvic, în fiecare an, în perioada 15 martie – 15 aprilie. În România, sărbătoarea plantării arborilor a fost organizată pentru prima dată în anul 1902 , sub denumirea de “Sărbătoarea sădirii arborelui”. Ca urmare Federaţia Română de Turism şi Ecologie în parteneriat cu Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a desfăşurat în aprilie 2012, la nivel national o acţiune de plantare simultană sub sloganul “Planteaza-ti Oxigenul!” .


    În Vrancea această acţiune este susţinută de voluntarii de la Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă “Focul Viu” în parteneriat cu Romsilva Vrancea, cei care ne-au pus la dispoziţie puieţii, lopeţile şi personalul specializat. În acest an ne-am bucurat să avem alături 30 de voluntarii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Anghel Saligny" Vrancea coordonati de domnul colonel Lazar.

    "Marţi 10 aprilie 2012 am reuşit acţiunea de plantare de plop în zona Doaga, deşi iniţial ziua stabilita a fost pentru sâmbătă, datorită condiţiilor meteo nefavorabile a trebuit sa reprogramam acţiunea", a declarat Teodora Grosu, vicepresedintele Asociatiei pentru Dezvoltare Durabila “Focul Viu”.


    "Actiunea de plantare se inscrie in traditia asociatiei, traditie care a inceput din anul 1996 cind am plantat pentru prima data perdele forestiere in zona Garoafa-E85 si in zona Podul Zamfirei cu sprijinul directorului Agentiei de Protectia Mediului din acea vreme domnul Mircea Diaconu".- ne-a declarat domnul Florea Ioan, presedintele Asociatiei pentru Dezvoltare Durabila “Focul Viu”.

    Domnul Ghita Panta din partea Romsilva ne-a declarat ca Vrancea este primul judet din tara in care s-au creat perdele forestiere incepind cu ani 80, perdele care opresc viscolirea zapezii, eroziunea solului si au si rol de coridoare ecologice (permit diferitelor animale sa se adaposteasca sau sa treaca dintr-un loc in altul).

    Actiunea “Planteaza-ti oxigenul” din acest an s-a bucurat si de sustinerea financiara venita din partea S.C. Divori Prest S.R.L. care ne-a permis sa asiguram transportul voluntarilor Asociatiei pentru Dezvoltare Durabila “Focul Viu, ne-a declarat Oana Sima responasbilul financiar al asociatiei.


    joi, 12 aprilie 2012, 08:13

1 comentarii:

  1. Simina says:

    este o initiativa excelenta! dezvolta spiritul civic al populatiei!

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.