.
  • Opel revoluţionează sistemele de iluminare din industria auto





    Opel dezvoltă farurile inteligente cu matrice cu LED-uri şi funcţie anti-orbire
    De mai bine de un deceniu, Opel este lider în dezvoltarea sistemelor de iluminare


    Rüsselsheim. Opel a dezvoltat un sistem revoluţionar de iluminare de siguranţă, cu ajutorul tehnologiei inteligente de iluminare cu matrice cu LED-uri. Această tehnologie de iluminare, care este complet nouă în industria auto, va oferi un nivel si mai mare de siguranţă la conducerea pe timp de noapte şi îi va asigura şoferului relaxare şi confort sporite.

    Opel este la ora actuală primul producător de autovehicule care testează în conditii reale un sistem de iluminare cu matrice complet integrat, în cadrul unor prototipuri. Farurile cu matrice reprezintă o nouă abordare a tehnologiei de iluminare. În cadrul noului concept de iluminare pe bază de matrice faza lungă reprezintă întotdeauna modul standard, în locul utilizării fazei scurte ca setare implicită. Prin adoptarea acestei abordări noi, faza lungă este prevăzută în permanentă cu o funcţie anti-orbire şi se adaptează automat la condiţiile de trafic. În acest sens, iluminarea cu matrice asistă şoferul într-un mod inteligent, asigurând-i o experienţă de conducere lipsită de stres si menţinând în acelasi timp cel mai înalt nivel posibil de siguranţă. Sistemul de iluminare se adaptează la condiţiile de trafic curente mai repede decât orice altă soluţie care implică manevre din partea şoferului sau care se bazează pe elemente acţionate mecanic.

    „Siguranţa activă reprezintă un obiectiv principal al strategiei tehnologice a Opel”, a declarat Rita Forst, Vice-Preşedinte Opel. „În anul 2002, am fost primul producător de autovehicule care a introdus pe piaţă sistemul de iluminare frontală adaptivă (AFL), o combinaţie între iluminarea dinamică în curbe cu faruri xenon şi iluminarea statică în viraje. În prezent, Opel a pornit să revoluţioneze din nou conducerea pe timp de noapte cu ajutorul sistemului inteligent de iluminare cu matrice, cel mai avansat sistem de iluminare din industria auto din lume.”


    Iluminarea cu matrice funcţionează în combinaţie cu camera video frontală Opel, care este amplasată între parbriz şi oglinda retrovizoare. De îndată ce senzorii camerei frontale detectează surse de lumină provenite de la autovehicule care se deplasează în faţa autovehiculului sau din sens opus, iluminarea în zona respectivă este redusă complet, în timp ce restul carosabilului rămâne puternic iluminat.

    Acest sistem asigură vizibilitatea tuturor obstacolelor nesemnalizate, în timp ce participanţii la trafic nu vor fi niciodată orbiţi.

    Utilizarea exclusivistă a LED-urilor în cadrul sistemului de iluminare cu matrice prezintă o serie de avantaje semnificative, întrucât noul sistem consumă mai putină energie decât lămpile convenţionale cu halogen şi cele convenţionale. Acesta utilizează doar aproximativ jumătate din energia consumată de lămpile cu halogen. Cele două faruri cu matrice sunt alcătuite din patru segmente de iluminare. În spatele fiecărui segment există patru surse de lumină separate care pot fi aprinse sau stinse individual, fiind posibile şaisprezece combinaţii de iluminare frontală adaptivă per far. Trecerile între cele 256 de setări de iluminare diferite se efectuează lin şi imperceptibil, fără ca şoferul să observe acest lucru.



    Până în prezent, doar luminile diurne au putut reproduce forma de săgeată specifică mărcii Opel. Cu toate acestea, în prezent si utilizarea fazei scurte pe timp de noapte creează acelaşi efect. Acest lucru a fost posibil prin combinarea celor două funcţii: luminile diurne şi faza scurtă împart acum acelaşi rând de şapte elemente de iluminare. Datorită acestei soluţii, proiectanţii de autovehicule au mai multă libertate de a crea noi designuri.

    Noul concept de iluminare cu matrice va fi utilizat treptat pentru toată gama de modele Opel în următorii ani, la fel cum s-a întâmplat şi în 2002, atunci când Opel a devenit primul producător de autovehicule care a introdus pe piaţă sistemul de iluminare de siguranţă AFL. Cel mai modern sistem AFL (AFL+) include lămpi bi-xenon cu descărcare în gaz, iluminare în condiţii meteo nefavorabile, iluminare dinamică în curbe şi iluminare statică în viraje, asistentul pentru faza lungă şi lumini diurne cu LED-uri.


    Sursa: Opel Romania / Auto Aiss Focsani



    luni, 26 martie 2012, 16:17

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.