.
  • Programul Biblionet aduce la Biblioteca Judeţeană încă 16 calculatoare pentru public




    Biblionet
    Lumea în biblioteca mea este programul naţional care facilitează românilor accesul gratuit la informaţia online prin intermediul bibliotecilor publice. Astfel, în întreaga Românie copiii sau bunicii, adolescenţii sau adulţii, şomerii sau cadrele didactice, agricultorii sau avocaţii, de la sate sau oraşe, au acum acces la internet şi îndrumare corespunzătoare la Biblioteca Publica!


    În runda a treia a programului Biblionet au intrat din judeţul Vrancea alte 14 biblioteci publice comunale dar şi 3 secţii ale Bibliotecii Judeţene ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea: Sala de lectura, Sectia pentru Copii si Tineret şi Filiala Sud, care au fost dotate cu 19 calculatoare şi echipamente IT în valoare de 11.125 de dolari.

    Luni, 2 aprilie 2012, ora 11.00,
    Sectia pentru Copii si Tineret va inaugura acest serviciu – Calculatoare cu Internet pentru Public (CIP) cu 6 calculatoare, scanner, imprimantă, videoproiector, ecran de proiecţie, camere web, căşti, licenţe pentru Windows 7 şi Microsoft Office 2010.


    În prezenţa invitaţilor de onoare din partea administraţiei locale, Fundaţiei IREX, ISJ Vrancea, CCD Focsani, cadre didactice, elevi de toate vârstele şi mass-media vrânceană vom deschide acest serviciu care oferă acces gratuit la Internet, echipamente şi programe de învăţare, educare, comunicare, socializare şi divertisment pentru copii şi adolescenţii.

    Aceştia se vor putea înscrie la bibliotecă pentru a naviga sau comunica pe internet, pentru a citi online sau asculta muzică, vedea filme sau învăţa în cadrul sesiunilor de formare ce vor avea loc la Secţia pentru Copii şi Tineret.

    ”Trebuie să recunosc faptul că acest program a schimbat în bine şi mult imaginea bibliotecii în comunitate dar şi a bibliotecarului tradiţional – cel care doar împrumută cărţi, în bibliotecarul ce dă referinţe şi face rezervări online, care interacţionează direct şi prin intermediul Internetului cu utilizatorii din comunitatea locală dar şi cu lumea întreagă.. Cartea şi Internetul sunt împreună utile atunci când ştii să comunici şi să te informezi, cuvântul este altfel înţeles atunci când BIBLIOTECA este mai aproape de oameni!

    Ce pot spune cu toată convingerea şi încrederea despre acest program naţional este următorul lucru: Biblionet este o reacţie ireversibilă în sistemul biblioteconomic românesc şi care va produce efecte benefice în comunitatea noastră, mult timp de acum încolo.

    Îi aşteptăm luni, 2 aprilie 2012, ora 11.00, la
    Sectia pentru Copii si Tineret pe toţi cei interesaţi de acest program ce îşi aduce contribuţia la dezvoltarea bibliotecii, cu servicii moderne şi dorite, cu acces egal şi gratuit la informaţia lumii.”
    – Margareta Tătăruş, coordonator Secţia pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea.



    Biblioteca Judeţeană "Duiliu Zamfirescu" Vrancea vă invită să luaţi parte la inaugurarea Centrelor de internet pentru Public, servicii oferite de reţeaua bibliotecilor vrâncene dotate cu echipamente IT donate de IREX, intrate în programul Biblionet – lumea în biblioteca mea.

    Cele trei inaugurări vor avea loc:

    - Luni, 2 aprilie 2012, ora 11,00 la Secţia pentru copii şi tineret, str. N. Titulescu nr.12
    - Vineri, 6 aprilie 2012, ora 11,00 la Filiala Sud, str. Revoluţiei nr.12
    - Joi, 19 aprilie 2012, ora 11,30 la Sala de lectură, str. Mr. Gh. Sava


    Director: dr. Teodora Fîntînaru
    Relaţii Publice: bibl. Maria - Cristina Olaru




    vineri, 30 martie 2012, 13:13

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.